medar Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 No cóż, rewelacyjnych informacji się nie doczekacie :-( , Abrunia się jakoś trzyma, ma wszystko co w tej sytuacji można jej dać. Nestety nie przybiera na wadze - mimo intensywnego karmienia. :-( Quote
Jola_K Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 dzieki medar z jej slabym serduchem na pewno upaly daja sie jej we znaki.. jestesmy z nia myslami Quote
t_kasiek Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 a jak poza tym jej zdrowie ?? były jakieś podejrzenia o przeżuty ?? wiadomo coś ?? :( Quote
emir Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Jak wiecie zapewnie - nie mam zwyczaju owijać niczego w bawełnę; nie możemy zrobić nic, oprócz zapewnienia jej leków, dobrego jedzenia, pięknego ogrodu, w którym przebywa , milościi i spokoju. ABRA odchodzi!! NIe szukajcie dla niej domu, nie oszukujmy się nawzajem - dla niej każdy przeżyty dzień jest cudem; mimo naszych wysiłków jej stan się nie poprawia. Prawdopodobnie są przerzuty nowotworu; nie zgodziłam się na dalsze narażanie jej na badania diagostyczne , na stres i ból; Abra cały czas dostaje leki nasercowe, które są gwarancją jej życia; Jeśli los wyznaczy jej ostatni dzień - niech odchodzi spokojna, bezpieczna w ogrodzie, gdzie chyba czuje się szczęsliwa; i do końca będę z nią; Taka jest prawda - ona została skazana na śmierć przez bestialstwo ludzi, przez ich brak serca ; dziekuję, że jesteście najlepszymi myślami prz niej - ale nie oczekujcie na dobre wiadomości. Brak info od EMIRA -to znak, że Abra żyje. Wiadomość - jeśli ją podam - będzie tylko jedna! Pozdrawiam Wszyskich i dziekuję, za Wasze serca i wspólczucie, za pomoc materialną i każdą dobrą myśl dla Abry; - niestety jest to kolejny pies, któremu już nie możemy pomóc EMIR Quote
wtatara Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 cudownych snów śliczna, wiem że masz wspaniałą opiekę i jesteś szczęsliwa. Dziękuję za poswiecenie, miłość ,ogromne serce i trud włożony w leczenie i opiekę nad Abrą Quote
Jola_K Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 dziekuje Emir na pewno w koncu u was zaznala szczescia, ktorego moze nie znala? ciagle mam nadzieje... :( Quote
czarok Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Jola_K napisał(a):dziekuje Emir na pewno w koncu u was zaznala szczescia, ktorego moze nie znala? ciagle mam nadzieje... :( "Nadzieja umiera ostatnia".....Abra dożywa swoich ostatnich dni w spokoju, otoczona opieką ludzi troskliwych i kochających....Jedyna pomoc jaką możemy jej zapewnić ( my, ludzie "z zewnątrz") , to choćby niewielki datek na utrzymanie, żeby odciążyć Fundację i żeby ta mogła pomagać następnym psom, dla których pomoc może dojść na czas.... Przecież dalej są: Semi, Dunaj, Grisza, Jeżynka, Kropka, Kier i setka innych, którym można pomóc, a i następne czekają :shake: .... Quote
asiak Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Abruniu kochana wspaniali ludzie zaopiekowali się Tobą dając szanse na przeżycie choć troszkę wspaniałych chwil, bez stresu bólu i męczarni... pozwól im i nam spędzić z Tobą jeszcze wielu tak szczęśliwych chwil... moc pozytywnych myśli i dużo zdrówka....:loveu: Quote
violka49 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Abruniu i tak mimo wszystko jesteś szczęściarą, trafiłaś na cudownych ludzi, którzy w tak krótkim czasie zrobili dla ciebie więcej niż dostałaś przez całe swoje życie od własnego pana....jesteśmy z tobą kochana Quote
blue.berry Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 emir napisał(a): - niestety jest to kolejny pies, któremu już nie możemy pomóc EMIR to nieprawda... Abra dostala od Was wielka pomoc i wielkie serce. przeciez jest terazz otoczona miloscia i opieka. Ma Cebie krystyno i wspaniałym ludzi dookoła. i psich przyjaciól. jesli sa to jej ostatnie dni, to sa spokojne i dobre. a to przeciez jest tak bardzo wazne. ze przywrociliscie jej wiare w ludzi. bo przeciez dac szanse psu, ktory tej szany nie ma, to naprawde wielki gest i wielkie uczucie. dziekuje za to co robisz, co robicie. o Abruni mysle cieplo codzienne. i oby to codziennie trwalo jak najdluzej. Quote
bea100 Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie!!! Emir- nie zostałaś sama- głowa do góry!!! Przy Abrze stoi murem forum Beagli (nazywają Abrusię swoim Beaglem XXL :lol: ) . Piękne psy i jeszcze piękniejsi sercem opiekunowie :loveu: Pierwsza (tzn kolejna) aukcja (zbiórka na Abrę- leki i karmę) właśnie ruszyła :multi: Czekamy na następne aukcje... Quote
emir Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 "Wspaniałym Beaglom" dziekuję z całego mojego chorego serducha Wasza ABRA Quote
Dea Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 :placz: wiem, że umrze szczęsliwa, ale dlaczego tak mało go miała w życiu, w takich chwilach po prostu ryczeć się chce, i moje zdanie o ludziach jest coraz mocniej nadwyrężone. Nie o wszystkich oczywiście:-( Quote
Diana S Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Dea napisał(a)::placz: wiem, że umrze szczęsliwa, ale dlaczego tak mało go miała w życiu, w takich chwilach po prostu ryczeć się chce... :cry::cry::bigcry::bigcry:... biedne słoneczko.. tak strasznie została skrzywdzona przez ludzi.. Quote
Hund Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 dla tych chwil dobrych i szczęsliwych warto się nie poddawać Abra o tym wie!! Quote
t_kasiek Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Brak wiadomości to dobra wiadomość.....choć nie łatwo się z tym pogodzić :( Czy nie mógłby się zdarzyć cud ??? Quote
BosiaB_86 Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( Quote
Marlena:) Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 W porozumieniu z adminką forum "4łapy" po czasie,bo po czasie,ale Abra została dodana do kandydatów na zwyciężcę I edycji akcji "4łapy pomagają"...głosujcie na nią!!!....ma szansę wygrać dochody z aukcji, loterii i bazarków...:multi: ..... Głosujcie na Abrę:multi: .... http://4lapy.forumowisko.net/viewtopic.php?t=149 Abrunia zasługuje na to,aby wygrać:roll: ...jest cudowna,kochana... Warto też zagłosować na Emir,bo przecież jest taka kochana:loveu: i nie odmawia pomocy:roll: .. P.S.Namawiajcie innych do głosowania:roll: .. Quote
Hund Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Abrusi się nie udało :( wygrała LULU zabrana z tego samego schroniska co Abra. Piesku trzymaj się. Mam nadzieję że więcej tak ciężkich przypadków mieć nie będziemy. Quote
bea100 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Emirku- z 6 licytacji na Beagielkach- uzbierało się ok 400zł i leci do Ciebie z dopiskiem ,,Abra" (część już wpłynęła)- niech te pieniądze będą na leki dla najbardziej potrzebującego i najnędzniejszego z nędznych psiaka (na Beaglach nasi kochani-wiedzieli jaki jest stan Abry:-( , nic nie ukrywałam przed licytacjami- mimo to zdecydowali się zbierać choć nie wiedzieli czy Abra zdąży skorzystać z ich wpłat- zbierali- mają wielkie i cudowne serca- i chwała im za to :loveu: ) Quote
bea100 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Hund napisał(a):Abrusi się nie udało :( ... Na stronie Emir nie znalazłam tej informacji...czy Abra od nas odeszła? Quote
Recommended Posts