Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

becia66 - możliwe - ta pani była już w podeszłym wieku z tego co mi powiedziano bo tylko ze słyszenia (przez telefon) ją znałam.

Ale informacji udzielają jak widać dokładnych - jedyne co można zrobić to najlepiej pogadać z samą Kierowniczką - telefon można jakoś zdobyć ;) Ja wtedy zdobyłam telefon od jakiegoś weta którego wybrałam na chybił trafił z książki telefonicznej.

Ale jak jamnisia i szczeniak mają iść do pracowników i rodziny to nie wiem czy do dalekiego DT piesy wydadzą.. Do blikiego DT byłaby może jakaś szansa.. Ale można przekonywać, przynajmniej spróbować :oops: Obiecać, że piesy "wybrane" wrócą - zresztą jakąś umowę "specjalną" przygotować i podpisać Bo za dwa tygodnie to rzeczywiście niewiadomo co może zostać..

Trzymam kciuki za jamniczki, za ich zdrówko szczególnie.

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiadomo czy tarfią dobrze,czy pani ktora chce matkę znowu na czas malych i porodu jej nie odda do schronu? moze to nie pierwszy raz.Ja ludziom nie wierze.W tym przypadku powinny jechac dorosle osoby ,ktore nakreślą kierowniczce sprawe.Nie wiadomo do jakiego domu trafi malec.Życie psow to loteria ,raz luksus innym razem podwórko. Oj dolo dolo... Nie wierzę aby schronisko troszczylo się w jakie rece idzie pies !

Posted

basia0607 ma rację, na pytanie gdzie jest konkretny pies jeden czy drugi nigdy nie udało nam się uzyskac informacji, może być nawet tak, że po znajomości ktoś oddał sukę aby oszczeniła się w schronie bo nie chce mieć urwania łba w domu - nigdy nic nie wiadomo, moge się mylić ... i naprawdę chcę się mylić! Dla mnie schronisko powinno być miejscem gdzie pomaga się zwierzętom a nie ryzykuje ich zyciem - dwa tygodnie to naprawdę sporo.

Posted

Pisalam Do Emir i mysle,że byłaby sklonna pomóc Z powodu zaistnialej sytuacji ,tematu nie podejmowalam.Obawiam sie że sunia matka ,juz jest komus przeznaczona ,jeden piesek tez /byc moze za kase/ innych los też jest marny. Znam realia schronisk. Oni są tylko nastawieni na kase,
dajcie zdjecia maluchów,ich mam .Może da sie im znależć domy !

Posted

Pozamawiać to sobie pozamawiali, ale żeby choć w jako takich warunkach je trzymali a tu koc potwornie brudny, pełny jakiegoś tynku czy czego.. okropnie to wygląda..

Posted

Co tu robić ??

Gdybym je brała to bym zadzwoniła - byłabym wtedy bardziej przekonywująca.

Może Emir coś pomoże :-(

Może oni wybrali szczeniaczka obojętnie którego.. Nie zależy im na wszystkich...

Posted

becia66 a te inne szczeniaczki to co - są ich zdjęcia ?

Nie znalazłam też Allegro jamniczków - czy one były wystawiane ?

Kochające domki zgłaszać się do Orzechowic po przecudnej urody jamniczki !

Posted

niestety nie mamy zdjęc innych szczeniaczków. Wszystkich szczeniąt do 12-16 tygodni będzie ok. 30 sztuk. Straszna ilość. Schronisko zagubione w polach z ciągle psującym się telefonem, bez galerii
adopcyjnej, z nieżyczliwymi nam ludżmi i ,,nieżyczliwymi'' dla zwierząt :angryy:

Posted

30 szczeniaczków.. No ja widziałam, że coś strona schroniska nie działa - nie do końca się otwiera, zacina się - kto ją "prowadzi" - nie da się nic z tym zrobić ? Te zwierzęta zupełnie odcięte od świata :shake: - nie ma jak im tu szukać domów..

Posted

anula1959 - a dałoby radę może w tytule zmienić lub dodać na początku "jamniki" lub "jamniczki" ? Aby łatwiej było znaleźć potencjalnym chętnym.

Do góry CUD kluseczki !

Posted

Jamnisie na dobrą nocke :buzi: obyście wszystkie do DOBRYCH domków trafiły :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki:

Trochę mnie ten z tyłu, po prawej martwi - ma takie mokre koło oczków pysio - ale może to nic.. psinki mimo warunków wygladają, odpukać, bardzo ładnie i zdrowo.

Posted

[quote name='bonika']anula1959 - a dałoby radę może w tytule zmienić lub dodać na początku "jamniki" lub "jamniczki" ? Aby łatwiej było znaleźć potencjalnym chętnym.

Do góry CUD kluseczki !
Tytuł przecież brzmi : "Jamnicza rodzinka prosi o pomoc", to na jaki zmienić , co proponujesz?

Posted

Wystarczy dać "Jamniczki" przed tym tytułem ;) - bo w wyszukiwarce ludzie najczęściej wpisują rasę jaką szukają w liczbie pojedynczej lub mnogiej np. dog - dogi, pudel - pudle itd. rzadziej chyba już zdrobniale, ale też - szczególnie jak chodzi o szczeniaczki i pasuje.

A ogłoszenie bardzo dobre :Rose: - oby niuńkom szybko pomogło :oops: :kciuki: :kciuki: