Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Yoda to był on, z tego co pamiętam :diabloti:
Fajnie, że masz już taaakie plany :D I życzę powodzenia w ich realiżacji, bo widze, ze podejscie masz świetne :)
Merlaczki są najfajniejsze :loveu: Ale ostatnio też bardzo popularne się zrobiły :P

• Replies 637
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale można też odmienić ta Yoda :diabloti: Podejście trochę bardziej profesjonalne, bo już wiem czego oczekuję od psa, przy Lu nie patrzyłam konkretnie na rodziców, a ogółem na rasę. Co do merli, i tak jest ich mniej niż tych czarno-białych, ale i tak dla mnie wygląd się nie licz, chociaż mamusia to merle, więc mam nadzieję że szczyle też takie będą :D

Posted

Niech Ci będzie :evil_lol:
Trzeba wiedzieć, czego się od psa oczekuje i tak dobrać hodowle, żeby to było mozliwe do osiągnięcia :) No i bardzo dużo osób w szale "borze mój piesek już jest taki super, chce następnego" bierze i się okazuje, że do wychowania jest szczyl i błędy ze starszakiem ;p
Merle są śliiiiczne :loveu: I red, i blue :) te czarno-białe już tak mi się nie podobają.

Posted

rashelek napisał(a):
Niech Ci będzie :evil_lol:
Trzeba wiedzieć, czego się od psa oczekuje i tak dobrać hodowle, żeby to było mozliwe do osiągnięcia :) No i bardzo dużo osób w szale "borze mój piesek już jest taki super, chce następnego" bierze i się okazuje, że do wychowania jest szczyl i błędy ze starszakiem ;p
Merle są śliiiiczne :loveu: I red, i blue :) te czarno-białe już tak mi się nie podobają.

Też się właśnie boję żeby szczyl nie łapał złych zachowań od Lu, ale myślę sobie że za dużo od niej wymagam, jak od dorosłego psa. A Lu to jeszcze kompletny szczeniak, jak dla mnie prawie idealny szczeniak, którego nie zamieniłabym na żadnego innego :loveu: Z Hodowczynią wymieniłam już mnóstwo maili, bo po prostu bałam się że z borderem sobie nie poradzę, ale biorąc pod uwagę jej opinię jestem w miarę spokojna :) Dzięki Lu wiem już czego oczekuję od swojego idealnego psa, przez co wybór mam utrudniony, bo dosłownie wybrzydzam w hodowlach, bo w tej sposób motywacji matki, w jeszcze innej przeznaczenie sportowe repa itd. :evil_lol:Teraz tylko zbierać kasę, ogarniać Lu, no i czekać czy wszystko pójdzie dobrze :roll:

Posted

masdamerka napisał(a):
Też się właśnie boję żeby szczyl nie łapał złych zachowań od Lu, ale myślę sobie że za dużo od niej wymagam, jak od dorosłego psa. A Lu to jeszcze kompletny szczeniak, jak dla mnie prawie idealny szczeniak, którego nie zamieniłabym na żadnego innego :loveu:

W dwa lata spokojnie ogarniesz Lunę, więc nie martw się na zapas i ciesz się tym idealnym szczeniakiem póki możesz :)

Ja od 6 miesięcy mam psa, który teraz najprawdopodobniej ma 4 lata. Niby dorosły, ale traktuję go trochę jak szczeniaka, od którego też dużo wymagam :P
Poza tym, czasem zachowuje się jak psie dziecię i niektórzy ludzie pytają się ile ona ma miesięcy :crazyeye: Mimo, że czekam aż się ustatkuje i nie będzie miała szaleńczych zapędów na spacerach, to jednak bardzo cenię w niej ten zapał i chęć ruchu, taką naturalną radość z każdej rzeczy.

Posted

Lu ma już prawie rok, za 2 lata będzie super ogarniętym psem ;) Wiem po swojej, skonczyła magiczne 3 i jest zajebista :lol:
To dobrze, że wybrzydzasz, bo wiesz czego chcesz i będzie to w 150% świadomy wybór ;) A chciałabyś z borderkiem raczej agi czy frisbee?
Gratuluję, ze Luniak tak się trzyma i pilnuje :D Ja zawsze do tego dążyłam, że to pies ma się mnie pilnować, a nie ja jego, bo co chwila się drzeć "do mnie do mnie" doprowadza mnie do szaaału.

Posted

pomóżpomagać - dzięki! :)
rashelek - obi :D no i drugorzędnie frisbee i agi :)

Lu dzisiaj cały dzień była na działce ze swoją "kuzynką" - Karą :) Kara ma charakterek dominując, Lu uległy; więc się bez problemu dogadują, pod koniec zapjertalauy po całym terenie :D Popływała sobie trochę w jeziorku, ładnie się szarpała i aportowała, pospała, pobroiła, pobawiła się z Karunią, "pomogła" w grillowaniu i tak minął nasz dzień. Sucze strasznie się wierciły i bardzo trudno było je ustawić, dlatego zdjęcia jakie są- takie są :roll:

Posted

Fajny poczwar :)
Ja wczoraj zaczęłam OBI z Pamirem, założyłam się z TZtem że do końca czerwca będzie znał wszystko z klasy 0 :diabloti: perfekt oczywiście :lol:

Posted

[quote name='masdamerka']Nie wiem w jakim klubie (podpytam się :)), ale wiem że Joanna jeździ z nim na różne obozy agilitowe, jakbyś chciała to mogę na pw podesłać Ci linka do jej fejsa :)
A ja mam sobie 15 lat (kończę we wtorek :bday:) :p
Moja siostra też ma urodziny 21 maja :)

[quote name='masdamerka']Dybry :bye: Nie MM, bo mój wymarzony duet to MM i border :evil_lol: Ale to jeszcze nic oficjalnego, zgoda rodziny jest, ale ja muszę uzbierać kasę i Lu musi być w 100% ogarnięta, dopiero jak dziewczyna psychicznie dojrzeje to zastanawiam się nad następnym psiakiem. Hodowlę już chyba mam wybraną, nawet sukę i prawdopodobnie repa :diabloti:
Skad ja to wiedziałam, że to będzie border:diabloti:

[quote name='masdamerka']Ale można też odmienić ta Yoda :diabloti: Podejście trochę bardziej profesjonalne, bo już wiem czego oczekuję od psa, przy Lu nie patrzyłam konkretnie na rodziców, a ogółem na rasę. Co do merli, i tak jest ich mniej niż tych czarno-białych, ale i tak dla mnie wygląd się nie licz, chociaż mamusia to merle, więc mam nadzieję że szczyle też takie będą :D

[quote name='Luzia']Dla mnie najpiękniejsze są czekoladki z podpaleniami :) A merlaków fakt, coraz więcej :lol:
No właśnie ja też zauważyłam, że coraz więcej ludzi bierze pleśniaki :eviltong:

[quote name='masdamerka']Też się właśnie boję żeby szczyl nie łapał złych zachowań od Lu, ale myślę sobie że za dużo od niej wymagam, jak od dorosłego psa. A Lu to jeszcze kompletny szczeniak, jak dla mnie prawie idealny szczeniak, którego nie zamieniłabym na żadnego innego :loveu: Z Hodowczynią wymieniłam już mnóstwo maili, bo po prostu bałam się że z borderem sobie nie poradzę, ale biorąc pod uwagę jej opinię jestem w miarę spokojna :) Dzięki Lu wiem już czego oczekuję od swojego idealnego psa, przez co wybór mam utrudniony, bo dosłownie wybrzydzam w hodowlach, bo w tej sposób motywacji matki, w jeszcze innej przeznaczenie sportowe repa itd. :evil_lol:Teraz tylko zbierać kasę, ogarniać Lu, no i czekać czy wszystko pójdzie dobrze :roll:
Fajnie, że tak wszystko sobie planujesz :)
Ja też już chcem sceniacka:-(

Posted

Jakie plany bołdełowe.... :mdleje:
Trzymam kciuki za ich realizację, bo mi też podoba się Twoje podejście :)

Choć bordery to nie moja bajka :PP

Widzę, że Lunka już całkowicie wróciła do formy :loveu: Ciesze się z tego powodu :D

Posted

Luna... :loveu: Dawno mnie nie było, nadrabiam zaległości, a tu co... Ty już się na bordera szykujesz! Trzymam kciuki! Przez Was zaczynają mi się bordery podobać. Gdzie nie wejdę na dogo - border. :evil_lol:

Posted

Cześć! Zauroczył mnie mały munsterlander. Również ćwiczę z moim psem agility i ostatnio pogłębiam swoją wiedzę na temat ras predysponowanych do tego sportu. Widzę, że munsterlander jak najbardziej się w tym sprawdza :)

Posted

[quote name='Maghda']Cześć! Zauroczył mnie mały munsterlander. Również ćwiczę z moim psem agility i ostatnio pogłębiam swoją wiedzę na temat ras predysponowanych do tego sportu. Widzę, że munsterlander jak najbardziej się w tym sprawdza :)[/QUOTE]

O a ja miałam pytac co ćwiczysz z Luną :) wiedziałam, że cos na ten temat czytałam na watku ale tyle informacji dookoła że ciężko spamiętać:roll: Nie wiecie czy jest ktos kto ze swoim psem ćwiczy rally-o ?

Posted

My zaczynamy obedience (jak Lu nie wyjdzie dokładność to rally-o), Młoda się fajnie skupia, więc MM'y się chyba nadają :D Ale Lu to taki dziwak jest - wyżeł, a na polu nie oddali się ode mnie na dalej niż 10 m :crazyeye:

Posted

[quote name='masdamerka']Lu to taki dziwak jest - wyżeł, a na polu nie oddali się ode mnie na dalej niż 10 m :crazyeye:[/QUOTE]

Mojego psa (mieszaniec spaniela) niezywkle trudno odwołać, lubi się oddalać i nie zwraca uwagi na wołanie, kiedy jest bez smyczy. Z wyżłami ponoć bywa podobnie, dlatego bardzo ciekawa jestem, czy Luna jest pod tym względem wyjątkowa, czy generalnie munsterlandery łatwiej nauczyć trzymania się blisko właściciela :) Jeżeli ktoś z Was mógłby się wypowiedzieć w tej kwestii to bardzo proszę o rozwinięcie tematu :)