Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

masdamerka napisał(a):
A zaakceptowałam czy nie? Bo w "oczekujących" ni cholera nie mogę znaleźć :D Luna bardzo ładnie przybiega, chociaż czasem ma "gorszy dzień", czyli ma mnie głęboko i szeroko :razz: Nigdy nie miałyśmy linki, kilka razy byłyśmy na zamkniętym wybiegu dla psów, tam się od razu słuchała, to ją wypuściłam :smile:

Teraz już tak :eviltong:
To tak jak Nuka tez ma gorsze dni i woli sobie wąchać trawę, ale jak usłyszy słowo "ciasteczko" to od razu leci :evil_lol:

• Replies 637
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

vege* napisał(a):
Teraz już tak :eviltong:
To tak jak Nuka tez ma gorsze dni i woli sobie wąchać trawę, ale jak usłyszy słowo "ciasteczko" to od razu leci :evil_lol:

Luna też tak ma jak usłyszy "nagroda" albo "zobacz co ja mam", lub jak zobaczy że głaszczę innego psa, zazdrośnica mała :diabloti:

Posted

Fajna suczka :loveu:

Lunkja jest ładna, kiedyś myślałam o małym musterlandzie, nawet moja koleżanka omal nie zakupiła sobie pieska tej rasy, ale kiedy oczekiwała na szczyla (właśnie z tej hodowli, co Ty masz - bo ta hodowla jest z mojego województwa) to przypałętała się do niej suka, niby też myśliwiec, ale to nie to samo ;P

leónowa napisał(a):
Piękna dziewczyna, nigdy nie widziałam psa tej rasy na żywo, więc chętnie będę zaglądać;)

Ja miałam okazję oglądać kilka, nawet swego czasu dodawałam ich fotki w naszej galerii ;). Niestety w większości nie są to miłe spotkania, bo ludzie mojego miasteczka pokupowali sobie słodkie sceniacki i zapomnieli je wychować :loveu:, więc latają sobie te wyżełki beztrosko po ulicach :loveu:, pomijając fakt, że kilka z nich nienawidzi mojego psa, a gdy ja zaczynam im pokazywać, że w tym stadzie rządzę ja i nie pozwolę krzywdzić mojego niunia :diabloti:, to startują z ząbkami też na mnie :loveu:. Właściciele oczywiście nie widzą problemu, bo to przecież słodkie pieski, nie mogą zrobić krzywdy :loveu:. Nie obwiniam za zje.any charakter same psy, lecz ich właścicieli. Bo same w sobie musterlandy są bardzo fajnymi psami :)

Posted

Kurcze oby nie zaczęło się dziać to co z popularnymi teraz choćby labradorami, bo popularność tej (jak i chyba każdej) rasie nie zrobi nic dobrego, a wnioskuję (choć nawet o tym nie wiedziałam), że rasa staje się coraz bardziej porządana.

Posted

Wybrałam turkusowe kropki + brązowa taśma (smycz) turkusowe kropki (obroża) :D Też półzacisk 3cm :) Luna najbardziej podoba mi się w 3cm, 2,5 cm gubi się w sierści na szyi :D

Posted

Dzisiaj bez zdjęć, chociaż jutro będą z Babcią, którą Luna kocha bardziej niż mnie :diabloti:
Podsumowanie osiągnięć dnia dzisiejszego:
- pierwsza podróż autobusem (w kagańcu, który też miała po raz pierwszy), nie powiem, całkiem nieźle zniosła :cool3:
- tylko 3 spacery!! :D To znaczy teraz jeszcze idę na trzeci spacer ;) Nie popuściła, czyli oficjalnie umie załatwiać się na dworze :multi: