Ty$ka Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Ciekawie wygląda w tych szelach :D Mnie się podoba :P Quote
rashelek Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Zaczepisty jest kolor tych juliusów, no i bardzo Lunie pasują :D Już po cieczcE? Może jakieś foty? :) Quote
masdamerka Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 Po cieczce, ale jutro idziemy do weta. Opuchnięte i czerwone sutki, osowiałe toto. Mam nadzieję że nic poważnego to nie będzie :( Quote
masdamerka Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 Rozważam jeszcze zapalenie gruczołów mlekowych. Wolę nie gdybać, bo gdybaniem za chwilę dojdę do ropomacicza :) Zobaczymy co powie weterynarz, jestem dobrej myśli, tylko wkurza mnie jak Lu tak smętnie chodzi po mieszkaniu :roll: Quote
masdamerka Posted April 27, 2013 Author Posted April 27, 2013 Byłyśmy, pani doktor pochwaliła moją czujność - Lu jest na dobrej drodze do ropomacicza. Ma powiększoną macicę ponieważ zebrał jej się śluz, który w późniejszym czasie przekształciłby się w ropę. Młoda dostała antybiotyki, w przyszły wtorek kontrola czy cokolwiek się zmieniło, jeśli nie - sterylka w trybie przyśpieszonym. Lu prawdopodobnie ma jeszcze początek urojonej. :roll: Dużo nowości jak na jeden dzień, ale na poprawę humoru dodam że Młoda zasnęła podczas usg, tak jej przyjemnie było :) Morfologia w porządku, leukocyty trochę podwyższone co potwierdza początki ropomacicza. Lu cały czas osowiała, mam nadzieję że leki pomogą.. Quote
masdamerka Posted April 28, 2013 Author Posted April 28, 2013 Lu już troszkę mniej osowiała, słońce wyszło - spacerek obfocony :) Quote
rashelek Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 To dobrze, że w porę zareagowałaś i sprawa jest jasna. Trzymam kciuki, żeby wszystko było już dobrze :) Foty super, chociaż widać, że Lu jest nieswoja... Quote
Ty$ka Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Jak dobrze, że masz czujne oko. Teraz trzymam kciuki, by wszystko dobrze się skończyło ;) Quote
phase Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Ja też trzymam, by wszystko wróciło do normy. Quote
masdamerka Posted April 29, 2013 Author Posted April 29, 2013 Coś kiepsko z nią dzisiaj. Wlecze się za mną na spacerach, dwa razy się przewróciła w domu. Jedziemy na 16 do weterynarza prawdopodobnie umówić się na zabieg. Trzymajcie kciuki :roll: Quote
phase Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 masdamerka napisał(a):Coś kiepsko z nią dzisiaj. Wlecze się za mną na spacerach, dwa razy się przewróciła w domu. Jedziemy na 16 do weterynarza prawdopodobnie umówić się na zabieg. Trzymajcie kciuki :roll: Dziewczyny zaciskam mocno kciuki i czekam na wieści. Quote
masdamerka Posted April 29, 2013 Author Posted April 29, 2013 No i się nie udało - jutro sterylizacja. Wyciek ropy z pochwy, macica jeszcze bardziej powiększona :-( Quote
Sonka95 Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 Dobrze , że czujna byłaś i szybko zareagowałaś ;) Trzymam mocno kciuki za jutrzejszy zabieg .... Quote
phase Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 Dziewczyny trzymajcie się! I dawaj znać czy lepiej jest.. Quote
rashelek Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 Trzymajcie się i koniecznie napisz, jak po zabiegu się Lu czuje! Quote
vege* Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 trzymam mocno kciuki i ja :) na pewno wszystko będzie dobrze :) Quote
masdamerka Posted April 30, 2013 Author Posted April 30, 2013 Dostałam info że z Lu wszystko w porządku, wet wyszedł z nią już na spacerek, przyjadę po nią o 17 :D Quote
Recommended Posts