Aganesi Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Nie moge znaleźć odpowiedniego wątku na forum. Mam moją sunie 2 miesiące, a ona ma ok. 4 lat. Prawdopodobnie została wywieziona i porzucona, potem trafiła do schroniska, a potem do mnie. Pierwsze 2 podróże samochodem były bezproblemowe, wręcz entuzjastyczne. Ostatnio wiozłam ją 2x. Była od poczatku bardzo zdenerwowana i zaczęła wymiotować. Nie wiem czy to stres czy choroba lokomocyjna. Co robić? :shake:Ograniczyć jazdę samochodem? Czy wręcz preciwnie, aby nabrała przekonania, że z przejażdżki zawsze wraca się do domu? Iść do veta po jakieś tabletki przed podróżą? Czy są na to inne sposoby? Quote
Patmol Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 tu jest dużo napisane (cały wątek jest) http://www.dogomania.pl/forum/threads/24409-Choroba-lokomocyjna/page6 ja im więcej i częściej zabieram psa na wycieczki -tym jest lepiej no i duuuzo lepiej jest w samochodzie, niż w autobusie -bo mniej trzęsie a im mniej trzęsie -tym lepiej Quote
gryf80 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 w momencie nauki jazdy samochodem moich psow stosowałam psie feromony w sprayu d.a.p. Quote
Recommended Posts