wandul 66 Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Mam od dzisiaj kotkę , zabraną z sosnowieckiego schroniska , z powodów o jakich można przecztać w wątku Łatka , jest w zaawansowanej ciąży , choć mozna by ją ciachnąć - i pewno będzie wielu oponentów- podjęłyśmy decyzje , że urodzi , odchowa i będziemy szukac domków!! Quote
grazyna9915 Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Wandzia do spania, a kotka jest wspaniała. Świadomość, iż płód jest tak duży, że ma łapki, oczka i uszka i że lada dzień to będą prawdziwe kociaczki, utrudnia nam podjęcie decyzji o sterylizacji. Ja ją szanuję i rozumiem, najważniejsze tylko by dopilinować, żeby i nowe pokolenie było wysterylizowane. Powodzenia Wandziu! Quote
wandul 66 Posted April 3, 2007 Author Posted April 3, 2007 na forum miau mało nie doszło przez tą kicie i jej nie narodzone dzieci do ,, rękoczynów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2121726#2121726 Quote
grazyna9915 Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 My się bić nie będziemy i decyzję szanujemy! Quote
ko_da1 Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 pokaże wam Grafiti jak trafiła do mnie , robiąłm jej wtedy sesje fotograficzną:lol: od wczoraj jej opieke powiezyłam Wandzi bo jest to osoba ktorej ufam i wiem że jej tam będzie dobrze ;) Te zdjęcia były robione 25 marca od tamtej pory brzusiolek urosł sporo a ruchy tych istotek w nim przebywające są pięknie wyczuwalne i widoczne bez dotykania rownież :lol: Quote
Ania_w Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Wanda, nadal podtrzymuje propozycje tymczasu dla maluchow:) powiedz tylko slowko:) Quote
wandul 66 Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 Ania_w napisał(a):Wanda, nadal podtrzymuje propozycje tymczasu dla maluchow:) powiedz tylko slowko:)Anui , nie widzę problemu , coś się dla Ciebie znajdzie;) :eviltong: Quote
wandul 66 Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 Graffi , bo teraz tak juą nazwałam , od koloru i jej arystokratycznego zachowania , ma przecudne mini skarpetki na przednich łapkach - zobaczcie na fotkach!!! Quote
wandul 66 Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 kotka jest miziasta , przekochana i w końcu nie krówka , jak moje prawie wszystkie z tymczasów!!! niedługo moderatorzy każa mi się na miau wyprowadzić , tak tu zakocam , ale chcieliśmy KOT linkę i nie udało się !!!! Quote
Guest Elżbieta481 Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Przeczytałam watek na forum ,,miau,,..Ja jestem przekonana o słuszności sterylek aborcyjnych-takie jest moje zdanie-niemniej szanuje Twoje przekonania. Ela Quote
Marlena:) Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 JA też nie wiem,c zrobiłabym na Twoim miejscu....hmmm...Do tej pory prawie wszystkie moje zwierzaki zostawały sterylizowane aborcyjnie,lub ślepy miot zostawał usypiany :-( ....To bardzo trudne-wiem o tym....ale jednak słuszne,bo widzisz ile jest bezdomnych zwierząt :shake: .... Szanuję Twoją decyzję...i zrobisz jak uważasz,ale odrzucaj naszych rad, przemyśl to dobrze...;) ;) A kicia poprostu cudna :loveu: :loveu: ... Pozdro...:multi: Quote
wandul 66 Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 waldi481 napisał(a):Przeczytałam watek na forum ,,miau,,..Ja jestem przekonana o słuszności sterylek aborcyjnych-takie jest moje zdanie-niemniej szanuje Twoje przekonania. Elaja też jestem o tym przekonana , sama sterylizowałam Korę , która była w ciązy , tu jednak już jest wysoko i poród będzie w każdej chwili!!! to kwestia podejścia , mała ciąża , malusie płodziki , duża ciąza , malusie kotki!!!! Quote
ulvhedinn Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 No właśnie... ja osobiście zgadzam się całkowicie z postawą Wandul. I nie umiałabym również uspić ślepych kociąt lub szczeniąt... choć rozumiem, dlaczego takie decyzje są podejmowane- to po prostu ja nie umiem wybrać "mniejszego zła"....:-( Quote
wandul 66 Posted April 5, 2007 Author Posted April 5, 2007 kotka jeszcze w całości - sorry za taki szpitalny żargon - u nas mówi sie poród , że ktos się rozsypał !!! patrzę na nią i tak myślę , ile jej życie przyniosło dyskusji na forum miau , kłótni , zupełnie niepotrzebnych afer. A ona sobie żyje , chce być mamusią , choć w jej przypadku , to nie becikowe spowodowło decyzję o macierzyństwie!!!dla zwierząt to potrzeba jak oddychanie , ktoś , kiedyś jej nie wysterylizował , pewno wychodziła , a że zaszła w ciązę , wywiózł do schroniska - zwierzęta są normalne - to , my , ludzie , nie!!!! Quote
Martinee Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Wandziu a małym kotką dom napewno znajdziemy bo ludzie szukają kotków .Bedzie dobrze Quote
wandul 66 Posted April 5, 2007 Author Posted April 5, 2007 Zobaczcie , ile przez tą kotkę kłotni , nazwę ją chyba puszka PANDORY - http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4584357#post4584357 Quote
Ada-jeje Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Pozwole sobie tez dorzucic do tej dyskusji swoje trzy grosze. Kazdy z nas pomaga zwierzetom jak potrafi. Jeden jest w stanie uspic slepy miot, niestety drugi tego nie potrafi, ale to nie jest powod aby go potepiac za jego sumienie. Fakt jest jeden nie potrafimy dac sobie rade z nadmiarem zwierzat jaki mamy. Niemniej mysle ze Fundacje zarowno jak TOZ ,SOZ i tym podobne Organizacje ktore dzialaja powinni rzeczywiscie pokazac swoja prace od strony prawnej. A konkretnie mam na mysli atakowanie Urzedow, jak rowniez nasz rzad, a nie dogomaniakow, wolontariuszy za ich prace charytatywna. I o ile mozna zobaczyc jak rowniez przeczytac na Forum co kto robi z dogomaniakow lub wolontariuszy. Ale nigdzie nie znalazlam watku w ktorym moglabym przeczytac w jaki sposob Organizacje zrzeszone walcza z beznadziejnymi przepisami. O takiej pracy niestety ni widu ni slychu. Quote
mulinka Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Wandul66 :buzi: koteczka przecudna :loveu: my też ostatnio przygarnęliśmy ciężarną kotkę i 26 marca urodziła cztery śliczne kocięta, kotka zostaje u nas a dla kociaków będziemy szukać dobrych domów - tak równocześnie z Tobą :) teraz mamy 11 zwierzaków :) oczywiście po odchowaniu kociąt kotka będzie wysterylizowana Quote
jo_joanna Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Eeeech gdyby to było za ładnych parę m-cy to wzięłabym jakiegoś malucha.... Od dawna chodzi mi to po głowie, z dorosłymi mój rezydent nie potrafi się dogadać, ale może jakieś małe by go przekonało? Ale teraz nie ma szans.... Ale kiedyś będzie u mnie domek dla jakiegoś malucha :-) Co do usypiania miotów, sterylek aborcyjnych.... Myślę, ze każdy może do tego podchodzić inaczej. Osobiście nie wiem, czy dałabym radę.... I nie ma tu mowy o wyborze "mniejszego zła"..... Po prostu nie bylam w takiej sytuacji i nie wiem. Ale szanuję decyzję osób, które podjęcy się kotkę zabrać i pewnie znajdą domki dla całej rodzinki. A kociczka przesliczna Quote
grazyna9915 Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Bardzo podoba mi się delikatna wymiana poglądów. Do tej pory - jeżeli ktoś miał inne zdanie - to często można było spotkać się z kłótniami, a czasami to nawet z wyzwiskami, A tutaj!!!! Ludzie uwielbiam WAS za to! Mamy różne zdania, pracujemy na rzecz zwierząt w różny sposób, ale musimy wzajemnie szanować swoje poglądy i trzymać się razem. TAK JAK TUTAJ! W grupie siła!!! Wiem, że może brzmi to patetycznie, ale już tyle razy spotkałam się z pokłóconymi wzajemnie osobami, które pomagają zwierzętom, że naprawdę miło czytać na tym wątku wasze wypowiedzi. Wandziu powodzenia!!! Quote
Recommended Posts