Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 637
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lu jak zobaczy ptaka to kawałek pobiegnie i go zostawi, kotów się boi :evil_lol:, a wszystkie latające robale, mrówki, biedronki są potencjalnymi ofiarami, niczym Bear Grylls posila się białkiem w czystej postaci :diabloti: Jeszcze a propo ptaków, Lu jest świetnym psem, może odbiec, ale nie oddali się na więcej niż 20 metrów, po prostu nawet jak się zawącha, patrzy raz po raz gdzie jestem i biegnie do mnie jak jestem dalej niż te ok. 20 m :D No normalnie szczeniak idealny :loveu:

Posted

No to już jednak kawał baby :D Nie mam pojęcia jak to jest z pasją łowiecką u munsterlanderów dlatego mnie to bardzo ciekawi :)
Max 20 metrów? Zazdroszczę :))) Chociaż moja suka trzyma się dużo bliżej niż psy - jeden oddala się do 300 metrów i uważa, że to nic złego :roll: Dziewczyny jednak mają wiecej oleju w głowie.

Posted

Wczoraj Lu przeszła oficjalny "test" - nawet na polu nie oddala się na dalej niż 15, max 20 metrów, jestem z niej normalnie dumna. Sama obraca się co chwilę, patrzy gdzie jestem, no normalnie idealny pies :loveu: Lu po sterylizacji już w 100% doszła do siebie, znowu ma tą energię co kiedyś, znowu chce jej się tarzać w qpach, leżeć w błocie :loveu:
Jeszcze nic pewnego, ale może za jakieś dwa lata Lu dorobi się siostrzyczki :cool3:

Takie tam z pańcią w rzepaku.. :D

Posted

Nie wiem w jakim klubie (podpytam się :)), ale wiem że Joanna jeździ z nim na różne obozy agilitowe, jakbyś chciała to mogę na pw podesłać Ci linka do jej fejsa :)
A ja mam sobie 15 lat (kończę we wtorek :bday:) :p

Posted

[quote name='masdamerka']
Jeszcze nic pewnego, ale może za jakieś dwa lata Lu dorobi się siostrzyczki :cool3:

Ooo, czy to też będzie mały munsterlander?

A tak poza tym - witam się serdecznie!
Od dawna Was podglądam i jestem pod wrażeniem Waszej pracy, więzi i tego że macie na to wszystko czas :)

Posted

Dybry :bye: Nie MM, bo mój wymarzony duet to MM i border :evil_lol: Ale to jeszcze nic oficjalnego, zgoda rodziny jest, ale ja muszę uzbierać kasę i Lu musi być w 100% ogarnięta, dopiero jak dziewczyna psychicznie dojrzeje to zastanawiam się nad następnym psiakiem. Hodowlę już chyba mam wybraną, nawet sukę i prawdopodobnie repa :diabloti:

Posted

Haha, widzę, że wszystko zaplanowane!

Myślę, że w ciągu dwóch lat ogarniesz ją z "palcem w nosie" :P Póki co idzie Wam wspaniale, więc możesz już wymyślać imię dla szczeniaka :evil_lol:

Posted

Luzia napisał(a):
Kolejny burdel? :mdleje:
pochwal się rodzicami :razz:

Długo się "broniłam", bo wiem że rasa popularna, a chcę mieć takie "unikaty" (przykład - Lu, nikt nie zna rasy), więc prawdopodobnie będzie red/blue merle (takie brzydkie pleśniaki :loveu:), zależy którą sucz wybiorę, bo obu mi się charaktery podobają, jednej miałam okazję poznać córkę, w której jestem po prostu zakochana :loveu: Rodzice na razie zostaną w tajemnicy, bo z Hodowczynią sobie na razie tak spiskujemy :diabloti: Ale zanim się zdecyduję muszę przemyśleć wszystko tysiąc razy, uzbierać pieniądze, zrobić z Lu idealnego pieska, znowu przemyśleć miliard razy, pomyśleć co będę robić w przyszłości, bo pieski żyją ok. 15 lat, znowu przemyśleć.. Ale już wiem że miot będzie typowo sportowy, z zagranicznym repem. Dzięki Lu już wiem czego szukam w swoim idealnym psie. Chcę by miał nieskończone ilości energii, kochał pracę ze mną, sportowa budowa.. Więc wybór niestety/stety padł na burdela :D

Posted

IZMADO napisał(a):
Haha, widzę, że wszystko zaplanowane!

Myślę, że w ciągu dwóch lat ogarniesz ją z "palcem w nosie" :P Póki co idzie Wam wspaniale, więc możesz już wymyślać imię dla szczeniaka :evil_lol:

Imię to już jest!! :evil_lol: Mała będzie się Yoda nazywać :loveu: Nawiązanie do mojej pasji od samego dzieciństwa, odkąd pamiętam oglądałam z tatą Gwiezdne Wojny godzinami, rozkładaliśmy w salonie namiot (taka mniejsza wersja Gwiazdy Śmierci), walczyliśmy na "miecze świetlne" z krepy.. Ja oczywiście byłam Vaderem :diabloti: Także stare czasy :evil_lol:

Posted

Luzia napisał(a):
red merle są fajne, ale blue średnio mi leżą :)

Dla rodziców oba wyglądają jak kundle, ale mnie zależy na tym żeby nie był kojarzony z tymi popularnymi czarno-białymi. Chociaż gdybym miała wybierać czy wygląd, czy charakter to na pewno wybrałabym takiego zwykłego czarno-białego z zajebistym charakterem :p