Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No właśnie Beciu, znamy ten ból, kiedy ktoś dzwoni a my ciągle myślimy że to nie TO ;) i ciągle to nie jest ten odpowiedni domek, chociaż czas pokazuje, że jest...

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Becia66']ja też mam kandydatkę u mnie w domu, małą Tosieńkę / waży 8,5 kilo/, osiedlową znajdkę, cudeńko pod każdym względem, ma ok. 8-9 miesięcy, jest jeszcze mniejsza od Debi ale podobnej budowy. Nikt na ogłoszenia o znalezieniu nie odpowiada, jest u mnie już prawie 3 tygodnie i chyba czas jej szukać domku bo mnie uziemiła trochę. Ale domku bez zastrzeżeń, najlepszego na świecie...aż się boję , że żaden mnie nie zadowoli.
Oczywiście najlepiej by było, żeby ta biedna Szelka jak najszybciej znalazła domek i była bezpieczna bo w Olkuszu nie przeżyje jeśli taka wrażliwa. Ale czytalam na FB że Szelka w razie czego ma dt zabezpieczony.[/QUOTE]

Beciu reklamowałaś już Twoją tymczasowiczkę temu drugiemu domkowi, który o Debi pytał?
Majuska dała mi namiary, ale nie będę Wam domku podbierać jak macie kandydatkę. Pytam tak na wszelki wypadek, bo na Szelkę pomysłów niestety brak :shake:
A ona tam biedna siedzi sama zamknięta przez cały czas :-(
Z dzisiejszych obserwacji, wzięłam ją na spacer jak byłam po Czekana:

[COLOR=#000000][FONT=verdana][SIZE=2][COLOR=#333333]Szeleczka jest młodziutka i b. grzeczna, ślicznie chodzi na smyczy, na komendę chodź od razu podchodzi, pcha się na kolanka, jak zobaczyła, że wyciągam smycz i obrożę usiadła i grzecznie nadstawiła główkę, ślicznie chodzi na smyczy. Na bank chodziła na "smyczowe" spacerki. Jak zobaczyła Czekana raz warknęła, tak dla zasady ;-), a potem była zabawa, tak że egzamin na inne psy zdany. Aż żal było ją zamykać z powrotem w tej klatce [/COLOR]:-(
[/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=lucida grande][FONT=verdana][SIZE=2]Bardzo przydał by się DT do czasu znalezienia nowego domku lub właścicieli suni, ona siedzi cały czas w tym pomieszczeniu gospodarczym, nie wychodzi na zewnątrz, nawet nie mają tam żadnej smyczy, o obroży już nie wspomnę. Myślę, że nawet jakby mieli, to nikomu by się nie chciało jej wyprowadzać choć na krótki spacerek.[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='JaMnIŚ_Jogi']Beciu reklamowałaś już Twoją tymczasowiczkę temu drugiemu domkowi, który o Debi pytał?
Majuska dała mi namiary, ale nie będę Wam domku podbierać jak macie kandydatkę.
[COLOR=#333333][FONT=lucida grande][FONT=verdana][SIZE=2].[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR][/QUOTE]

JamMniŚ dzwoniłam tam dzisiaj wiedząc że Państwo chcą małą suczkę, taką na rączki i fotel bo zobaczylam zdjęcia Szelki i wiedziałam że nie mieści sie w tych kategoriach. W innym wypadku wolałabym aby to Szelka domek znalazła bo póki co Tosia u mnie bezpieczna. Mają przyjechać w czwartek i moją Tosię obejrzeć ale faktycznie wielkośc suni ma dla nich decydujące znaczenie. Jak powiedzialam że Tosia waży 8 kg to Pani powiedziała - o, to dużo ! A Ja na to, jak to dużo skoro duży kot tyle waży :diabloti:.

Posted (edited)

[quote name='Becia66']JamMniŚ dzwoniłam tam dzisiaj wiedząc że Państwo chcą małą suczkę, taką na rączki i fotel bo zobaczylam zdjęcia Szelki i wiedziałam że nie mieści sie w tych kategoriach. W innym wypadku wolałabym aby to Szelka domek znalazła bo póki co Tosia u mnie bezpieczna. Mają przyjechać w czwartek i moją Tosię obejrzeć ale faktycznie wielkośc suni ma dla nich decydujące znaczenie. Jak powiedzialam że Tosia waży 8 kg to Pani powiedziała - o, to dużo ! A Ja na to, jak to dużo skoro duży kot tyle waży :diabloti:.[/QUOTE]
W takim razie może jakąś sunię od Majki z Wysokiej by wzięli. Jest taka fajna mała i młodziutka kruszynka Żabka u niej w Azylu, wg mnie idealna kandydatka. Cudna jest :loveu:

" [B]Żabusia [/B][COLOR=#333333][FONT=Helvetica]to słodka, pocieszna, roczna malutka sunieczka. Oddala ją do azylu właścicielka, starsza pani, która ciężko zachorowała a nie mogła niestety liczyć na pomoc rodziny w opiece nad psiakiem. Żabusia to przemiła, pogodna i radosna psinka. Jest grubiutka jak kuleczka i wygląda przekomicznie, kiedy "tańczy" na tylnych łapkach z radości, kiedy sie do niej przyjdzie. Jest śliczna, bardzo oryginalna. Szorstkowłosa, koloru jasnej kawy z mlekiem (jaśniejsza niż na zdjęciach), malutka - ok.25cm. Została wychowana w mieszkaniu, tylko ostatnich kilka miesięcy, z powodu choroby właścicielki, ta kruszynka była uwiązana na łańcuchu. Psinka jest mądra, posłuszna i przyjazna, ładnie chodzi na smyczy. Jest zaszczepiona i zadbana.[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Helvetica]Kontakt azyl u Majki, Wysoka Strzyżowska 559, tel. [B]692-387-952"

Zdjęcia w linku:[/B][/FONT][/COLOR]

[URL]http://www.kundelek.org/azyl-u-majki/category/540-zabka[/URL]

Jak nie ona, to może inna by im się spodobała, bo jest tam kilka takich malot.

Też niedaleko do niej mają. Trzeba sobie pomagać, bo chodzi przecież o los zwierzaków ;)

ps. A Waszej malutkiej Kajusi czemu nie chcieli?

Edited by JaMnIŚ_Jogi
Posted

Kajunia ma już 6 lat, a oni chcą młodą. Żabka od Majki tez sie nie nadaje bo jest kudłata, a oni chcą krótkowłosą. Nie wiem czy im przypasi moja Tosia bo taka całkiem krótkowłosa nie jest ale i nie tak kudłata jak Żabka.
Odnośnie Majki zawsze odsyłam ludzi do niej, nawet w styczniu pojechała od niej jedna sunia do Rzeszowa własnie z mojego polecenia. Kiedy mieliśmy w listopadzie wysyp szczeniaków i mnóstwo ogłoszeń, tez u Majki chyba ze 2 maluchy załapało sie na nasze ogłoszenia. Tak więc oczywiście pomagamy sobie nawzajem.

Posted

Była dziś w gabinecie, doszczepić wirusówki i o sterylce pogadać..ADHD i tyle :D ( chciala zjeść kociczkę Ritę)...Pańci nie przeszkadza, są nią zauroczeni w domu :) Przychodzi do niej kolega od sąsiada, ponoć cały dzien na ogrodzie urzęduje z zabawkami...nadmieniłam , że najlepiej zrobiłby jej kolejny domowy psi towarzysz :D

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='JaMnIŚ_Jogi']Ci drudzy Państwo, którzy byli chętni na Debi zdecydowali się na tymczasowiczkę Beci?
Czy nadal szukają jakiejś małej suni?[/QUOTE]

mają moją suczkę Tosię i są zachwyceni :loveu:.

Posted

[quote name='JaMnIŚ_Jogi']To super, że Tosia się spodobała :lol:
A nasza Szeleczka właśnie pojechała do domku :multi:[/QUOTE]

jejku , ale super !!:multi: oby więcej takich wiadomości !!
bardzo się cieszę:loveu:

Posted

[quote name='JaMnIŚ_Jogi']
A nasza Szeleczka właśnie pojechała do domku :multi:[/QUOTE]

tak to się jakos JaMniś składa, że te psiaki z dt z reguły szybko domki znajdują, a reszta tych bezdomnych tkwi w beznadziei. Pół biedy kiedy są bezpieczne ale jeśli mają Olkusz w perspektywie, to już wieje grozą.

Posted

słodka Debi przesyła uśmiechy i pozdrowienia :lol:
Bawi się żółtą piłeczką , ulubioną zabawką , którą potrafi się bawić nawet o 2 lub 3 w nocy no i na nosku widać resztę kretówek bo pasjami je rozkopuje w ogrodzie.