whiteterrier Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Witamy się po raz pierwszy! :multi: Piękna psinka, no wprost cudowna i ma świetne umaszczenie - połączenie moich dwóch ulubionych maści :loveu: Quote
Ty$ka Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Mały ruch, bo nie zaglądasz :P http://img707.imageshack.us/img707/748/img1663vu.jpg jak się rozkraczyła :lol: Wydaje się być dość wysoka, nie wiem może tylko myli jej wysoko- i długo łapność oraz smukłość ;) Ile ma w kłębie? Quote
Sonka95 Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Ale zapatrzona :evil_lol: http://img28.imageshack.us/img28/7641/img1659v.jpg Sonka przy kaczkach też musi być na smyczy :diabloti: Quote
masdamerka Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 W kłębie ma mniej więcej 50cm :) Piszę mniej więcej bo cielskiem sięga mi do kolana, a moje kolano ma 50 cm, ale zwykle chodzę w butach na 3,5 cm podeszwie, więc ma tak 50-53 :D Quote
masdamerka Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 I lecą kolejne zdjęcia, tym razem z dzisiejszego wypadu do lasu :D Znowu były kaczki, a wyrodna pańcia znowu nie dała się księżniczce z nimi "przywitać" :diabloti: Quote
rashelek Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Fajnie Ci dziewczyna rośnie, świetna jest :D Widzę, że masz już ulubioną obrożę :lol: Quote
Ty$ka Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Rośnie na każdym zdjęciu :P Ja się tak zapytam z ciekawości: ile Luna potrzebuje ruchu i zajęć codziennie? ;) Quote
masdamerka Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 Ty$ka napisał(a):Rośnie na każdym zdjęciu :P Ja się tak zapytam z ciekawości: ile Luna potrzebuje ruchu i zajęć codziennie? ;) Młoda ruchu ma ok. 2-3 godzin spacerów + 1,5 godziny swobodnego biegania (czasem więcej, zależy czy jedziemy do lasu, czy nie) :) A ile potrzebuje, to nie wiem, to jej wystarcza w 100% bo jak jest w domu to cały czas śpi lub odpoczywa :D Quote
Ty$ka Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 masdamerka napisał(a):Młoda ruchu ma ok. 2-3 godzin spacerów + 1,5 godziny swobodnego biegania (czasem więcej, zależy czy jedziemy do lasu, czy nie) :) A ile potrzebuje, to nie wiem, to jej wystarcza w 100% bo jak jest w domu to cały czas śpi lub odpoczywa :D O mamo, ale jej dobrze :) Ja niestety nie mogę sobie pozwolić na tak długie spacery, nad czym ubolewam :( Quote
masdamerka Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 Ty$ka napisał(a):O mamo, ale jej dobrze :) Ja niestety nie mogę sobie pozwolić na tak długie spacery, nad czym ubolewam :( Księżniczka ma zawsze najlepiej.. :diabloti: Quote
Ty$ka Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 masdamerka napisał(a):Księżniczka ma zawsze najlepiej.. :diabloti: No fakt. Możesz mnie zaadoptować? :diabloti: Quote
masdamerka Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 Ty$ka napisał(a):No fakt. Możesz mnie zaadoptować? :diabloti: Jak się rodzice zgodzą to pewnie, ale będziesz mieć rozpychającą się i chrapiącą księżniczkę w łóżku :diabloti: Quote
masdamerka Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 rashelek napisał(a):Fajnie Ci dziewczyna rośnie, świetna jest :D Widzę, że masz już ulubioną obrożę :lol: Dzięki jak tak patrzę to strasznie wyrosła.. :roll: A i rzeczywiście, Luna teraz tylko tą obrożę nosi. Tylko oszczędzać na Dublin Doga, bo 85 zł za obrożę to nie mało :) Quote
Ty$ka Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 masdamerka napisał(a):Jak się rodzice zgodzą to pewnie, ale będziesz mieć rozpychającą się i chrapiącą księżniczkę w łóżku :diabloti: To się szykuj, że za parę godzin nastolatka z psem i kotem zapuka do Twoich drzwi 8) Quote
masdamerka Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 Ty$ka napisał(a):To się szykuj, że za parę godzin nastolatka z psem i kotem zapuka do Twoich drzwi 8) To bierz przede wszystim kota, a za kilka dni zaadoptujemy jeszcze dwa kiciusie :loveu: Quote
Ty$ka Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 masdamerka napisał(a):To bierz przede wszystim kota, a za kilka dni zaadoptujemy jeszcze dwa kiciusie :loveu: A mogę wziąć dwa mruczki? :lol: Co to za kiciusie? Quote
masdamerka Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 Ty$ka napisał(a):A mogę wziąć dwa mruczki? :lol: Co to za kiciusie? Tak ogółem jakieś kotki bym chciała zaadoptować, tylko mamie "tak średnio" pasowałoby to, że kot chodzi po stołach i ogółem wszędzie.. :( Quote
Ty$ka Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 masdamerka napisał(a):Tak ogółem jakieś kotki bym chciała zaadoptować, tylko mamie "tak średnio" pasowałoby to, że kot chodzi po stołach i ogółem wszędzie.. :( Urok posiadania kota :eviltong: Jednak moje dwa aktualne po stołach nie łażą, mają zakaz ;). Choć poprzednie nawet jadły razem ze mną :loveu:. Idzie się do tego przyzwyczaić ;P Quote
j0anka Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Bardzo fajna suczka :) ! moja na kaczki nie ma takiego nakręta - moge ja odwołać od nich spokojnie - no ale bazantyyy o niee wtedy to moja suka dostaje dopiero szału :) ale pracujemy nad posłuszeństwem na 100% Quote
masdamerka Posted February 8, 2013 Author Posted February 8, 2013 U nas nie chodzi o sam fakt że są tam kaczki, ale o to, żeby Luna nie wskoczyła do wody, bo kawałek dalej jest tama no i nieciekawie mogłoby się to dla niej skończyć :) Quote
Border_Collie Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 masdamerka napisał(a):U nas nie chodzi o sam fakt że są tam kaczki, ale o to, żeby Luna nie wskoczyła do wody, bo kawałek dalej jest tama no i nieciekawie mogłoby się to dla niej skończyć :) No, nieciekawie ;/ Wygłaskaj <3 Quote
masdamerka Posted February 12, 2013 Author Posted February 12, 2013 Wygłaskana ;) Luna miała swoją pierwszą sesję zdjęciową, a i ja na tym finansowo nie ucierpiałam, więc wszyscy zadowoleni :D Do wrzucenia mam 23 zdjęcia (część sesja, część spacer w lesie) więc zapraszam do oglądania.. :) Zacznę od sesji: Quote
Recommended Posts