Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 669
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Berek pewnie odejdzie pewniego dnia w schronisku ..samotnie i nikt przy nim nie bedzie ,,nikt kto bedzie mocno mocno za nim tesknic:(
..A to piekny pies,,,ok ma swoje odchyly ,ale ktoz z nas ich nie ma:)

• 4 weeks later...
Posted

niby tak...ale strach go proponowac :shake:

ciagle zastanawialam sie,czemu on pije tyle wody.Taaaaaaaa,to nie Berek,to wrony sobie robia z jego michy na wode wodopoj....I prysznic tez tam biora.
wszystko widzialam.

• 8 months later...
  • 1 year later...
Posted

wiewiora1 napisał(a):
Berek pewnie odejdzie pewniego dnia w schronisku ..samotnie i nikt przy nim nie bedzie ,,nikt kto bedzie mocno mocno za nim tesknic:(
..A to piekny pies,,,ok ma swoje odchyly ,ale ktoz z nas ich nie ma:)

Tak właśnie sie stało. !4 lat,siedem lat w schronisku. Ale nieprawdą,ze nikt po nim nie będzie tęsknił, myślę, ze Berek wrył sie na stałe w pamięć ludzi i dużo czasu upłynie zanim pracownicy przestaną kierować się w stronę jego wybiegu,aby nakarmić Berka...
Dla niego pozostawiono nieczynną już stronę schroniska.Od dwóch lat nie było juz psów na starych wybiegach,ale pozostawiono największy z wybiegów w schronisku,tzw "raj",bo tam od lat mieszkał Berek,a dla niego każda zmiana oznaczała tragedię. Wybieg miał pozostac dopóty Berek będzie żył. Teraz już można wyburzać :(

Miesiąc temu,z wolontariuszkami

http://www.youtube.com/watch?v=GvgCShpfld0

Posted

Strasznie mi przykro, Berek był jednym z pierwszych psów które poznałam w sopockim schornie. Wyjątkowy, piękny pies o spojrzeniu Kłapouchego ;) Prawie wszyscy weterani już odeszli. Ehh.. Idę sobie popłakać :(

A Berek i Nana? Fantastyczny, niezapomniany duet..

• 2 weeks later...
Posted

o nie... nie wiem dlaczego dopiero teraz zauwazyłam... może dlatego że nie zaglądam... Berku...Dziadku Borowy... on miał twarz człowieka, niesamowitą twarz. Patrzyłam jak siedziałam przy Hektorze i Kamie. Berek był tuż obok, zaglądał do mnie przez kraty. Miał wtedy dobre dni i był chętny do kontaktu. I ta twarz, taka ludzka, takie ludzkie spojrzenie...
A potem decyzja, że jego trzeba wyciągnąć... i wiadomośc, że ta alergia, że on miewa takie bardzo, bardzo złe dni...
I Berka nie można było... właściwie za Berka wyszedł Hektor... bo to Berka chciałam ogłaszać, polecać... ale Berka było strach...
I Hektor odchodził w swoim ciepłym, kochanym DS...
A Berek sam w schronisku:(
Strasznie mi przykro