allcia Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 sorry Olga :shake: niedoczytalam ze juz nie mozna zmienic trudno ale mysle ze przy nastepnych aukcjach to jest kluczowe slowo-dana rasa-duzo "maniakow"danej rasy przeglada rozne fora=aukcje i inne... no nic to- trzymamy kciuki i wierzymy ze aukcja i tak szybko sie zakonczy :loveu: sukcesem:multi: A Abra bedzie nabierac coraz wiecej sil i wracac do zycia Dobrej nocy Abrusiu:loveu: Quote
Ada-jeje Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Dziekuje pieknie za podanie mi kolejnego linku ale w miedzyczysie znalazlam go na innym watku. I tak juz mam dane ktore potrzebowalam na przelanie grosza. Quote
ANETTTA Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 ALLCIA tzn ze trafiłysmy tutaj tak samo przez Mederka .... a wracajac do tematu ...taka bida z tej psiuni ......az sie płakac chce Quote
Hund Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 bida straszna ale uwierzcie mi wygląda lepiej niż w schronie ... Quote
Gagasia Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 [quote name='medar']Jeszcze niedawno tak http://images21.fotosik.pl/164/c75afb128c272ed1.jpg , a może być tak http://images22.fotosik.pl/95/43eb7074489fb1b3.jpg te kilka złotówek od każdego... Pomyśl zanim kupisz paczkę papierosów, piwo, gumę do żucia, lizaka etc .... OOOO,to jest moja Czarok.:)))))) Quote
Jola_K Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 [quote name='GoniaP']Kopiuję ze strony Emira 11.04.2007: Stan ogólny Abry sie poprawia; jest b. zywotna; dobrze je; cały czas jest nawadniana i "stawiana na nogi" pozajelitowo, aby bezpiecznie można było przeprowadzić badania w sedacji; w dalszym ciągu ma cewnik, pęcherz nie opróżnia się prawidłowo; dzis konsultacja położnika. jaki jest wynik konsultacji położnika? Abruniu, myslimy o tobie... Quote
Bushak Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Gagasia napisał(a):OOOO,to jest moja Czarok.:)))))) Gagasiu, Twoja Czarok to teraz taki pozytywny przykład, że psiakom jak najbardziej warto pomagać i nawet największa "bida" może przeistoczyć się w pięknego, kochanego psa :loveu: Quote
Hund Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Dzień dobry Abra :) Twoje zdjęcia bubu nagrała na płytkę dla pani kierownik aby zobaczyła jak jak w Warszawie opiekują się dobrze chorymi pieskami :) Quote
violka49 Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 właśnie kupiłam 5 cegiełek sunieczki....widzę, że nawet jest zainteresowania Abrą na allegro co bardzo cieszy :loveu: trzymaj się życia mocno łapkami Abruniu Quote
t_kasiek Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 pytam z ciekawości bo nie orientuje sie ile kosztuje leczenie psiaka w taki szpitaliku - powiedzcie mi na ile wystarczy takie 134 cegiełki ?? czy to jest tylko kropelka w morzu czy troszkę więcej ?? :( Quote
blue.berry Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 t_kasiek - duzo kosztuje. z tego co pamietam to leczenie Czarok i Medara (czyli wlasnie takich zaglodzonych pochorowanych bernardynow) kosztowalo w sumie parę tysiecy zlotych. miesiac na klinice to w zaleznosci od leczenia (operacje, zabiegi, lekarstwa itd) to moze byc 1000 pln, a moze byc i 2500. mysle ze w przypadku Abry nie wyjdzie to tanio :( Quote
Ania W Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Dodam, że oprócz samego zabiegu lub zabiegów i lekarstw (przy takimstanie psa w tysiący na pewno się nie zamknie) zazwyczaj wiąże się to ze specjalną dietą , czasem specjalistyczną karmą, czasem jedzeniem gotowany (w ostatniej rozmowie z emir padło liczba 15 kurcząt dziennie dla rekonwalescentów,a to przecież tylko część zwierząt pod opieką fundacji). Quote
allcia Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 pozdrawiam "dziewczynke" i przesylam sloneczka :loveu: zdrowiej nam Kochana Quote
ANETTTA Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 po zakończeniu aukcji zrobimy nową i jakos damy radę szkoda tylko że się tak nie da zby te nieszczęsścia psie sie skończyły Quote
Dea Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Ach ANETTA Ja tak sobie wymarzyłam, że jakbym miała jedno życzenie, które się spełni, to poprosiłabym, aby wszyscy ludzie na świecie mieli genetycznie zakodowaną miłość i szacunek do zwierząt (genetycznie, bo żeby następne pokolenia się nie wyłamały;) ) Quote
ANETTTA Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 DEA dokladnie zgadzam sie z TOBą miłośc do zwierzat powinni wszczepiac po porodzie wszystkim Quote
Hund Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Abra Aktualna aukcja na leczenie Abry 13.04.2007: stan Abry jest stabilny ale w dalszym ciągu ciężki; istnieje konieczność jak najszybszej sterylizacji ze względu na guzy, ale jej stan nie pozwala na narkozę. lekarze robią wszystko aby ją wzmocnić; kolejna operacja, która ja czeka to usunięcie guza przy odbycie i drugiego mniejszego obok; jeszcze w dalszym ciągu pęcherz nie opróżnia się całkowicie, chociaż juz jest lepiej ; Abra ma codziennie robione usg pęcherza; dzis będzie kąpana. Quote
Hund Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Kąpanko się przyda , piesek ma taką chorą skórę :( napewno będzie piekniejsza po tym zabiegu , czekam na nowe wieści. Powodzenia. Quote
Recommended Posts