Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Flawia spędziła ze mna czas w sobotę oraz dziś. Wczorajszy spacer odbył się w towarzystwie Omegi oraz Fredzia. Poszliśmy na Borki. Tam dziewczyna szalała, ale to nic nowego. Dziś założyłam jej szeleczki samochodowe mojego psa. Rozmiar nie do końca jej, ale i tak blo jej wygodnie.

Dziś w parku szalała z nowo poznanym kolega tuz obok stawu. Dziewczyna myslala, ze wejscie do wody jest stopniowe jak na Borkach i się zdziwiła. Musiało jej się spodobać bo zrobiła to jeszcze raz :). Oprócz tego została przez jakiś czas z soboz na czas szkolenia, które prowadziłam. I obie panie sie nameczyly. Jedna chciała bardzo do mnie przyjsc, ale druga jej nie pozwolila. Dla Flawi to była tragedia, ze stałam kilka metrow od niej, bez niej. Jak to powiedziała soboz :"[FONT=lucida grande]Muszę przyznać, że w małym ciałku Flawii drzemie siła tygrysa!" :)[/FONT]

• Replies 587
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='madzia.uje93']Widziałam jak Flawia tak bardzo bardzo chciała do ciebie iść, a "niedobra" Bożena nie pozwalała:evil_lol: A jak zajadle broniła miski z jedzeniem przed innymi psami[/QUOTE]

Ona jest bardzo terytorialna. Na spacerze bawi się z każdym psem, ale jeśli tylko coś ma to broni jak szalona. Dobrze, ze nie prezetuje tego zachowania w stosunku do ludzi.

• 2 weeks later...
Posted

Flawik był wczoraj na spacerze troche krótszym niż zazwyczaj. Teraz kiedy Beza pozwoliła mi założyć sobie obróżkę czas wolontariatu będę musiała dzielić po równo. Może kiedyś uda mi się je zabrać razem, ale mozę to być wyczyn. Flawia jest zaborcza, a nie chcę żeby pokazała zęby dużo większej koleżance, bo jeszcze dojdzie do tragedi.Wracając do spaceru. Byłyśmy w stałym towarzystwie na Borkach. Dziewczyna szalała w wodzie, póżniej wychodził na plaże i tarzała się w piasku. Ona uwielbia zabawe w "snikersa". Po powrocie była taka zmęczona upałem że nawet nie chciała jeść i weszła do klatki bez sprzeciwów.

Posted

Niestety telefon milczy jak zaklęty :(. Biedna Flawia nie ma szczęscia.W czwartek i w sobotę byłyśmy na spacerku. Dziś szalała z Fredziem, ale w sumie to nic nowego. Oni bardzo lubia razem biegać i są naprawde zgrani. Spacer był krótszy niż zazwyczaj, bo Beza też chciała iść pochodzić.

Posted

Flawik była dziś na spacerku w stałym towarzystwie. Była bardzo grzeczna. W sumie to nic u niej się nie zmieniło, oprócz boksu. Flawia była przez jakiś czas sama, a teraz ma towarzysza. Mam nadzieję, że się dogadują.

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj w końcu byłam w schronisku i mogłam zabrać na spacer moje dziewczyny. Flawia bardzo się ucieszyła że mnie widzi, ja za nią też się stęskniłam. Na spacerku coś jej się nie spodobał Mars, albo jemu Flawia, już nie pamiętam. Jak wróciłyśmy Pegi chciała się ze mną przywitać, moja pannica jednak jej nie pozwoliła. Bardzo żałuję że w sobotę nie ma wolontariatu :(.

Posted

Flawik wczoraj była na spacerku. Ona naprawdę potrzebuje więcej ruchu niż tylko raz, czasami dwa razy w tygodniu. To jest taka żywa iskierka zamknięta w klatce gdzie się męczy :(. Już tak długo siedzi. Jest bardzo grzeczna, przychodzi na każde zawołanie. Dlaczego jej nikt nie zauważa?