soboz4 Posted July 8, 2014 Posted July 8, 2014 prawie co drugi pies jest w schronisku zarobaczony, wielokrotnie to zgłaszałam, zarówno tasiemiec, jak i lamblia jest na porządku dziennym, podobno sa to zakażenia wtórne, które wiążą się z tym, że drewnianej podłogi w boksie nie da się dobrze zdezynfekować, proponowałam tez zeby wolontariusze podawali leki p.robakom a nie w jedzeniu bo wtedy mozna sprawdzić każdego psa czy połknął tabletkę a przy jedzeniu jest różnie, wystarczy żeby w tym dniu nie podawano psom jedzenia, bedę ponownie prosić o takie rozwiązanie Quote
Agnieszka.D Posted July 9, 2014 Author Posted July 9, 2014 soboz4 napisał(a):prawie co drugi pies jest w schronisku zarobaczony, wielokrotnie to zgłaszałam, zarówno tasiemiec, jak i lamblia jest na porządku dziennym, podobno sa to zakażenia wtórne, które wiążą się z tym, że drewnianej podłogi w boksie nie da się dobrze zdezynfekować, proponowałam tez zeby wolontariusze podawali leki p.robakom a nie w jedzeniu bo wtedy mozna sprawdzić każdego psa czy połknął tabletkę a przy jedzeniu jest różnie, wystarczy żeby w tym dniu nie podawano psom jedzenia, bedę ponownie prosić o takie rozwiązanie Masakra... Na lamblie powinny zostać zrobione badania kału, czy się mylę? Quote
MagdaB Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Agnieszka.D napisał(a):I jak zniosła kąpiel? Spokojnie? Bałą się, ale była spokojna. Kąpałam ją pod prysznicem. Byłam z nią w kabinie. Quote
Agnieszka.D Posted July 11, 2014 Author Posted July 11, 2014 Czyli grzeczna jak zawsze, w gabinecie można z nią zrobić wszystko, siedzi spokojnie Faworek kochany :loveu: Wczoraj miało miejsce pierwsze spotkanie Flawki z Neską. Mała bała się dużego czarnego stworka na długich łapach, ale dała sie powąchać. Jak Flawia przekraczała jakąś granicę to Nesi szczekała, nawet nie rzucała się z kłapaniem, co mnie zdziwiło bo ma w zwyczaju to robić jeśli pies jest zbyt nachalny. Przez pewien czas tuptały sobie razem po gabinecie, a z nimi jeszcze 2 psy. Później wzięłam dziewczyny na spacer i wszystko było ok, ale niestety pod koniec spaceru Flawia 2 razy rzuciła się do Neski z zębami, bo ta podeszła do mnie. Obie dziewczyny były na smyczy. Może to ta smycz jest problemem. Ostatnio jak przyszłam do kliniki to Flawia przywitała mnie razem z Amorem i było ok. Przy Pani Ewelinie nie wykazuje żadnej agresji do innych psów, wszystkie razem się do niej tulą ;). Myślę, że gdyby ktoś nieznany Flawce zabrał ją do domu i miał innego psiaka to byłoby w porządku, ze mną jest trudniej bo byłam "jej" i ona o tym pamięta. Fajnie by było gdyby udało się to jakoś wypracować, wtedy mogłabym ją zabrać na tymczas do siebie, jednak nie zrobię tego jeśli nie wypracujemy u niej normalnego zachowania, nie pozwolę żeby Neska czuła się zagrożona u siebie w domu... Na ten weekend Flawik wyjeżdża na wakacje, Pani Ewelina zabiera ją na wieś :razz: Quote
Romina_74 Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Fiuuuu :) Ale się Flawce trafił wypoczynek ;) Quote
soboz4 Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 zapłaciłam rachunek za leczenie Flawii - 282 zł Quote
Agnieszka.D Posted July 14, 2014 Author Posted July 14, 2014 soboz4 napisał(a):zapłaciłam rachunek za leczenie Flawii - 282 zł Dziękuję bardzo ;) Quote
Agnieszka.D Posted July 14, 2014 Author Posted July 14, 2014 Dostałam wiadomość od Pani Eweliny, że Flawia super bawiła się za miastem :) Hasała po lesie, kąpała się w rzece :) Miała okazję pierwszy raz poznać dzieci (nie wiem dokładnie w jakim wieku), na początku podobno była bardzo niepewna i szczypała je:lol:, ale później już było ok. Także przyjemny weekend jej się trafił :) Poza tym, że załatwiła się w pokoju w nocy, nie wiem czy była sama i na złość czy jak... Quote
Agnieszka.D Posted July 29, 2014 Author Posted July 29, 2014 [FONT=Helvetica]Halo? Co? Dobrze słyszę? Flawia ma dom? [/FONT] [FONT=Helvetica] Ooooooojaacie! No chyba dobrze słyszę! HI HI W sobotę Flawia wyprowadza się do Bielsko-Białej! :) Do Pani Basi - bardzo miłej kobiety (koleżanki, koleżanki Pani Eweliny :D ). To bardzo miła osoba, kochająca psy. Ma 2 suczki i 1 psa. Najmłodszy z nich ma 10 lat :) Flawia będzie młodziakiem! Dom z ogrodem :) Więcej informacji napiszę później. [/FONT] Quote
Agnieszka.D Posted July 29, 2014 Author Posted July 29, 2014 Pani jak juz pisalam kocha psy i im pomaga. Jest doswiadczona w opiece nad nimi. Pieski mieszkaja w domu i maja dostep do ogrodu. Gdy Pani Basia wychodzi do pracy zostaja w ogrodzie, nie w domu i maja dostep do kojca i do garazu ;) Pani Basia mowi ze duzo lepiej znosza "samotnosc" gdy nie sa zamkniete w domu. Jeden drugiego wspiera, jej gromadka jest bardzo roznorodna, m.in ponad 40kg goldenka, jak i 20kg psiak. Nie przyszly do domu w jednym czasie i bardzo ladnie wspolzyja juz od lat. Oby Flawka polubila rezydentow ( tak jak tymczasy Pani Eweliny) bo z ich strony nie bylo nigdy zadnych problemow z akceptacja innych psow. Trzymajcie kciuki za nasza kochana Flawke! Wreszcie ktos chce zdjac z niej klatwe czarnego umaszczenia! :) doczekala sie moja czarnulka! Quote
maciaszek Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Cudowna wiadomość! Zdejmę Flawika ze stron, jak już będzie u siebie. Quote
Agnieszka.D Posted July 29, 2014 Author Posted July 29, 2014 [quote name='maciaszek']Cudowna wiadomość! Zdejmę Flawika ze stron, jak już będzie u siebie.[/QUOTE] Ok, jasne ;) Quote
Romina_74 Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 :) super wieści!!! wreszcie się dziewczyna doczekała!!! trzymam kciuki bardzo mocno za Flawkę!!! Quote
choba Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Oby wszystko poszło zgodnie z planem i Flawia w końcu miała swój dom na zawsze :kciuki: Quote
Agnieszka.D Posted August 1, 2014 Author Posted August 1, 2014 Już jutro wielki dzień! Im bliżej, tym bardziej się stresuję :niewiem:. Wielka radość ale i smutek się wplata. Bedę baaaaaaardzo tęsknić za tym cudownym psem! Nie tylko ja... Pani Ewelina już dziś ją cały dzień przytula na pożegnanie. Bardzo Flawkę pokochała :) Jakiś dobry czas teraz mamy. Przedwczoraj adoptowany został też Amor - tymczasowicz P. Eweliny :). Flawka była dziś ewidentnie znudzona gdy do niej przyszłam. Amor zastępował jej Mańka w zabawach :) No i nastąpiła zmiana. Pisałam wcześniej, że Pani Basia ma 3 psy. Niestety, już 2... Chora na nowotwór kości suczka zmarła wczoraj :-( Quote
Agnieszka.D Posted August 2, 2014 Author Posted August 2, 2014 Flawina już na miejscu! :loveu: Pani Basia jest nią zachwycona :) Już ją kocha! Do kliniki przyjechała ze swoimi dwoma psiakami, aby od razu towarzystwo się poznało. Ładnie się wszyscy przywitali. W klinice było małe spięcie pomiędzy Flawką a Filipem, wynikało z zazdrości, ale dużo się działo i było stresująco dla psiaków. Pani Ewelina zaszczepiła Flawkę (okazało się że od 2012 nie była szczepiona na choroby wirusowe). Jedna z klientek przyszła pożegnać Flawkę z parówkami :) wszyscy czarnuszka ściskali i życzyli powodzenia. Myślę, że to najlepszy z możliwych domów dla Flawika. Będzie bardzo, bardzo kochana, w dodatku ma ogród do swoich szaleństw, no i psich towarzyszy. Zdrowie odzyskuje, więc już w ogóle super ;) Już za nią bardzo tęsknię, z resztą nie tylko ja. W klinice zrobiło się pusto i cicho... ale nie na długo, w poniedziałek Pani Ewelina jedzie po ślepego staruszka, z chorzowskiego schronu. Jestem szczęśliwa bo mam poczucie, że oddałam Flawię w bardzo dobre ręce. Wreszcie! Musiał gdzieś być jej człowiek, no i w końcu się odnalazł! ;) Pani Basia dzwoniła gdy dojechali do domu. Flawce wrócił humor, biega wesoła po ogrodzie i domu i wszystko sprawdza :) z psiakami super się dogaduje, już razem biegają i merdają ogonami! Co dziwne, Flawia ułożyła się pod ławą w kuchni - tam zawsze leżała suczka, która zmarła 2 dni temu. Zdjęcia już się szykują, będę dostawała na mejla relacje :) Powiedziano mi, że mogę odwiedzać Flawkę kiedy tylko zechcę, już nie mogę się doczekać wizyty :) Powodzenia piesku, kocham Cię! Cześć cioteczki! Jest cudownie! Flawia z Panią Basią :) a na drugim planie Filip. Zoya i Filipek - nowi przyjaciele Flawiczka :loveu: (Filip - ten mniejszy, ma 15 lat! Wygląda na 2 ;) ) Komu w drogę, temu czas! Z ciocią Ewą ;) No to jadę. Po nowe życie! Dziękuję za wszystko cioteczki! Pa pa Quote
Romina_74 Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 :) :) :) kochana Flawka, pięknie wygląda. Życzę jej szczęśliwego życia :) Quote
Recommended Posts