Jump to content
Dogomania

Dwie małe psinki w typie jamnika - możliwe, że pobite.... jeden za TM [*], Fiona w ds

Recommended Posts

Posted

Avilia napisał(a):
Donoszę wieści:

Dziewczyna zaczyna się otwierać, 2 dni temu przywitała nas szczekając, machając ogonem i kuląc się na zmianę. DAŁA SIĘ POGŁASKAĆ!
Wczoraj to już całkiem nasza kumpela - jak nas zobaczyła to ogonem mało się nie urwał :) Niestety widać, że musiała naprawdę dostać porządny wpierdziel lub była często bita.

Normalnie nóż mi się otwiera w ręce na samą myśl :angryy::angryy::angryy:

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Klaudus__']To prawda - to już nasza koleżanka !!
Jest kochana.
Oby tak dalej, bo domeczek znaleźć trzeba!
U nas dzisiaj -10...
Więc biedaki marzną...

Matko :( jak ona daje radę :(

Posted

Ja dzis podeszłam do kojca, ktory postawiła gmina nad rzeką, za zakładem gospodarki komunalnej. Dali tam sunię ze szczeniakiem, która przybłąkała się do baby na wsi, oczywiście urodziła szczeniaki i baba kazała zabierać w diabły. I tak gmina ma Czasowy Punkt Przetrzymań :) Nowiutki duży kojec, dwie nowe ocieplane budy ze słomą, miseczki z jedzeniem (obok jest przedszkole i fajne babki w kuchni).

Posted

Dziewczynka jest naprawdę przeurocza, z dnia na dzień się zmienia - choć najbardziej przerażające jest to jak ona się na ziemi pokłada i pokazuje uległość jak wejdziemy do jej kojca, jak ktos mógł ją skrzywdzić!

Posted

[quote name='__Lara']Jak możemy jej pomóc? :/ przypomnijcie mi - czy ona ma ogłoszenia? chyba fajnych zdjęć nie ma?[/QUOTE]

Chyba Tofikowa jakieś robiła, ale tą suczkę trzeba ogłaszać ostrożnie, trzeba nadmienić, że z nią ktoś musiałby popracować, żeby nie bała się tak panicznie obcych, my od poniedziałku zaczniemy próbować wyprowadzać ją na smyczy, oswajać ze smyczą - zobaczymy czy w ogóle ją zna. Najlepszy w tym przypadku byłby DT, który mógłby ją do adopcji przygotować. Bo ona napewno nie może pójść do żadnego laika, jako pierwszy pies.
Popracujemy troszkę nad nią, zobaczymy co z tego będzie. Niestety w Punkcie mamy trochę ograniczone pole manewru :/

Posted

[quote name='Avilia']Chyba Tofikowa jakieś robiła, ale tą suczkę trzeba ogłaszać ostrożnie, trzeba nadmienić, że z nią ktoś musiałby popracować, żeby nie bała się tak panicznie obcych, my od poniedziałku zaczniemy próbować wyprowadzać ją na smyczy, oswajać ze smyczą - zobaczymy czy w ogóle ją zna. Najlepszy w tym przypadku byłby DT, który mógłby ją do adopcji przygotować. Bo ona napewno nie może pójść do żadnego laika, jako pierwszy pies.
Popracujemy troszkę nad nią, zobaczymy co z tego będzie. Niestety w Punkcie mamy trochę ograniczone pole manewru :/[/QUOTE]

A jakby ją umieścić w dt u beat ata (jakby się zgodziła :oops:), bo chyba Delta jedzie do ds?

Posted

U mnie "zalega" Mila, dzis pod płotem na ulicy zdybałam małą sunię, ponoć śpi od miesiąca w tym śniegu! a w gminnym kojcu mała sunia ze szczeniakiem, też miałam ją w kolejce do domu wziąć.....FULL i u mnie...

Posted

[quote name='malagos']U mnie "zalega" Mila, dzis pod płotem na ulicy zdybałam małą sunię, ponoć śpi od miesiąca w tym śniegu! a w gminnym kojcu mała sunia ze szczeniakiem, też miałam ją w kolejce do domu wziąć.....FULL i u mnie...[/QUOTE]

Mamy ją, złapana! Załozę jej watek. Miejsce w kojcu zajęte, w domu zajete.

Posted (edited)

[quote name='Klaudus__']Mała jest extra!
Będzie mega pociechą dla kogoś.
Pilnie szukamy dt/ds - bo jak Ola wspomniała mamy od wczoraj FULL...

Klaudus__, czy ona juz wychodzi z kojca na smyczy?

Ogłoszenia:

www.tablica.pl
www.owi.pl
www.gumtree.pl
www.petsy.pl
www.petworld.pl
www.morusek.pl
www.eoferty.com.pl
www.pineska.pl
www.pajeczyna.pl
www.tlenek.pl
www.kokosy.pl
www.cwirek.pl
www.e-zwierzak.pl
www.adopcjapsa.pl
www.kupsprzedaj.pl
www.katowiczak.pl
www.rozglos.net
www.przygarnijzwierzaka.pl

Edited by __Lara
Posted (edited)

Jeszcze nie wychodzi ale...chyba mamy domek :)
Na razie nie zapeszam...

Ale za to trafiła do Punktu druga suczka, bardzo podobna do Fionki. Jak mi dziewczyny prześlą foty to pokażę.

Edited by Avilia
Posted

[quote name='Avilia']Jeszcze nie wychodzi ale...chyba mamy domek :)
Na razie nie zapeszam...

Ale za to trafiła do Punktu druga suczka, bardzo podobna do Fionki. Jak mi dziewczyny prześlą foty to pokażę.[/QUOTE]

O ludzie... może jak ktoś zadzwoni o Fionę to podsunąć tą drugą sunię.

Posted

[quote name='malagos']domek? Aż się boje zapeszyć...
Super![/QUOTE]

Sunia od wczoraj w domku :)
Zaraz wkleję zdjęcia. Za godzinkę zadzwonimy do Pani pytać jak tam sytuacja :)
edit.

Mam problem ze skopiowaniem zdjęć...