Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[TABLE="width: 371"]
[TR]
[TD]numer 74567[/TD]
[TD]koszt 4,92 zl brutto[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]numer 76567[/TD]
[TD]koszt 7,38 zl brutto[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]numer 79567[/TD]
[TD]koszt 11,07 zl brutto[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]numer 91983[/TD]
[TD]koszt 23,37 zl brutto[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]numer 92585[/TD]
[TD]koszt 30,75 zl brutto[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
tam na stronie Fundacji znalazłam takie numery,na które można wysyłać sms-y na pomoc z dopiskiem KONIE

Posted (edited)

arim napisał(a):
tam na stronie Fundacji znalazłam takie numery,na które można wysyłać sms-y na pomoc z dopiskiem KONIE
Niestety płatne SMS tylko częściowo idą na cel. Zwykle sporo z kwoty zabiera operator

Pojechało dziś kolejne auto rzeczy z Wrocławia (wczoraj już wieczorem ktoś też zawoził rzeczy): kurtki, swetry, trapery (40), jakieś inne ciuchy, leki, trochę karmy....

Edited by Nikaragua
Posted

Nikaragua napisał(a):
Niestety płatne SMS tylko częściowo idą na cel. Zwykle sporo z kwoty zabiera operator

Pojechało dziś kolejne auto rzeczy z Wrocławia (wczoraj już wieczorem ktoś też zawoził rzeczy): kurtki, swetry, trapery (40), jakieś inne ciuchy, leki, trochę karmy....

Już poszedł sms,nie pomyślałam na konto wpłacić,bo to był taki odruch-chwyciłam za telefon i poszło....A tam każda złotówka potrzebna...

Posted

nie wiem, czy to ma sens, ale pod koniec lutego przeprowadzam się do nowego mieszkania i wtedy -dopiero wtedy, będę miała do oddania lodówkę i takie coś a la łóżko - trochę nieaktualne obicie, ale rzecz wygodna i porządna, tylko ew tapicerkę trzeba by zmienić bądź obszyć "braka". ale to dopiero za dwa miesiące, więc nie wiadomo, czy będzie potrzebne, no i transport - ja w wawie...

Posted (edited)

[quote name='Nikaragua'] Niestety płatne SMS tylko częściowo idą na cel. Zwykle sporo z kwoty zabiera operator

[quote name='[B']sleepingbyday;20212137] przecież zawsze mozna wpłacić bezpośrednio na konto.

Lepiej może radzić wplacanie bezpośrednio na konto podane na początku wątku, gdyż z takich wysylanych SMS dużo pieniędzy zabierają operatorzy ,jesli nie ok.polowy albo i więcej z każdej kwoty wysylanej ,bo i VAT jest zabierany z kazdej kwoty.
Szkoda wpychać pieniądze bogatym operatorom,zawsze zarabiają/zdzierają dużo na takich Sms. Jesli ktoś nie ma funkcji dostępu do swego banku na kompie,to można z konta kogoś z rodziny czy znajomych wyslać przelew bezpośredni na konto Centaurusa.

Edited by Olga7
Posted

Nikaragua napisał(a):
...trapery (40)..

Buty co właśnie posłałam (priorytetem) to też 40 ale to boty do kolana, nieprzemakalne, ocieplane i pikowane, na extra grubej podeszwie z dużym protektorem. Myślę, że oprócz traperów się również przydadzą jak złapie mróz. Dwie pary nowych ciepłych skarpet też na pewno się przydadzą. No i rękawiczki. Włożyłam też kartkę- niech się tam Wszyscy trzymają dzielnie i nie poddają- nie są sami...

Ja też w pierwszym odruchu posłałam smsa...teraz żałuję ale już przepadło.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
...oby tylko umowa była taka, że nie połowa kwoty zostanie zarekwirowana...

No oby, bo więcej ludzi tak postąpi przecież i wyśle smsa !

Wspomogę jeszcze w grosz (tym razem wyślę przelew) ale to niestety za ok 2 tyg dopiero (może się uda troszkę wcześniej).

Posted

Kopiuję z wątku wrocławskiego [quote name='mila-ada']Właśnie wróciliśmy z CENTAURUSA Zawieźliśmy różności od Poker, Nikaragui i od nas. Bardzo się ucieszyli, że są chętni, aby w sobotę im pomóc fizycznie( Brzoska + dziewczyna z FB). Jakby ktoś jeszcze był chętny do wyjazdu w sobotę to podam tel. do dziewczyny z FB, bo ma jakieś wolne miejsca w aucie. Jakby ktoś miał drewno, szafki nadające się do zamknięcia na leki czy inne większe rzeczy, to są gotowi przyjechać z taką przyczepką do przewożenia koni.
Najgorzej, że policja nie pozwala zabezpieczyć dachu, bo ma takie procedury. Jutro ma zacząć się deszczowy okres i jeżeli wszystko im zaleje a potem złapie mróz, to ściany popękają i już nie będzie czego ratować.
Próbują nagłośnić sprawę medialnie, żeby policja się ugięła.

Posted

Łomatko, przecież są takie specjalne wielkie folie i widziałam po huraganach, że natychmiast zabazpieczano tym dachy, pierwsze co to przecież trzeba to zrobić...jakoś nie rozumiem zupełnie takiej decyzji Policji i mam nadzieję, że dach zostanie zabezpieczony :shake:

Posted (edited)

[quote name='Poker']Przydałby sie banerek

Zaraz zrobię jakiś szybki banerek

banerek podlinkowany do tego wątku
*zaba* możesz go przenieść na początek?

Dramat, biedne zwierzaki, ech wszyscy biedni :-(
Ja wyślę na konto parę groszy, bo w tej sytuacji
szkoda każdej złotówki, którą z wysłanych sms-ów
przechwycą operatorzy.:shake:

Edited by iwstar58
Posted

[quote name='iwstar58']Zaraz zrobię jakiś szybki banerek

banerek podlinkowany do tego wątku
*zaba* możesz go przenieść na początek?

Dramat, biedne zwierzaki, ech wszyscy biedni :-(
Ja wyślę na konto parę groszy, bo w tej sytuacji
szkoda każdej złotówki, którą z wysłanych sms-ów
przechwycą operatorzy.:shake:

właśnie stamtąd wróciłam.......
straszny widok - zgliszcza na tle ciemniejącego już nieba....jak w filmach grozy
nie mają prądu, warunki trudne bardzo

i cudne konie, biegający jak mróweczki zapracowani ludzie - wspaniali, sympatyczni, z uśmiechem dziękujący za skromną pomoc, choć przecież nastroje mogliby mieć złe, zwłaszcza, że zapewne docierają do nich echa "złej" opinii...
wrócę tam na pewno, wielu znajomych deklaruje pomoc, mieszkam niedaleko - tylko 11km ( sama nie myslałam, że to aż tak blisko, sądziłam, że około 20km)

Posted

Szarotka napisał(a):
Zawsze lepiej wplacic bezposrednio na konto.

ja też tak myślę, bo za sms operator pewnie sobie nieźle liczy

Szarotka napisał(a):
To wspaniale, ze jestes tak blisko.

już tu paru osobom mówiłam - zorganizujemy pomoc, zbierzemy jeszcze trochę pościeli, naczynia duże na wodę im potrzebne bardzo, bo sieć wodociągowa też uszkodzona
dobrze, że mamy niedaleko, potem też przy remoncie pomożemy ( wyslę męża, jest teraz bezrobotny)

a jak uda mi się odzyskać od byłego pracodawcy męża należne zaległe wynagrodzenie, to i finansowo pomogę