Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pozwoliłam sobie przenieśc temat do psów w potrzebie bo tu jest ich miejsce :-(

W schronisku orzechowskim są przecudne jamniorki, które trzeba zabrać, są tam bardzo trudne warunki dla takich maleństw. Dobrze, że mają mamę, która bardzo je chroni i stara się uratować od złej ludzkiej ręki i głodu.

dzielna mama !!!

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ranu Julek , już klecę tekst i wstawiam na alegro! Łącznie z mamą ! Jakieś jeszcze info o nich ktoś ma? Czy one rasowe są? W jakim wieku , ile lat ma mama? I na kogo podać kontakt?

Posted

Jej, jakie boskie:loveu:

Szkoda, że jest ich aż 6:shake: Czy sunia ma oddzielny boks chociaż?
Trzymam kciuki, żeby ktoś je przyjął, w schronisku za dużo chorób dla takich bobasów:-(

Posted

Dziewczyny , może być tak:

Drodzy Państwo!
W schronisku w Orzechowcach /koło Przemyśla/ znalazła się w wielkiej potrzebie jamnicza rodzinka. Mama z sześcioma szczeniaczkami . Maluchy są małe i prześlicznej urody a dzielna mama ochrania je i troskliwie się nimi zajmuje . Jednak schronisko to absolutnie nie jest miejsce dla szczeniaczków , wiosną wylęga się mnóstwo psich chorób a najgroźniejsze z nich to parwowiroza i nosówka. Dla niezaszczepionych psich dzieci to wyrok śmierci. W schronisku są spartańskie warunki , jak Państwo widzicie na zdjęciach i pomimo troskliwej ochrony dzielnej mamy trzeba się spieszyć , żeby zdążyć im z pomocą !!!!!!! Nim będzie za późno!!!!!
Jamniki to wspaniałe psy z charakterem , małe wzrostem a wielkie duchem , dzielne , waleczne i pomimo mikrej postury zawsze odważnie broniące swojego Człowieka.
Czy ta wspaniała rodzina może liczyć na Państwa pomoc , na odrobinę miejsca w domu i w sercu?
One nie potrafią o to poprosić dlatego my czynimy to w ich imieniu! Bardzo prosimy!!!!!! Pomóżcie Państwo tej dzielnej rodzinie!!!!

Jak mam coś dopisać czy poprawić piszcie.I na kogo podać namiary ????

Posted

Dobrze , wobec tego czekam na wiadomości i oczywiście będę zaglądała do dzielnej rodzinki. Sama mam 14 letniego jamniora i dlatego tak impulsywnie zareagowałam :oops: . KOCHAM JAMNIORY !!!

Posted

Dziewczyny! te ktore mają kontakt z jamniczkami. Dowiedzcie sie czy jak zbierzemy kase na szczepienia weterynarz schroniskowy je zaszczepi. Idzie wiosna .one zaraz chwycą parwo ! Jest Alarmowy Fundusz Nadziei w Ostródzie ,tam mozna wysyłac kase. Ale ja gdy zbieralam na kaukaza nie moglam długo czekac i kase wysyłano do mnie, bo dużo predzej. Oczywiście na forum daje się informacje kto przelal pieniądze. Teraz sprawa leży w rękach dziewczyn,ktore maja kontakt ze schroniskiem w Orzecowcach.Wiem ,że bedzie dobrze uratujemy je ,ale tu nie mozna zwlekac.! Sęgnijcie do kieszeń,kto ile może grosz do grosza a przeniesiemy góry !

Posted

Anula namiary możesz podać na mnie, zaraz ci je prześlę. Nie mamy wiecej informacji o jamnisi. Wiemy napewno że jest rasowa i raczej młoda, a szczeniaczki prawie identyczne ale czy w 100% rasowe?
Mieszkamy w Rzeszowie, do Orzechowców jest 80 km i zbieranie informacji na codzień jest praktycznie niemożliwe, bo od jakiegoś czasu nie działa tam też telefon.

Posted

becia66 napisał(a):
Anula namiary możesz podać na mnie, zaraz ci je prześlę. Nie mamy wiecej informacji o jamnisi. Wiemy napewno że jest rasowa i raczej młoda, a szczeniaczki prawie identyczne ale czy w 100% rasowe?
Mieszkamy w Rzeszowie, do Orzechowców jest 80 km i zbieranie informacji na codzień jest praktycznie niemożliwe, bo od jakiegoś czasu nie działa tam też telefon.

O.k. wobec tego czekam na namiary i wystawiam brzdące z mamą:lol: .

Posted

Do góry jamniczki !!! Gdyby ktoś na tymczas całą rodzinkę mógł zabrać :oops: Może się na te szczepienia choć złożymy ???? No i kocyki by się nowe przydały i może lepsza karma - NAPISZCIE CZY BYŚMY SIĘ NIE MOGLI POSKŁADAĆ ?

Posted

teraz o tyle jest sprawa skomplikowana, że nie ma nawet z kim za bardzo pogadac w schronie, kierowniczki odpowiedzialnej za wydawanie psów nie było, więc adopcje sa nie możliwe, dodatkowo płaci sie za każdego psa, kiedyś było inaczej, tony karm jakie woziłysmy były w zamian za adopcje teraz już tylko kasa - co do jamników nie ma co sie nastawiać, że sa szczepione, jesli już to tylko wścieklizna, przepraszamy za tak małą ilość info na ich temat, ale to wynik braku jakiejkolwiek współpracy, cud, że mamy zdjęcia

Posted

Znalazlam temat o Orzechowskim schronisku. Mordownia .Samowola dyrektorki.Wolontariuszy jak na lekarstwo. O tym miejscu chyba Pan Bóg zapomnial. Wszystkie psy z tamtąd potrzebują pomocy a najbardziej te maleństwa. Horror ! jak jeszcze długo ?