Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 931
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No cóż, rewelacyjnych informacji się nie doczekacie :-( , Abrunia się jakoś trzyma, ma wszystko co w tej sytuacji można jej dać. Nestety nie przybiera na wadze - mimo intensywnego karmienia. :-(

Posted

Jak wiecie zapewnie - nie mam zwyczaju owijać niczego w bawełnę; nie możemy zrobić nic, oprócz zapewnienia jej leków, dobrego jedzenia, pięknego ogrodu, w którym przebywa , milościi i spokoju.
ABRA odchodzi!!
NIe szukajcie dla niej domu, nie oszukujmy się nawzajem - dla niej każdy przeżyty dzień jest cudem; mimo naszych wysiłków jej stan się nie poprawia.
Prawdopodobnie są przerzuty nowotworu; nie zgodziłam się na dalsze narażanie jej na badania diagostyczne , na stres i ból; Abra cały czas dostaje leki nasercowe, które są gwarancją jej życia;
Jeśli los wyznaczy jej ostatni dzień - niech odchodzi spokojna, bezpieczna w ogrodzie, gdzie chyba czuje się szczęsliwa; i do końca będę z nią;
Taka jest prawda - ona została skazana na śmierć przez bestialstwo ludzi, przez ich brak serca ;
dziekuję, że jesteście najlepszymi myślami prz niej - ale nie oczekujcie na dobre wiadomości.
Brak info od EMIRA -to znak, że Abra żyje.
Wiadomość - jeśli ją podam - będzie tylko jedna!
Pozdrawiam Wszyskich i dziekuję, za Wasze serca i wspólczucie, za pomoc materialną i każdą dobrą myśl dla Abry;
- niestety jest to kolejny pies, któremu już nie możemy pomóc
EMIR

Posted

cudownych snów śliczna, wiem że masz wspaniałą opiekę i jesteś szczęsliwa. Dziękuję za poswiecenie, miłość ,ogromne serce i trud włożony w leczenie i opiekę nad Abrą

Posted

Jola_K napisał(a):
dziekuje Emir
na pewno w koncu u was zaznala szczescia, ktorego moze nie znala?
ciagle mam nadzieje... :(

"Nadzieja umiera ostatnia".....Abra dożywa swoich ostatnich dni w spokoju, otoczona opieką ludzi troskliwych i kochających....Jedyna pomoc jaką możemy jej zapewnić ( my, ludzie "z zewnątrz") , to choćby niewielki datek na utrzymanie, żeby odciążyć Fundację i żeby ta mogła pomagać następnym psom, dla których pomoc może dojść na czas....
Przecież dalej są: Semi, Dunaj, Grisza, Jeżynka, Kropka, Kier i setka innych, którym można pomóc, a i następne czekają :shake: ....

Posted

Abruniu kochana wspaniali ludzie zaopiekowali się Tobą dając szanse na przeżycie choć troszkę wspaniałych chwil, bez stresu bólu i męczarni...
pozwól im i nam spędzić z Tobą jeszcze wielu tak szczęśliwych chwil...
moc pozytywnych myśli i dużo zdrówka....:loveu:

Posted

Abruniu i tak mimo wszystko jesteś szczęściarą, trafiłaś na cudownych ludzi, którzy w tak krótkim czasie zrobili dla ciebie więcej niż dostałaś przez całe swoje życie od własnego pana....jesteśmy z tobą kochana

Posted

emir napisał(a):

- niestety jest to kolejny pies, któremu już nie możemy pomóc
EMIR

to nieprawda... Abra dostala od Was wielka pomoc i wielkie serce. przeciez jest terazz otoczona miloscia i opieka. Ma Cebie krystyno i wspaniałym ludzi dookoła. i psich przyjaciól. jesli sa to jej ostatnie dni, to sa spokojne i dobre. a to przeciez jest tak bardzo wazne. ze przywrociliscie jej wiare w ludzi.
bo przeciez dac szanse psu, ktory tej szany nie ma, to naprawde wielki gest i wielkie uczucie.
dziekuje za to co robisz, co robicie.
o Abruni mysle cieplo codzienne. i oby to codziennie trwalo jak najdluzej.

Posted

Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie!!!
Emir- nie zostałaś sama- głowa do góry!!! Przy Abrze stoi murem forum Beagli (nazywają Abrusię swoim Beaglem XXL :lol: ) .
Piękne psy i jeszcze piękniejsi sercem opiekunowie :loveu:
Pierwsza (tzn kolejna) aukcja (zbiórka na Abrę- leki i karmę) właśnie ruszyła :multi:
Czekamy na następne aukcje...

Posted

:placz: wiem, że umrze szczęsliwa, ale dlaczego tak mało go miała w życiu, w takich chwilach po prostu ryczeć się chce, i moje zdanie o ludziach jest coraz mocniej nadwyrężone. Nie o wszystkich oczywiście:-(

Posted

Dea napisał(a):
:placz: wiem, że umrze szczęsliwa, ale dlaczego tak mało go miała w życiu, w takich chwilach po prostu ryczeć się chce...

:cry::cry::bigcry::bigcry:...

biedne słoneczko.. tak strasznie została skrzywdzona przez ludzi..

Posted

W porozumieniu z adminką forum "4łapy" po czasie,bo po czasie,ale Abra została dodana do kandydatów na zwyciężcę I edycji akcji "4łapy pomagają"...głosujcie na nią!!!....ma szansę wygrać dochody z aukcji, loterii i bazarków...:multi: .....

Głosujcie na Abrę:multi: ....
http://4lapy.forumowisko.net/viewtopic.php?t=149

Abrunia zasługuje na to,aby wygrać:roll: ...jest cudowna,kochana...
Warto też zagłosować na Emir,bo przecież jest taka kochana:loveu: i nie odmawia pomocy:roll: ..

P.S.Namawiajcie innych do głosowania:roll: ..

Posted

Abrusi się nie udało :( wygrała LULU zabrana z tego samego schroniska co Abra.
Piesku trzymaj się. Mam nadzieję że więcej tak ciężkich przypadków mieć nie będziemy.

Posted

Emirku- z 6 licytacji na Beagielkach- uzbierało się ok 400zł i leci do Ciebie z dopiskiem ,,Abra" (część już wpłynęła)- niech te pieniądze będą na leki dla najbardziej potrzebującego i najnędzniejszego z nędznych psiaka (na Beaglach nasi kochani-wiedzieli jaki jest stan Abry:-( , nic nie ukrywałam przed licytacjami- mimo to zdecydowali się zbierać choć nie wiedzieli czy Abra zdąży skorzystać z ich wpłat- zbierali- mają wielkie i cudowne serca- i chwała im za to :loveu: )