Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podnoszę maluchy, po świętach , jeżeli nie znajdą się chociaz domy tymczasowe, prawdopodobnie trafią do schronu! A to oznacza jedno :angryy: .

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie udało sie wydać jeszcze ani jednego szczeniaczka, a jest ich przecież siedem!:shake: :-(

Koleżanka, która chodzi je karmić wkrótce wyjeżdża, pijak dalej sie nie pojawia, nie wiem, co dalej będzie z tymi psami . :shake:

Stamtąd trzeba by zabrać wszystkie te psy, nie tylko szczeniaczki!

Jeżeli ktos może chociaż wesprzec nas finansowo, to bardzo prosimy o wpłaty na AFN z dopiskiem "psy z Kielc" . My mamy na tymczasie ponad dwadzieścia psów, dokarmiamy wiele innych, u samego pijaka jest przecież dziewięć, już nie dajemy rady.

I dalej bardzo prosimy o pomoc w adopcji tych szczeniaczków, może chociaż te maluchy da się uratowac.

Posted

Maluszki przypominają się!
Erka a tam są pieski i suczki? Jakie mają umaszczenia? Zachowują się jak normalne szczeniaki czy są wystraszone jak te czarnulki z tarnowskiej?

Posted

One nie są dzikie, umaszczenie beżowe i czarne. Sa psy i suczki.

Mają czas do poniedziałku, jeżeli nie znajda się domy, chociaż tymczasowe, prawdopodobnie trafią do schronu, a to znaczy!!! :angryy:

Posted

Czy znowu znikają posty na dogo, czy Suggar usunęłaś swój post?

Bo ja dostałam, powiadomienie na pocztę z postem do tego wątku, w którym oferujesz tymczas dla małego psiaka, a tu tego postu nie ma.

Mogłabyś wziąć jednego tego szczeniorka na tymczas? One były dopiero odrobaczone w zeszłym tygodniu, więc nie są jeszcze szczepione, zreszta nie mamy pieniędzy na szczepienia tylu szczeniaków.
Ale są zdrowe, sa na zamknietym terenie i nie maja styczności z innymi psami.

Posted

Usunęłam, bo stwierdziłam, że wystarczy post na ogólnym kieleckich szczeniorków, posty były dokładnie takie same :)
No właśnie... Nie ma pieniędzy na szczepienie, a jednak będzie trzeba to zrobić. Ja niestety nie mogę pokryć kosztów szczepień, czy ew. leczenia :( To nie byłby płatny tymczas, bo zapłacę za jedzenie itd, ale muszę mieć pewność, że nie zostaję z tym zupełnie sama... Oczywiście postarałabym się dorzucić, ale raczej niewielkie kwoty

Posted

Ja nie mogę, po prostu nie mogę fizycznie, nie daję rady, ale Suggar, jeżeli byś się decydowała, dać szanse na przeżycie któremuś małemu, to ja dam na te szczepienia, choćbym miała nie palić :), co nerwowość wzmaga moją okrutnie.

Posted

Niestety tylko jednego, wierzcie mi, że wzięłabym wszystkie :)
Gdybym tylko mieszkała sama, a dwa psy (razem z moim) to i tak już dużo dla moich domowników.
Bardzo przykre jest takie "wybieranie", jest ich tak wiele i wszystkim chciałabym pomóc :( Jeżeli jednak trzeba to zrobić, to proszę "wybierzcie" najmniejszego (jeżeli chodzi o gabaryty wiek nie jest istotny). Erka proszę daj znać, który to piesek, czy załatwiamy transport?

Posted

Suggar , tylko czy Ty wolisz szczeniaczka, bo te od tego pijaka mają ok.6-7 tyg, czy możesz dorsłego psiaka. Bo też mamy problem z takim małym psiaczkiem , troszkę większym od jamnika, zaraz tu wkleje zdjęcie.
On ma ok.1,5 roku i zachowuje czystość w domu.

Posted

Czekam na zdjęcia tego 1,5 roku, mi w zasadzie obojętny wiek tak jak pisałam, musi się tylko dogadać z moim psem (6 mies). Nie wiem czy nie byłoby lepiej gdybym wzięła szczeniaka, bo być może, będzie dla niego dom. Znajoma chciałaby go sobie zobaczyć, pobawić się, nie jest też do końca zdecydowana, dlatego nie wysłałabym jej do Kielc, napewno jeżeli będzie brała psiaka, to chce młodziutkiego... Wtedy automatycznie tymczas by się zwolnił, mogłabym wziąć następnego psiaka. Pomyślałam, że w ten sposób może udałoby się wyciągnąć te wszystkie szczeniaki od pijaka, wiadomo, że szybciej znajdują domy maluszki. Zajęłabym się allegro, popróbowała z domkami w Krakowie.
A gdzie jest ten dorosły, jaka jest jego sytuacja?

Posted

Tego Amika 1,5 rocznego ktoś ma jutro oglądać , więc zobaczymy , może pójdzie. Czyli chyba jednak szczeniaczek.:lol:
Trzeba tylko rozejrzeć się za transportem.
Trzy szczeniaczki zostały dzisiaj wydane. Nie wiem za bardzo gdzie, bo nie mamy nad tym kontroli.

Posted

Transport napewno się znajdzie, bo to dość blisko.
Możnaby jakoś sprecyzować, kiedy i którego szczeniaka biorę? :)
Cieszę się, że 3 w domkach, a jeden ma szanse!

Posted

Kiedy, to tylko zależy od transportu. Będzie to piesek, bo jedyna suczka została wydana. Tam były beżowe i czarne, nie wiem ,które zostały wydane. A jak by były te dwa kolory, to jakiego bys wolała wziąć?

Posted

Erka, podaj mi jakiś namiar na siebie, jest szansa na transport dla psiaka już jutro!
Być może Ela_and_Krzys pojedzie do Kielc. Jeżeli tak to musicie się jakoś dogadać gdzie odbiór psiaka, o której.
My musimy ustalić jak ze szczepieniami, czy trzeba odrobaczać no i czy wy dacie rade to jeszcze załatwić, czy jedzie do mnie "taki jaki jest" i ew. proszę mar.gajko o wsparcie jak bym nie dała rady zapłacić (nie bój się Twój post zauważyłam :))
Dzisiaj mam się z nimi zdzwonić wieczorem, ale najpierw na PW szczegóły, więc jak tylko będziesz mogła to daj tutaj znać co i jak :)

Posted

To w takim razie czekam na wiadomość .
Mam nadzieję, że uda się z tym szczeniaczkiem, bo psiaki sa zagrożone.
Wczoraj koleżanka tam poszła i okazało się,że nie ma jednego szczeniaczka . Zaczęła wypytywać sąsiadów i okazało się,że ktoś widział, że jakiś pijak zabrał szczeniaka i schował do plecaka.
Później widziano jak pijanego, leżącego na ulicy zgarnęła policja.
Koleżanka dzwoniła na policję, aby dowiedzieć sie czy nie wiedza co ze szczeniakiem. Oczywiście nie wiedzieli, pijak nie był odwieziony na izbę wytrzeźwień. Powiedzieli,zeby zadzwonic w poniedziałek, to może dowiedza się gdzie mieszka.
Na szczęście wszystko skończyło się dobrze. Dzisiaj dzieci przyniosły szczeniaczka do p.Ani , podobno znalazły go na klatce schodowej w bloku.

Tym razem się udało, ale przecież ten pijak może tam w każdej chwili wejść i zabrać znowu szczeniorka.:mad:

Posted

Biedactwo :( Napewno się napiszczał i zestresował. Nagle bez rodzeństwa, bez mamy i to jeszcze w rękach pijanego człowieka...
Już nie mogę się doczekać jutrzejszej wiadomości od Ela_and_Krzys czy jedzie do Kielc (bo niestety to nie pewne, ale miejmy nadzieję, że nie będzie komplikacji po tej kastracji Fuksia)

Erka kuruj się! :)
Podałam narazie im Twój numer, nie jadą oboje, więc jak dostane numer tej komórki, która "jedzie do Kielc" to Ci prześle, albo oni skontaktują się z Tobą :)