Agula99 Posted February 24, 2013 Author Posted February 24, 2013 No właśnie Beciu, znamy ten ból, kiedy ktoś dzwoni a my ciągle myślimy że to nie TO ;) i ciągle to nie jest ten odpowiedni domek, chociaż czas pokazuje, że jest... Quote
majuska Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Debi podobno szaleje po ogrodzie cały dzień i wogóle nie chce w domu siedzieć :D demoluje zabawki które jej pańcia pokupiła :) Quote
figa33 Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 maleńka , ale masz fajnie ! bardzo się cieszę:loveu: Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='Becia66']ja też mam kandydatkę u mnie w domu, małą Tosieńkę / waży 8,5 kilo/, osiedlową znajdkę, cudeńko pod każdym względem, ma ok. 8-9 miesięcy, jest jeszcze mniejsza od Debi ale podobnej budowy. Nikt na ogłoszenia o znalezieniu nie odpowiada, jest u mnie już prawie 3 tygodnie i chyba czas jej szukać domku bo mnie uziemiła trochę. Ale domku bez zastrzeżeń, najlepszego na świecie...aż się boję , że żaden mnie nie zadowoli. Oczywiście najlepiej by było, żeby ta biedna Szelka jak najszybciej znalazła domek i była bezpieczna bo w Olkuszu nie przeżyje jeśli taka wrażliwa. Ale czytalam na FB że Szelka w razie czego ma dt zabezpieczony.[/QUOTE] Beciu reklamowałaś już Twoją tymczasowiczkę temu drugiemu domkowi, który o Debi pytał? Majuska dała mi namiary, ale nie będę Wam domku podbierać jak macie kandydatkę. Pytam tak na wszelki wypadek, bo na Szelkę pomysłów niestety brak :shake: A ona tam biedna siedzi sama zamknięta przez cały czas :-( Z dzisiejszych obserwacji, wzięłam ją na spacer jak byłam po Czekana: [COLOR=#000000][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#333333]Szeleczka jest młodziutka i b. grzeczna, ślicznie chodzi na smyczy, na komendę chodź od razu podchodzi, pcha się na kolanka, jak zobaczyła, że wyciągam smycz i obrożę usiadła i grzecznie nadstawiła główkę, ślicznie chodzi na smyczy. Na bank chodziła na "smyczowe" spacerki. Jak zobaczyła Czekana raz warknęła, tak dla zasady ;-), a potem była zabawa, tak że egzamin na inne psy zdany. Aż żal było ją zamykać z powrotem w tej klatce [/COLOR]:-( [/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=lucida grande][FONT=verdana][SIZE=2]Bardzo przydał by się DT do czasu znalezienia nowego domku lub właścicieli suni, ona siedzi cały czas w tym pomieszczeniu gospodarczym, nie wychodzi na zewnątrz, nawet nie mają tam żadnej smyczy, o obroży już nie wspomnę. Myślę, że nawet jakby mieli, to nikomu by się nie chciało jej wyprowadzać choć na krótki spacerek.[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] Quote
Becia66 Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='JaMnIŚ_Jogi']Beciu reklamowałaś już Twoją tymczasowiczkę temu drugiemu domkowi, który o Debi pytał? Majuska dała mi namiary, ale nie będę Wam domku podbierać jak macie kandydatkę. [COLOR=#333333][FONT=lucida grande][FONT=verdana][SIZE=2].[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR][/QUOTE] JamMniŚ dzwoniłam tam dzisiaj wiedząc że Państwo chcą małą suczkę, taką na rączki i fotel bo zobaczylam zdjęcia Szelki i wiedziałam że nie mieści sie w tych kategoriach. W innym wypadku wolałabym aby to Szelka domek znalazła bo póki co Tosia u mnie bezpieczna. Mają przyjechać w czwartek i moją Tosię obejrzeć ale faktycznie wielkośc suni ma dla nich decydujące znaczenie. Jak powiedzialam że Tosia waży 8 kg to Pani powiedziała - o, to dużo ! A Ja na to, jak to dużo skoro duży kot tyle waży :diabloti:. Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 (edited) [quote name='Becia66']JamMniŚ dzwoniłam tam dzisiaj wiedząc że Państwo chcą małą suczkę, taką na rączki i fotel bo zobaczylam zdjęcia Szelki i wiedziałam że nie mieści sie w tych kategoriach. W innym wypadku wolałabym aby to Szelka domek znalazła bo póki co Tosia u mnie bezpieczna. Mają przyjechać w czwartek i moją Tosię obejrzeć ale faktycznie wielkośc suni ma dla nich decydujące znaczenie. Jak powiedzialam że Tosia waży 8 kg to Pani powiedziała - o, to dużo ! A Ja na to, jak to dużo skoro duży kot tyle waży :diabloti:.[/QUOTE] W takim razie może jakąś sunię od Majki z Wysokiej by wzięli. Jest taka fajna mała i młodziutka kruszynka Żabka u niej w Azylu, wg mnie idealna kandydatka. Cudna jest :loveu: " [B]Żabusia [/B][COLOR=#333333][FONT=Helvetica]to słodka, pocieszna, roczna malutka sunieczka. Oddala ją do azylu właścicielka, starsza pani, która ciężko zachorowała a nie mogła niestety liczyć na pomoc rodziny w opiece nad psiakiem. Żabusia to przemiła, pogodna i radosna psinka. Jest grubiutka jak kuleczka i wygląda przekomicznie, kiedy "tańczy" na tylnych łapkach z radości, kiedy sie do niej przyjdzie. Jest śliczna, bardzo oryginalna. Szorstkowłosa, koloru jasnej kawy z mlekiem (jaśniejsza niż na zdjęciach), malutka - ok.25cm. Została wychowana w mieszkaniu, tylko ostatnich kilka miesięcy, z powodu choroby właścicielki, ta kruszynka była uwiązana na łańcuchu. Psinka jest mądra, posłuszna i przyjazna, ładnie chodzi na smyczy. Jest zaszczepiona i zadbana.[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Helvetica]Kontakt azyl u Majki, Wysoka Strzyżowska 559, tel. [B]692-387-952" Zdjęcia w linku:[/B][/FONT][/COLOR] [URL]http://www.kundelek.org/azyl-u-majki/category/540-zabka[/URL] Jak nie ona, to może inna by im się spodobała, bo jest tam kilka takich malot. Też niedaleko do niej mają. Trzeba sobie pomagać, bo chodzi przecież o los zwierzaków ;) ps. A Waszej malutkiej Kajusi czemu nie chcieli? Edited February 25, 2013 by JaMnIŚ_Jogi Quote
Becia66 Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Kajunia ma już 6 lat, a oni chcą młodą. Żabka od Majki tez sie nie nadaje bo jest kudłata, a oni chcą krótkowłosą. Nie wiem czy im przypasi moja Tosia bo taka całkiem krótkowłosa nie jest ale i nie tak kudłata jak Żabka. Odnośnie Majki zawsze odsyłam ludzi do niej, nawet w styczniu pojechała od niej jedna sunia do Rzeszowa własnie z mojego polecenia. Kiedy mieliśmy w listopadzie wysyp szczeniaków i mnóstwo ogłoszeń, tez u Majki chyba ze 2 maluchy załapało sie na nasze ogłoszenia. Tak więc oczywiście pomagamy sobie nawzajem. Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 W każdym razie jakby coś nie wypaliło (odpukać !!!) to możesz polecić naszą Szeleczkę. Info o niej w wątku w moim podpisie Quote
Agula99 Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 Ciekawa jestem jak się tam nasza Debunia sprawuje, gdybym wiedziała gdzie to, to bym ją odwiedziła :) Quote
majuska Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Była dziś w gabinecie, doszczepić wirusówki i o sterylce pogadać..ADHD i tyle :D ( chciala zjeść kociczkę Ritę)...Pańci nie przeszkadza, są nią zauroczeni w domu :) Przychodzi do niej kolega od sąsiada, ponoć cały dzien na ogrodzie urzęduje z zabawkami...nadmieniłam , że najlepiej zrobiłby jej kolejny domowy psi towarzysz :D Quote
Agula99 Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 Ohh no to super wieści!!! :multi: Quote
Becia66 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='majuska'].nadmieniłam , że najlepiej zrobiłby jej kolejny domowy psi towarzysz :D[/QUOTE] miałaś na myśli któregoś ? :diabloti: Quote
majuska Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Najchętniej to bym im Titu wcisnęła, bo dorównuje poziomem ADHD Debi...ale po mojej propozycji jakies takie milczenie zapadło :D Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 Ci drudzy Państwo, którzy byli chętni na Debi zdecydowali się na tymczasowiczkę Beci? Czy nadal szukają jakiejś małej suni? Quote
Becia66 Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 [quote name='JaMnIŚ_Jogi']Ci drudzy Państwo, którzy byli chętni na Debi zdecydowali się na tymczasowiczkę Beci? Czy nadal szukają jakiejś małej suni?[/QUOTE] mają moją suczkę Tosię i są zachwyceni :loveu:. Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 To super, że Tosia się spodobała :lol: A nasza Szeleczka właśnie pojechała do domku :multi: Quote
figa33 Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 [quote name='JaMnIŚ_Jogi']To super, że Tosia się spodobała :lol: A nasza Szeleczka właśnie pojechała do domku :multi:[/QUOTE] jejku , ale super !!:multi: oby więcej takich wiadomości !! bardzo się cieszę:loveu: Quote
Becia66 Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 [quote name='JaMnIŚ_Jogi'] A nasza Szeleczka właśnie pojechała do domku :multi:[/QUOTE] tak to się jakos JaMniś składa, że te psiaki z dt z reguły szybko domki znajdują, a reszta tych bezdomnych tkwi w beznadziei. Pół biedy kiedy są bezpieczne ale jeśli mają Olkusz w perspektywie, to już wieje grozą. Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Myślicie, że można na miejsce Szelki polecać Waszą Majkę, gdyby ktoś jeszcze pytał? Mniej więcej podobne charakterki i gabaryty? Quote
figa33 Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 słodka Debi przesyła uśmiechy i pozdrowienia :lol: Bawi się żółtą piłeczką , ulubioną zabawką , którą potrafi się bawić nawet o 2 lub 3 w nocy no i na nosku widać resztę kretówek bo pasjami je rozkopuje w ogrodzie. Quote
Agula99 Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 Ale nasza Debi szczęśliwa!! Oni chyba wybrali ją pod kolor dywanu, żeby im się dobrze w mieszkaniu komponowała :evil_lol: Quote
karolciasz28 Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 Agula99 napisał(a):Ale nasza Debi szczęśliwa!! Oni chyba wybrali ją pod kolor dywanu, żeby im się dobrze w mieszkaniu komponowała :evil_lol: "Dizajn" musi być :D ;). Quote
Recommended Posts