Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 637
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W kłębie ma mniej więcej 50cm :) Piszę mniej więcej bo cielskiem sięga mi do kolana, a moje kolano ma 50 cm, ale zwykle chodzę w butach na 3,5 cm podeszwie, więc ma tak 50-53 :D

Posted

Ty$ka napisał(a):
Rośnie na każdym zdjęciu :P

Ja się tak zapytam z ciekawości: ile Luna potrzebuje ruchu i zajęć codziennie? ;)

Młoda ruchu ma ok. 2-3 godzin spacerów + 1,5 godziny swobodnego biegania (czasem więcej, zależy czy jedziemy do lasu, czy nie) :) A ile potrzebuje, to nie wiem, to jej wystarcza w 100% bo jak jest w domu to cały czas śpi lub odpoczywa :D

Posted

masdamerka napisał(a):
Młoda ruchu ma ok. 2-3 godzin spacerów + 1,5 godziny swobodnego biegania (czasem więcej, zależy czy jedziemy do lasu, czy nie) :) A ile potrzebuje, to nie wiem, to jej wystarcza w 100% bo jak jest w domu to cały czas śpi lub odpoczywa :D

O mamo, ale jej dobrze :) Ja niestety nie mogę sobie pozwolić na tak długie spacery, nad czym ubolewam :(

Posted

Ty$ka napisał(a):
No fakt. Możesz mnie zaadoptować? :diabloti:

Jak się rodzice zgodzą to pewnie, ale będziesz mieć rozpychającą się i chrapiącą księżniczkę w łóżku :diabloti:

Posted

rashelek napisał(a):
Fajnie Ci dziewczyna rośnie, świetna jest :D
Widzę, że masz już ulubioną obrożę :lol:

Dzięki jak tak patrzę to strasznie wyrosła.. :roll: A i rzeczywiście, Luna teraz tylko tą obrożę nosi. Tylko oszczędzać na Dublin Doga, bo 85 zł za obrożę to nie mało :)

Posted

masdamerka napisał(a):
Jak się rodzice zgodzą to pewnie, ale będziesz mieć rozpychającą się i chrapiącą księżniczkę w łóżku :diabloti:

To się szykuj, że za parę godzin nastolatka z psem i kotem zapuka do Twoich drzwi 8)

Posted

Ty$ka napisał(a):
To się szykuj, że za parę godzin nastolatka z psem i kotem zapuka do Twoich drzwi 8)

To bierz przede wszystim kota, a za kilka dni zaadoptujemy jeszcze dwa kiciusie :loveu:

Posted

masdamerka napisał(a):
To bierz przede wszystim kota, a za kilka dni zaadoptujemy jeszcze dwa kiciusie :loveu:

A mogę wziąć dwa mruczki? :lol:
Co to za kiciusie?

Posted

Ty$ka napisał(a):
A mogę wziąć dwa mruczki? :lol:
Co to za kiciusie?

Tak ogółem jakieś kotki bym chciała zaadoptować, tylko mamie "tak średnio" pasowałoby to, że kot chodzi po stołach i ogółem wszędzie.. :(

Posted

masdamerka napisał(a):
Tak ogółem jakieś kotki bym chciała zaadoptować, tylko mamie "tak średnio" pasowałoby to, że kot chodzi po stołach i ogółem wszędzie.. :(

Urok posiadania kota :eviltong: Jednak moje dwa aktualne po stołach nie łażą, mają zakaz ;). Choć poprzednie nawet jadły razem ze mną :loveu:. Idzie się do tego przyzwyczaić ;P

Posted

Bardzo fajna suczka :) ! moja na kaczki nie ma takiego nakręta - moge ja odwołać od nich spokojnie - no ale bazantyyy o niee wtedy to moja suka dostaje dopiero szału :) ale pracujemy nad posłuszeństwem na 100%

Posted

masdamerka napisał(a):
U nas nie chodzi o sam fakt że są tam kaczki, ale o to, żeby Luna nie wskoczyła do wody, bo kawałek dalej jest tama no i nieciekawie mogłoby się to dla niej skończyć :)

No, nieciekawie ;/
Wygłaskaj <3

Posted

Wygłaskana ;) Luna miała swoją pierwszą sesję zdjęciową, a i ja na tym finansowo nie ucierpiałam, więc wszyscy zadowoleni :D Do wrzucenia mam 23 zdjęcia (część sesja, część spacer w lesie) więc zapraszam do oglądania.. :)

Zacznę od sesji: