Romka Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 Marycha35 napisał(a):A to przepraszam, jesli chodzi o "moją zakałę":) Leszek też cudo!! Kto zacz, ma wątas? Maryś ,Leszek oczywiście ma wątas: http://www.dogomania.pl/forum/threads/233536-Leszek-dostojny-wielkolud-szuka-domu Quote
Marycha35 Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 Lirka wybrykana więc:) Już walę na wątas do chłopaka:) Quote
Marycha35 Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Ha, cudna fota, ruch falisty ogonka zatrzymany w kadrze;) Quote
Romka Posted March 29, 2013 Author Posted March 29, 2013 Lirka na ostatnim spacerku: [IMG]http://foto1.m.onet.pl/_m/57868fcc24d45b92c97e52464c40a749,10,19,0.jpg[/IMG] [IMG]http://foto2.m.onet.pl/_m/2bb5b3f59575c7e21961d8a1fe9178d2,10,19,0.jpg[/IMG] Quote
Romka Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 Masz rację Maryś, a tu 2 ogonki:Lira i Leszek; Quote
Olivin Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 [quote name='Marycha35']Kochane smoczyska:) DOMKI DO ROBOTY!!!! No... i stało się :lol: Maryś, musisz to często powtarzać, bo masz szczególną moc ;) Domek przyjechał dziś po Lirę i miałyśmy okazję poznać nowych opiekunów. Adopcja Donaty. Sympatyczna, młoda rodzinka. Lira będzie na podwórku, Państwo zapewniali nas, że będzie szczęśliwa ... i zaprosili na wizytę :lol: Kilka fotek: wszyscy ją głaskali i dopieszczali zmiana obróżki Quote
Olivin Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 pożegnań cd... i.... wyjście z nowym Panem ze schroniska Quote
Olivin Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 I pojechała do domku :lol: Była trochę wystraszona. Lira, bądź szczęśliwa :lol: Quote
Jara Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Aż mi się łezka w oku kręci, mam nadzieję, że to dobry domek. Quote
Marycha35 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 O kurczaki, jest domek, huraaa:):):) Lirko, udało się:) Dziewczynki, ale błagam skorzystajcie z zaproszenia i na wizytę się udajcie;) Oby sunieczce dobrze było w nowym domku! Quote
nika28 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Dziewczyny, czy Lira pojechała do nowego domku do Głowna? Quote
nika28 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 [quote name='Romka']Tak!Czy wesz co s więcej o tym domku?[/QUOTE] Romka, wczoraj do naszego przytuliska przyszedł Pan który szukał szarej suni i powiedział, że adoptował ją dzień wcześniej od Was ze schroniska :( Spuścił Lirę ze smyczy, no i sunia uciekła... Dziewczyny chyba nie wzięły od tego Pana numeru telefonu, ale jakby sunia trafiła do nas do przytuliska to damy znać... Quote
Romka Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 Boże,chyba się wścieknę...............................................................................:angryy:.Domek jak zwykle nie był sprawdzany.Nika,błagam zróbcie coś...jak tylko będziesz coś wiedziała pisz do mnie.Mój numer telefonu 604 10 1 65 zaraz przyjadę.... Quote
Romka Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 (edited) Nika,po stronie internetowej pana ustaliłyśmy numer telefonu i zadzwoniłyśmy...Lira jest w domu...pan zaprasza :lol:Boże ulżyło mi... W trakcie rozmowy nowy opiekun wyraził zdziwienie,że teraz interesujemy się psem i szukamy Liry, a wcześniej nie zainteresowałyśmy się gdzie będzie mieszkać. Pouczył, że wcześniej mogłyśmy to sprawdzić!!! I wiecie co??? Dobrze myśli, ja też uważam, że wcześniej sprawdza się dom!!! Na szczęście Lira jest w domu!Już jesteśmy z domkiem w kontakcie. Edited April 8, 2013 by Romka Quote
nika28 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 [quote name='Romka']Nika,po stronie internetowej pana ustaliłyśmy numer telefonu i zadzwoniłyśmy...Lira jest w domu...pan zaprasza :lol:Boże ulżyło mi...[/QUOTE] Ufff, bardzo, bardzo się cieszę :) Quote
Jara Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 A kto to ma u was w schronisku takie zwyczaje wydawać psa za przeproszeniem na gębę? Bo pies poszedł z ogłoszenia. Tam u was to jakiś wyścig jest,kto wyda więcej psów, nie ważne komu, byle poszedł? Quote
Romka Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 (edited) Jara, bo Cię wolontariuszki koła "Leon" posądzą o blokowanie adopcji,pojadą na skargę do instytucji nadrzędnej nad schroniskiem a na ulubionym forum napiszą,że społeczność naszego powiatu jest oburzona takim traktowaniem,jej czyli społeczności. Cytuję z innego forum: " Re: ŁOWICKA GRUPA WOLONTARIUSZY - "LEON" Numer postu:#545 przez Dominika » 5 gru 2012, o 22:44 Od 4 grudnia zaczynają ukazywać się moje ogłoszenia na forach internetowych 15 psiaków. Oto one: Ado, Aksa, Bambo, Dino, Igor, Śniezka, Missi, Dafcia, Franek, Miki, Sybil, Lutek, Reksik, Semir, Moro. Przygotowuję do wysłania następną 5-tkę: Hera, Timur, Jantar, Ares, Sara. Ponadto co tydzień leci ogłoszenie w Nowym Łowiczaninie kolejnego psiaka ze schroniska i nie tylko. Mamy tę możliwość dzięki uprzejmości i hojności Joli J. a teksty do ogłoszeń redaguję ja i je podsyłam do redakcji. To tyle. Piszę o tym , żeby była jasność sprawy , kto te ogłoszenia funduje i kto je robi bo od dłuższego czasu na pewnym forum znana nam osoba pokazuje teksty tych ogłoszeń z NŁ; nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie te dziwne podteksty, czemu nasze ogłoszenia mogą służyć, że czyta je społeczność wiejska itd itd .... Mam telefony i odzew wielu osób ze środowisk zawodowo i społecznie zaangażowanych w sprawy zwierząt, które są czytelnikami obydwu forum i zgłaszają wyraźny sprzeciw i oburzenie wobec osoby piszącej na forum ********* podobne teksty. Takie nieodpowiedzialne zachowanie nie pomaga sprawie zwierząt a jedynie jej szkodzi. Przytaczam to zdanie bowiem są to słowa osób oburzonych treścią wpisów osoby promującej się " jako wszelkich cnót znawczynię i eksperta w sprawach opieki nad zwierzętami". Polemizować z tą osobą nie będziemy, ale prosimy o nie wchodzenie nam w nasze strategie działania i nie podważanie celu i idei publikowanych przez nas ogłoszeń w rożnych środkach masowego przekazu." Koniec cytatu. Dominika to Donata na dogomanii, czlonek zarządu lokalnej organizacji oraz wolonatriuszka Koła Leon. Ja natomiast uważam, że: DOMKI Z OGŁOSZEŃ TRZEBA SPRAWDZAĆ !!!!TO JEST PROBLEM NA KTÓRY CHCĘ ZWRÓCIĆ UWAGĘ!!!!Same oddajemy psiaki do domków wiejskich PO SPRAWDZENIU TEGO DOMU!!!!! Aż dziwne ,że trzeba to tłumaczyć organizacjom prozwierzęcym. Przepytujemy też przychodzących do schroniska w kwestiach warunków dla psiaka czyli wg innych - blokujemy adopcję.Tak,tak...autentyczne, a dotyczyło adopcji Sybila,notabene także do Głowna.:angryy: Pan chciał psa na łańcuch. 21.03.2013 w lokalnej prasie ukazuje się ogłoszenie Donaty: i Lira bez sprawdzenia domu idzie do adopcji. Państwo przyjechali wcześniej z Donatą do schrniska zobaczyć Lirę. BRAWO BRAWO TYLKO CZEMU DONATA NIE POJECHAŁA ZOBACZYĆ JAKI JEST DOM??? następna adopcja: 04-04-br w lokalnej prasie ukazuje się ogłoszenie DONKA, nazwanego przez Donatę ROKI: a w sobotę już go nie było w schronisku.Poszedł do adopcji. Kto sprawdził domek? Jaką rolę pełnią te ogłoszenia i komu służą???? Czy to jest na pewno dla dobra psów ??? Psów po przejściach??? Kto sprawdzi te domki po adopcyjnie ??? Edited April 9, 2013 by Romka Quote
Marycha35 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Jasna cholera źle się dzieje! I tak sunia miała szczęście, że człowiek po schronisku chodził, szukał. Mogła uciec, wiele psiaków tak niestety reaguje, ale gdzie namiary na Pana!!! Quote
Recommended Posts