Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kasia19 napisał(a):
Anulku po świętach to allegro zrobimy napisz jakie zdjęcia;) bedą potrzebna oki??:):):loveu:

W święta się postaram napisać tekst, co do zdjęć to się odezwę . Wybaczcie mi , że tak mało zaglądam ale te święta trochę mi czasu pochłaniają i do tego mój 7 letni dwunożny , kochany adehadowiec;) . W domu same chłopy , pomóc nie ma kto :shake: , ale to nic wszystko połapię tylko spoko. A po świętach Kasiu oczywiście wpłacę jak obiecałam:lol: . A czy mogę spytać dlaczego Korunia ma tak ograniczony czas pobytu w DT?

• Replies 379
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W końcu do Kory dotarłam ....
Do góry ślicznotko!

A jeśli mogę coś podpowiedzieć, to wystawcie Korę przed Świętami na allegro przed lub w trakcie Świąt. Najwięcej zapytań z allegro o psiaki mam zawsze w Święta i weekendy Ludzie mają wtedy więcej czasu na grzebanie po internecie!;)

Posted

Kasiu spłodziłam tekst i przedstawiam do oceny:
To biedactwo znaleźi dobrzy ludzi leżące w trawie przy drodze jadąc z pomocą innemu pieskowi. Zatrzymali się przy niej. Od razu podbiegła rozradowana popiskując i machając ogonkiem. Myślała biedaczka pewnie , że to jej „kochany „ właściciel po nią wrócił………. Podobno siedziała w tym miejscu kilka dni czekając na niego………….
Zaniepokoił ich powiększony brzuch i guz w okolicy narządów rodnych . Zabrali sunię do weterynarza który orzekł iż to początki ropomacicza , zaordynował leczenie jednak okazało się , że to nie wystarczy i trzeba suczkę operować. Ci ludzie o wielkich sercach załatwili suni schronienie w domku tymczasowym w którym obecnie wypoczywa i nabiera sił już po operacji.
Nazwali ją Kora . Sunia wydaję się być skrzyżowaniem amstafa i rotwailera ale nie wykazuje żadnej agresaji , jest ufna, przyjacielska i lgnie do ludzi .Musiała jednak wiele w swoim życiu przejść , wnioskujemy to z jej zachowania, Kora boi się podniesionego głosu , przedmiotów które trzyma się w dłoni i starszych mężczyzn , sądzimy , że była bita………………….
Może ktoś z Państwa zechciałby zyskać wiernego przyjaciela takiego jak Korunia? Daj jej dom , poczucie bezpieczeństwa , opiekę i miłość ? Być może wypełnić pustkę po piesku , który odszedł………?
Przysłowie mówi że „Pies jest przyjacielem człowieka „ a ja dodam od siebie , że czasami jedynym w życiu……………
Czy może być? A jeżeli tak to na kogo podać kontakt?

Posted

Z Korą jest źle..................Wygląda na to , żę cierpi przez tego guza i dzisiaj idziemy do lekarza postanowić co dalej......... tragedia: jak wyjdzie kolejna operacja to skąd My weźniemy kasę a operacja wyjdzie na 98% bo guz połączony jest z pochwą i zaczyna ją to boleć bardzo!! :(:(

Wieczorem postaram się więcej informacji przekazać.....

Posted

Kasiu nie martw się o pieniążki , jak obiecałam dziś przeleję 50 zł. I w tytule trzeba chyba wpisać , jak już będziesz wiedziała co z sunią , że kasa potrzebna na dalsze leczenie.
Mój Boże , źle się czuje , niedobrze, a czemu wet przy okazji tego ropomacicza nie zoperował od razu guza?

Posted

Słuchajcie Kora nie mogła mieć też usówanego guza bo bardzo krwawiła i źle znosiła znieczulenie...........:shake: :shake:
We wtorek będzie miała usówanego guza......
A z dzisiaj : Kora ma ciążę urojoną i bardzo cierpi..............

Ok 200 zł będzie potrzeba na operację i dalsze leczenie..................:(