Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A, więc....
Od końca września zaczęłam chodzić do schroniska na wolontariat. Upatrzyłam sobie suczkę-Miki. Miałam ją wsiąść na ferie tzn. 28 stycznia. Jednak, gdy przyjechałam za tydzień nie było jej. Podobała mi się jeszcze jedna suczka, której obiecałam :lol:, że jak nie będzie Miki to wezmę ją. I jak też powiedziałam tak zrobiłam:cool1:. Rodziców udało się namówić wcześniej i tak dzięki temu od 7 grudnia 2012 o godz. 16.17 (dokładnie, kiedy mama podpisała umowę adopcyjną:cool3:) Kama stała się członkiem naszej rodziny.
Kama ma ok. 5 lat. W schronisku była ponad 2 lata:placz:, a mimo to umie ładnie chodzić na smyczy, w domu zachowuje się idealnie. Tylko pcha mi się do łóżka:evil_lol:. Uwielbia być głaskana. Wystarczy, że przez przypadek dotknie się jej, gdy leży to od razu wystawia brzuchol do głaskania:roll:. Nie zwraca większej uwagi na mojego 5 miesięcznego brata. Za pierwszym razem tylko go oblizała:p, a teraz, gdy zapłacze to podchodzi do niego:loveu:. Nie lubi mojej świnki morskiej, więc ma zakaz wchodzenia do pokoju, gdy biega gryzoń:cool3:. Ale się rozpisałam...
Jeszcze dodam, że pierwsze spuszczenia ze smyczy planuje na 1 lutego.
Teraz trochę zdjęć. Niewyraźne, bo robione telefonem.
" class="ipsImage" alt="">

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witamy się :loveu:
Jak chcesz mieć wszystkie zdjęcia jednego rozmiaru to polecam stronkę ;)
Kama jest przesłodka dobrze , że dałaś jej domek :D
Moja od razu pokochała świnki morskie , ale też się baliśmy jak je braliśmy ... a teraz świnki są otwarte cały czas ;) Ostatnio wstawiłam zdjęcia nawet jak wylizuje jedną :D

Posted (edited)

Sonka95 napisał(a):
Witamy się :loveu:
Jak chcesz mieć wszystkie zdjęcia jednego rozmiaru to polecam stronkę ;)
Kama jest przesłodka dobrze , że dałaś jej domek :D
Moja od razu pokochała świnki morskie , ale też się baliśmy jak je braliśmy ... a teraz świnki są otwarte cały czas ;) Ostatnio wstawiłam zdjęcia nawet jak wylizuje jedną :D

Muszę to zobaczyć.:lol:

Smycz, którą kupiłam dzisiaj Kamie pod choinkę (spóźniona, ale to co;)).
Teraz parę zdjęć ze spacerku:

Edited by zuzza
Posted (edited)

Ojejj:| usunęłam zdjęcia:( Naprawię to później:)

Edited by zuzza
Posted

Któreś zdjęcia się powtarzają:oops:?
I jeszcze ulubiona piłeczka Kamy:
To co, ze z Hannah Montana:D:evil_lol::cool3:

Sonka 95 teraz napewno wejdę do galerii;)

Posted (edited)

Kolejna porcja świeżych zdjęć- prosto z dzisiejszego spacerku:
Co mi przeszkadzasz w podziwianiu świata?:cool3:
Moje ucho!

Edited by zuzza
Posted (edited)

Edited by zuzza
Posted (edited)

Edited by zuzza
Posted (edited)

leónowa napisał(a):
Hejka, można by dodawać większe zdjęcia, bo mało co widać?

No właśnie nie wiem jak to zrobić:(
Popróbuje i może zrobią się większe:)

EDIT: Udało się powiększyć zdjęcia:multi:

Edited by zuzza
Posted

Jessica89 napisał(a):
urocza z niej sunia:loveu:

Dziękujemy i zapraszamy częściej;)

Sonka95 no to u was są miejsca spacerowe (jak się doczytałam Warszawa) a u mnie to do parku to max. 1h, ale znalazłam też takie pola niedaleko i spacerek trwa1.5-2h:) Co innego będzie jak Kama będzie już bez smyczy....

Dzisiaj mija rok jak odeszła moja świnka morska:-(. Miała mieć operację usuwającą guza nowotworowego, ale nie wytrzymała narkozy:shake:

Kama leży sobie na swoim posłaniu...:lol:

Posted

Collie napisał(a):
Kama jest śliczna, świetnie, że w końcu znalazła schronienie, czekam na więcej zdjęć :)

Dziękujemy;)
Nowe zdjęcia będą dzisiaj lub jutro. Wszystko zależy od tego czy nie zapomnę aparatu na spacer :D
Zapraszamy cześciej:)

P..S To normalne, że pies je jedzenie świnki morskiej? Dawałam prosiakowi jeść a ona podeszła i zaczęła wyjadać:roll:

Posted

Hej :)

Współczuje , wiem jak to jest stracić świnkę :placz: moja też odeszła przez guza na nosku ... miała 2 operacje i właśnie po tej 2 wybudziła się , ale była tak słaba , że odeszła na moich rękach :-(

Moja to zabiera świnką marchewkę , jabłko i nawet ostatnio jak położyłam na podłodze miskę świnek to zaczęła wyjadać jakieś kawałki z karmy :evil_lol:

Posted

Sonka95 napisał(a):
Hej :)

Współczuje , wiem jak to jest stracić świnkę :placz: moja też odeszła przez guza na nosku ... miała 2 operacje i właśnie po tej 2 wybudziła się , ale była tak słaba , że odeszła na moich rękach :-(

Moja to zabiera świnką marchewkę , jabłko i nawet ostatnio jak położyłam na podłodze miskę świnek to zaczęła wyjadać jakieś kawałki z karmy :evil_lol:

Kama też zabrała marchewkę jak niosłam prosiakowi, ale chyba jej nie smakowała, bo ją zostawiła:D

Posted (edited)

Sonia teraz za każdym razem kiedy ja sprzątam siedzi przy klatce i czeka aż posprzątam to wie , ze potem dostanie marchewkę :D ( ja jej od czasu kiedy zabrała świnką kroję na kawałeczki i jej ... bardzo jej smakuje :loveu: )

Edited by Sonka95
Posted

Hej wpadamy z rewizytą!
Strasznie szkoda mi Twojego wieprzka :-( Ja sama mam dwie świnki, którym a propos świńskiego jedzenia mój pies kradnie nawet cykorię :lol: