Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 587
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś Flawia była na spacerze w towarzystwie Nany i niespodzianka - Bezy. Na początku Beza nie pokazała się z dobrej strony i bałyśmy się z Agatą że spacer będzie tragiczny. Całe szczęście sytuacja się polepszyła. Beza zaakceptowała Flawię, ale Nana dalej jej nie pasuje. Flawik mógł biegać jak to jest w jej zwyczaju koło Bezy, przebiegała pod jej smyczą i w ogóle była sobą. Beza była cierpliwa, nawet chciała się z nią bawić i nie było zgrzytów. Razem jednak nie mogę ich wyprowadzać, bo obie są trochę zazdrosne o mnie i jak wołam jedna to druga przychodzi i odwrotnie. Ale spacer jeśli patrzeć na niego w całości uważam ze udany. Ciocia Agata robiła zdjęcia, może Flawik gdzieś się na nich załapał :).

Posted

[quote name='MagdaB']Dziś Flawia była na spacerze w towarzystwie Nany i niespodzianka - Bezy. Na początku Beza nie pokazała się z dobrej strony i bałyśmy się z Agatą że spacer będzie tragiczny. Całe szczęście sytuacja się polepszyła. Beza zaakceptowała Flawię, ale Nana dalej jej nie pasuje. Flawik mógł biegać jak to jest w jej zwyczaju koło Bezy, przebiegała pod jej smyczą i w ogóle była sobą. Beza była cierpliwa, nawet chciała się z nią bawić i nie było zgrzytów. Razem jednak nie mogę ich wyprowadzać, bo obie są trochę zazdrosne o mnie i jak wołam jedna to druga przychodzi i odwrotnie. Ale spacer jeśli patrzeć na niego w całości uważam ze udany. Ciocia Agata robiła zdjęcia, może Flawik gdzieś się na nich załapał :).

moje ulubione, pozostałe na Picasa

Posted

Dziś Flawia była na spacerze z Frędzlem. Spotkaliśmy również Nanę i jej nowego przyjaciela. Flawia jak zwykle szalała i biegała. Ona jest strasznie pocieszna :). Pod koniec spacerku Ala zrobiła jej sesję zdjęciową. Nie było łatwo. Ten mały chochlik ciągle się rucha :).

Posted

Właśnie wyróżniłam Flawi ogłoszenie na Tablicy. Czekam na sprawdzenie. Ogłoszenie zostało wyróżnione dzięki pewnej pani. Dziękujemy :). Oby nowe zdjęcia oraz wyróżnienie dało zamierzony efekt.

Posted

Piękna Flawka. Ona jest niesłychanie pocieszna. To taki energiczny, wesoły psiak! No wreszcie musi znaleźć się dla niej domek, ileż można czekać!!! Profil: młodzi, aktywni ludzie. Nie ma takich? ;) E ....

Posted

Dziś był bardzo smutny dzień dla mnie. Oddałam Flawie pod opiekę Agnieszki. Ja niedługo musze zrobić sobie przerwe w wolontariacie, a chciałam żeby Flawka trafiła do odpowiedzialnej osoby. Agnieszka wyadoptowała swojego psiaka, więc zgodziła się zając moją kochaną dziewczynką. Mam nadzieję, że moja śliczna nie będzie mi miała tego za złe.

Posted

MagdaB napisał(a):
Dziś był bardzo smutny dzień dla mnie. Oddałam Flawie pod opiekę Agnieszki. Ja niedługo musze zrobić sobie przerwe w wolontariacie, a chciałam żeby Flawka trafiła do odpowiedzialnej osoby. Agnieszka wyadoptowała swojego psiaka, więc zgodziła się zając moją kochaną dziewczynką. Mam nadzieję, że moja śliczna nie będzie mi miała tego za złe.

Ona zawsze będzie Twoja :) Gdy Cię widziała z daleka jak przechodziłaś z Bezą to piszczała za Tobą. Na spacerze jednak była już bardzo wesoła i szalała jak zawsze :) Po sobotnim wolontariacie to ja chyba byłam bardziej wykończona niż Flawia :D Muszę jeść w soboty rano porządne śniadania żeby mieć wystarczająco dużo siły i energii na wolontariat :shiny:

Posted

A tak swoją drogą to nie pojmuję dlaczego taki pies jak Flawia wciąż mieszka w schronie. Przecież ona ma w sobie tyle miłości do człowieka, gdyby tylko ktoś ją poznał i mógł się o tym przekonać...

Posted

Agnieszka.D napisał(a):
A tak swoją drogą to nie pojmuję dlaczego taki pies jak Flawia wciąż mieszka w schronie. Przecież ona ma w sobie tyle miłości do człowieka, gdyby tylko ktoś ją poznał i mógł się o tym przekonać...

Zawsze powtarzamy z Agatą, że gdyby ktoś zechciał ją zabrać na spacer albo iść z nami to pokochałby ją. Ona uwielbia ludzi, praktycznie nie ma problemu z psami (no chyba że włączy jej się pilnowanie) i jest mądra i śliczna.

Posted

MagdaB napisał(a):
Aguś, może dasz swój nr żeby zmienić na stronie schroniska? Będzie również trzeba zmienić nr na jej firmówce i w ogłoszeniach.

zmieńcie też nazwisko opiekuna w nazwie albumu Picasa, tylko podajcie maciaszkowi nowy link do albumu, żeby podmieniła na stronie schroniska

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Weszłam dziś do schroniska, Pani Ani nie było. Flawii też nie, została wydana na spacer komuś innemu... Wzięłam na spacer Szilę. Później spotkałam Flawię gdy wracała ze spacerku, wzięłam ją jeszcze na krótki spacer z Patrycją i Billem. Muszę powiedzieć że była dziwna, taka jakaś mało flawkowa... Bez energii, kuśtykała sobie powolutku, czasem kulała i musiałam wyciągac jej śnieg, który wgniatał się między poduszki. Nie wiem czy poprzedni spacerek ją tak wykończył (co byłoby bardzo dziwne bo przecież ona zdaje się nigdy nie mieć dość biegania i szaleństw), czy może nienajlepiej się czuła... Zobaczymy co będzie w czwartek.
A tutaj dzisiejsze zdjęcie dziewczynki :)

Edited by Agnieszka.D