__Lara Posted January 12, 2013 Author Posted January 12, 2013 Avilia napisał(a):Donoszę wieści: Dziewczyna zaczyna się otwierać, 2 dni temu przywitała nas szczekając, machając ogonem i kuląc się na zmianę. DAŁA SIĘ POGŁASKAĆ! Wczoraj to już całkiem nasza kumpela - jak nas zobaczyła to ogonem mało się nie urwał :) Niestety widać, że musiała naprawdę dostać porządny wpierdziel lub była często bita. Normalnie nóż mi się otwiera w ręce na samą myśl :angryy::angryy::angryy: Quote
malagos Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 To bedzie dobrze, jak tak już reaguje na ludzi :) Quote
Klaudus__ Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 To prawda - to już nasza koleżanka !! Jest kochana. Oby tak dalej, bo domeczek znaleźć trzeba! U nas dzisiaj -10... Więc biedaki marzną... Quote
__Lara Posted January 14, 2013 Author Posted January 14, 2013 [quote name='Klaudus__']To prawda - to już nasza koleżanka !! Jest kochana. Oby tak dalej, bo domeczek znaleźć trzeba! U nas dzisiaj -10... Więc biedaki marzną... Matko :( jak ona daje radę :( Quote
malagos Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Ja dzis podeszłam do kojca, ktory postawiła gmina nad rzeką, za zakładem gospodarki komunalnej. Dali tam sunię ze szczeniakiem, która przybłąkała się do baby na wsi, oczywiście urodziła szczeniaki i baba kazała zabierać w diabły. I tak gmina ma Czasowy Punkt Przetrzymań :) Nowiutki duży kojec, dwie nowe ocieplane budy ze słomą, miseczki z jedzeniem (obok jest przedszkole i fajne babki w kuchni). Quote
Justa i zwierzaki Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 A DT nadal nie widać :(:(:(:(:( Quote
__Lara Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 Justa i zwierzaki napisał(a):A DT nadal nie widać :(:(:(:(:( No właśnie... nie mogę przestać myśleć o tym maleństwie... Quote
Justa i zwierzaki Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 __Lara napisał(a):No właśnie... nie mogę przestać myśleć o tym maleństwie... Ja też , a tam tak zimno :(:(:( Quote
Avilia Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Dziewczynka jest naprawdę przeurocza, z dnia na dzień się zmienia - choć najbardziej przerażające jest to jak ona się na ziemi pokłada i pokazuje uległość jak wejdziemy do jej kojca, jak ktos mógł ją skrzywdzić! Quote
__Lara Posted January 16, 2013 Author Posted January 16, 2013 Jak możemy jej pomóc? :/ przypomnijcie mi - czy ona ma ogłoszenia? chyba fajnych zdjęć nie ma? Quote
Avilia Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='__Lara']Jak możemy jej pomóc? :/ przypomnijcie mi - czy ona ma ogłoszenia? chyba fajnych zdjęć nie ma?[/QUOTE] Chyba Tofikowa jakieś robiła, ale tą suczkę trzeba ogłaszać ostrożnie, trzeba nadmienić, że z nią ktoś musiałby popracować, żeby nie bała się tak panicznie obcych, my od poniedziałku zaczniemy próbować wyprowadzać ją na smyczy, oswajać ze smyczą - zobaczymy czy w ogóle ją zna. Najlepszy w tym przypadku byłby DT, który mógłby ją do adopcji przygotować. Bo ona napewno nie może pójść do żadnego laika, jako pierwszy pies. Popracujemy troszkę nad nią, zobaczymy co z tego będzie. Niestety w Punkcie mamy trochę ograniczone pole manewru :/ Quote
__Lara Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 [quote name='Avilia']Chyba Tofikowa jakieś robiła, ale tą suczkę trzeba ogłaszać ostrożnie, trzeba nadmienić, że z nią ktoś musiałby popracować, żeby nie bała się tak panicznie obcych, my od poniedziałku zaczniemy próbować wyprowadzać ją na smyczy, oswajać ze smyczą - zobaczymy czy w ogóle ją zna. Najlepszy w tym przypadku byłby DT, który mógłby ją do adopcji przygotować. Bo ona napewno nie może pójść do żadnego laika, jako pierwszy pies. Popracujemy troszkę nad nią, zobaczymy co z tego będzie. Niestety w Punkcie mamy trochę ograniczone pole manewru :/[/QUOTE] A jakby ją umieścić w dt u beat ata (jakby się zgodziła :oops:), bo chyba Delta jedzie do ds? Quote
Klaudus__ Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Mała jest extra! Będzie mega pociechą dla kogoś. Pilnie szukamy dt/ds - bo jak Ola wspomniała mamy od wczoraj FULL... Quote
malagos Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 U mnie "zalega" Mila, dzis pod płotem na ulicy zdybałam małą sunię, ponoć śpi od miesiąca w tym śniegu! a w gminnym kojcu mała sunia ze szczeniakiem, też miałam ją w kolejce do domu wziąć.....FULL i u mnie... Quote
Klaudus__ Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Wszędzie jest masakra. A jeszcze podobno idą mega mrozy... Quote
malagos Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='malagos']U mnie "zalega" Mila, dzis pod płotem na ulicy zdybałam małą sunię, ponoć śpi od miesiąca w tym śniegu! a w gminnym kojcu mała sunia ze szczeniakiem, też miałam ją w kolejce do domu wziąć.....FULL i u mnie...[/QUOTE] Mamy ją, złapana! Załozę jej watek. Miejsce w kojcu zajęte, w domu zajete. Quote
__Lara Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 (edited) [quote name='Klaudus__']Mała jest extra! Będzie mega pociechą dla kogoś. Pilnie szukamy dt/ds - bo jak Ola wspomniała mamy od wczoraj FULL... Klaudus__, czy ona juz wychodzi z kojca na smyczy? Ogłoszenia: www.tablica.pl www.owi.pl www.gumtree.pl www.petsy.pl www.petworld.pl www.morusek.pl www.eoferty.com.pl www.pineska.pl www.pajeczyna.pl www.tlenek.pl www.kokosy.pl www.cwirek.pl www.e-zwierzak.pl www.adopcjapsa.pl www.kupsprzedaj.pl www.katowiczak.pl www.rozglos.net www.przygarnijzwierzaka.pl Edited January 22, 2013 by __Lara Quote
Avilia Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 (edited) Jeszcze nie wychodzi ale...chyba mamy domek :) Na razie nie zapeszam... Ale za to trafiła do Punktu druga suczka, bardzo podobna do Fionki. Jak mi dziewczyny prześlą foty to pokażę. Edited January 22, 2013 by Avilia Quote
__Lara Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 [quote name='Avilia']Jeszcze nie wychodzi ale...chyba mamy domek :) Na razie nie zapeszam... Ale za to trafiła do Punktu druga suczka, bardzo podobna do Fionki. Jak mi dziewczyny prześlą foty to pokażę.[/QUOTE] O ludzie... może jak ktoś zadzwoni o Fionę to podsunąć tą drugą sunię. Quote
Avilia Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='malagos']domek? Aż się boje zapeszyć... Super![/QUOTE] Sunia od wczoraj w domku :) Zaraz wkleję zdjęcia. Za godzinkę zadzwonimy do Pani pytać jak tam sytuacja :) edit. Mam problem ze skopiowaniem zdjęć... Quote
malagos Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Ło jezuniu, to cudnie! Bardzo jestem ciekawa, jak się odnajduje w nowym domu, no w ogóle w domu po tych kojcowych warunkach?......... Quote
Avilia Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Właśnie otrzymałam maila od DS FIONKI, a teraz TOSI: "Wszystko układa sie dobrze . Tosia jest coraz odważniejsza i weselsza. " Quote
Recommended Posts