Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Otrzymałam wiadomość od zaprzyjaźnionego pana, że pod jego klatką schodową od wczoraj kuli się średniej wielkości suczka. Dość młoda, czarna podpalana z granatową obrożą. Pan chce ją oddać do schroniska. Zadzwoniłam do schroniska z pytaniem, czy nikt nie szuka takiego pieska. Mieli oddzwonić, jak przejrzą maile i zgłoszenia telefoniczne.
Będę wdzięczna za wszelkie porady, bo myślę, że schron to ostateczność.
Sunia jest bardzo wystraszona, cała się trzęsie.

Posted

Sunia ma czas do poniedziałku. Pewien pan, mieszkaniec ul. 3 Maja, przetrzyma ją do tego czasu u siebie w domu.
Ze schroniska mi nie odpowiedziano, chyba zadzwonię jeszcze raz. Szkoda mi jej bardzo, podobno jest spokojna, ale wystraszona.

Posted

Suczka okazała się bardzo mądra. Sama zaprowadziła dziś tymczasowego opiekuna do swojego domu. Uciekła ze strachu przez strzałami. Pan Mirosław zostawił właścicielom smycz, żeby ją wyprowadzali w bezpieczny sposób.
Ale czy ci ludzie są odpowiedzialni? Sunia jest podobno szczenna. Jakaś masakra.

Posted

odpowiedź na Twoje pytanie chyba znasz......
wyprowadzanie psa bez smyczy w sylwestra to szczyt głupoty i nieodpowiedzialności - rozumiem, że ci ludzie nie posiadali nawet takiego sprzętu, jakim jest smycz...?
na dodatek szczenna...jakby mało psiego nieszczęścia było na świecie.........:shake: :angryy:

Posted

Suczka zaprowadziła pana Mirosława z ulicy 3 Maja, vis-a-vis stacji benzynowej aż na Biskupią Górkę, prosto jak po sznurku. A to jest spory kawałek. Mądra, spokojna, kochana. Podobno bardzo się cieszyła z powrotu, i dzieci też.
A właściciele nie wywiesili nawet jednego ogłoszenia.
Nie mieli smyczy.
Dopuścili do ciąży.
Smutno, że wspaniałe zwierzęta mają takie domy.