Nesuniaaa Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Witam! Mam 10cio miesięcznego jamnika, okropnego szajbusa, który mimo naszego pilnowania ciągle skacze. Ostatnio zauważyłam u niego jakby wgłębienie w kręgosłupie. Nie jest to zbytnio widoczne, można zauważyc dopiero jak się przyjrzy, ale zaczyna mnie to niepokoić. Co może być tego przyczyną? Czy będzie miało to jakieś skutki w późniejszym wieku? Na zdjęciu zaznaczone jest to wgłębienie.. Nie wiedziałam gdzie ten temat umieścić wiec znalazł się na dysplazji Quote
Chefrenek Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 U mnie w rodzinie był jamnik i nie miał czegoś takiego. Jabym zrobiła rtg kręgosłupa żeby wykluczyć anomalie jak np. krąg połowiczy - tak dla świętego spokoju. Wiadomo, że kręgosłup to pięta achillesowa jamników. Quote
*hania Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 LUZ8-) Z psem jest wszystko OK. Nie wszystkie jamniki mają idealnie prosty grzbiet. Niektóre się lekko wysklepiają np.Twój;) Quote
wiska Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 u niektorych jamnikow robi sie tak od przeciazenia kregoslupa(np.: z powodu nadwagi),ale nie widze zeby twoj psiak mial nadwage:roll: :multi: Quote
Nesuniaaa Posted April 12, 2007 Author Posted April 12, 2007 Prędzej niedowage:) Jemu żebra wychodzą! Oczywiście jeść dostaje, tylko że to niejadek i trzeba mu siłą wciskać:) Quote
Recommended Posts