katarzyni Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 Mam sunie shih tzu. Ciezko znosi sylwestra, boi sie petard. Dzis wrocilam do domu i zastalam ja na podlodze lezaca na boku i szybko dyszala maial jezyk wyciagniety, byl dlugi sztywny, cala sunia byla sztywna wzialam ja na rece i zawiozlam do lekarza. Dostala hydroxyzine i pani doktor powiedziala ze to moze by padaczka pod wplywem stresu:( bardzo sie martwie o mojego pieska, jakis czas temu tez tak zesztywniala kiedy ktos strzelal, ale mnie przy tym nie bylo niestety, tylko moja mama która to zbagatelizowala, tlumaczyla to stresem i trzymala na rekach... czy ktos tez ma taki problem ze swoim psem... prosze o odpowiedz, martwie ze zeby nie dostala zawalu,nie umarla:( przepraszam za brak polskich znaków. Quote
gryf80 Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 raczej przydałby ci się leki uspokajające dla psa.i to na cito(choc i tak juz dosc pózno,bo juz stzelają) Quote
katarzyni Posted December 31, 2012 Author Posted December 31, 2012 dostaøa hydroxyzine od razu pojechalam wziela 1/4 tabletki i o 20 dam jej druga cwiartke. Przygotuje jej lozeczko w laziece wlacze radio i wezme mojego drugiego psa zeby z nia byl w lazience.. mam nadzieje ze to pomoze.:( Quote
gryf80 Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 może jeszcze dodatkowo skocz do zoologicznego i kup psie feromony d.a.p.moga wspomóc.tanie nie są -do kontaktu ze 150 zł,a w sparyu 45. mam nadzieje że hydroxyzyna po może,trzymam kciuki Quote
katarzyni Posted December 31, 2012 Author Posted December 31, 2012 Dziekuje ja tez mam nadzieje bo nie moge patrzec jak moj piesek sie meczy:( Quote
Sukóru Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 Co prawda nasz pies aż w taki stres nie wpada ale też się boi i u nas pomaga obwiązanie głowy a najlepiej całego ciała bandażem elastycznym tylko nie za mocno i przynajmniej pierwszy raz trzeba obwiązać wtedy kiedy pies się nie boi żeby nie skojarzył bandaża z petardami. Quote
Recommended Posts