Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam wszystkich zgromadzonych, otóż postanowiłam że założę galeria Luniaczowi, a co mi tam :D Lu to tak na prawdę ALASKA Sabbia Nera FCI, urodziła się 7.07.2012 pod Lublinem. Jechałam po tego małego skubańca prawie 7 godzin w jedną stronę ;) Jest dla mnie idealnym psiakiem, chociaż czasem ma też gorsze dni, czyli ma mnie głęboko i szeroko :)

Zdjęcie z mojego avka, czyli Pani Pizeg wybiegana :D

"Wiem że masz jedzenie :mad:"

Edited by masdamerka
  • Replies 637
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Mam nadzieję, że jeszcze ktoś wpadnie, wiem że grupa 7 raczej mało odwiedzana :shake: Ale dzisiaj troszkę pobiegam za Maluchem i postrzelamy kilka fotek :multi:

Edited by masdamerka
Posted

Również wpadam z wątku obrożowego. Rasa dość mało reprezentowana w PL, czy tylko w moim mieście "ubogo"? Śliczna psina, mina urocza, a nochal... Ukradłabym, ale póki co czekam na foty!

Posted

Rzeczywiście mało tych psiaków, ok. 20-30 w kraju, pewnie dlatego, że mało osób zdaje sobie sprawę z istnienia tej rasy :lol: A szkoda, bo psy są naprawdę cudowne :loveu:
Co do fotek, dzisiaj cały dzień padało (i pada nadal), więc zdjęcia porobię jutro :roll:

Posted

No ja nie będe ukrywać, że póki nie napisałaś na obrożowym co za rasę posiadasz to nawet o niej nie słyszałam ;) Widzę, że 7 grupa - planujecie jakieś próby polowe etc? Będziesz podkręcała jej popędy czy raczej 'przygaszała'?

Posted

Powiem szczerze, że kiedyś nad próbami polowymi, ale jakoś na myśleniu się skończyło :lol: Co do wystaw, to mam metrykę, w przeciągu miesiąca lecę wyrobić rodowód, więc na wystawach będzie można nas spotkać :D Mam pytanko, czy jest jakiś czas określony przez ZKwP i tylko w tym czasie można wyrobić rodowód, czy mogę wyrobić np. za 2 lata? :lol:

Posted

Rodowód możesz wyrobić kiedy chcesz :) Ale jak będziesz chciała wystawiać ją np. w klasie otwartej, to rodowód musi być. A na niego "troszkę" się czeka. ;)
Liczę, że kiedyś zobaczę Lunkę na wystawie!

Posted

Ty$ka napisał(a):
Cześć :)
Będziem wpadać ;]

Śledzisz mnie?! :mad:

A czemu zrezygnowałaś z prób polowych jednak?
Z tego co ja wiem, to rodowód możesz wyrobić kiedy chcesz. Ale chyba jeśli liczysz na sukcesy na wystawach to im wcześniej tym lepiej?

Posted

rashelek napisał(a):
Śledzisz mnie?! :mad:

Buuu, nakryłaś mnie :placz: Tylko nie bij :placz:

Ja jestem strasznie zaciekawiona tymi próbami polowymi - możesz coś więcej o nich napisać? :)

Posted

Powiem szczerze - nie wybrałam rasy ze względu na predyspozycje myśliwskie :D Wybrałam ze względu na cudny charakter tych psiaków :razz: Wiem, że do prób polowych nie trzeba się przygotowywać specjalnie, tylko zapoznać się z regulaminem, ale jakoś mnie to nie kręci :roll: Luna jest kochanym psiakiem kanapowym, ale kiedy biega, uwalnia jej się ADHD w czystej postaci, prześcignie wszystkie dorosłe psy :diabloti:

Posted

Sliczna suczka ;) Raz w zyciu widziałam tą rasę na żywo ;) Możesz napisać dokładniej, jaki Luna ma charakter? Bardzo podobają mi się takie smukłe, długowłose, średniej wielkości pieski i myślę, że charakter też mają cudowny :) Pewnie świetnie nadawałyby się do psich sportów?

Posted (edited)

Tree napisał(a):
Sliczna suczka ;) Raz w zyciu widziałam tą rasę na żywo ;) Możesz napisać dokładniej, jaki Luna ma charakter? Bardzo podobają mi się takie smukłe, długowłose, średniej wielkości pieski i myślę, że charakter też mają cudowny :) Pewnie świetnie nadawałyby się do psich sportów?

Są to psy (na przykładzie Luny): strasznie ufne w stosunku do obcych, mam indywidualne nauczanie, więc przez mieszkanie przewija się naprawdę ogrom ludzi, Luniacz wszystkich wita merdając ogonem :evil_lol:; psy bardzo karne, wystarczy że raz, max 2 razy powiem "nie", Luna odchodzi i już tego nie robi :p Ale instynkt łowiecki czasem przeszkadza, węszenie i oddalanie się ode mnie jest normą, choć gdy ją zawołam to na 99% przybiegnie od razu (nie przybiega tylko wtedy, gdy ma w pysku coś do jedzenia, wtedy uważa za świetną zabawę uciekanie przede mną :mad:), no i łatwo się uczy i umie skupić się przy innych psach :D Co do psich sportów zamierzam na dniach rozpocząć z nią treningi dogfrisbee, no i zapiszę się do klubu agility :lol:

Edited by masdamerka
Posted

I lecą fotki :multi: Dzisiaj Luna sobie nie pobiegała, naszą polankę zalało i jest niezłe błoto :shake: Musiałyśmy zadowolić się spacerem na smyczy po górkach :roll:
Pani Piezeg nie lubi deszczu.. :roll:

Na pocieszenie zdjęcie jęzora :D

A teraz ze wczoraj, Luna w mej pościeli, majestatycznie się wylegując :diabloti:

Musi być też czas na popołudniową dżemkę :razz:

Teraz czekamy tylko na ładną pogodę i powrót aparatu z serwisu (:mad:), bo zdjęcia komórką to nie to samo :lol:

Posted

Jaki biedny piesek, każą jej na spacer wyjść w taką pluchę :shake: :eviltong:

Powiem Ci, że ładną masz suczynę ;)

A coś Ty zrobiła z aparatem, że serwis nawiedza? :evil_lol:

Posted

Ty$ka napisał(a):
A coś Ty zrobiła z aparatem, że serwis nawiedza? :evil_lol:

Mój ojciec rodziciel zrobił :) Nie zgłębiałam się w szczegóły, ekran przestał działać czy coś :roll:
P.S. Serwisy to czyste zło, nigdy więcej nie pójdę do tego przybytku szatana :angryy: