Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Zmysł']

coroczna majówka dla dzieciaków i zwierzaków z cyklu:

POKOCHAJ SIERŚCIUCHA

27 maja 2007, od godz. 12.00 w pubie LOLEK (Pola Mokotowskie)

W programie:
* występy artystów dorosłych i trochę młodszych *
* loteria fantowa ze wspaniałymi nagrodami *
* pokaz psiej tresury i fryzjerstwa *
* mądre rady od weterynarzy, psich psychologów i właścicieli schronisk *
* super konkursy dla zwierzaków i dzieciaków *
* wybory psich piękności – sędziuje sędzia kynologiczny *
* i wiele innych niespodzianek

ciekawe dlaczego takich imprez w Poznaniu nie organizują...???

• Replies 931
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gagasia']A co słychać u Semi? Tak zabiedzonego psa to nie widziałam. Straszne:(

ze strony Fundacji (przepraszam, że tutaj, ale nie wiem gdzie jest wątek Semi)

23.05.2006: SEMI - dzis po raz pierwszy wyszła na spacer; nieco łagodnieje. W dalszym cišgu dostaje antybiotyki i leki wspomagajšce.

Posted

Zmysł: W przypadku Abry- brak wieści to dobre wieści.
Każdy kolejny dzień pooperacyjny daje jej siły. Myślę, że nie ma co liczyć na codzienne relacje (chociaż ja bym też tak chciała).

Najważniejsze co mnie trapi: Czy są już wyniki badań tych guzów? Czy ktoś coś wie?

Posted

[quote name='bea100']Czy są już wyniki badań tych guzów? Czy ktoś coś wie?

Wynik badania hist - pat jednego guza - fibroma ( z punktu widzenia lekarza ludzkiego - można sobie darować dalsze rozważania = nic złego), drugiego - folliculoma - weci się jeszcze nie wypowiedzieli, co dalej ( tym bardziej ja nie zamierzam).....

Posted

cytuje

stan ABRY

[FONT=Comic Sans MS]29.05.2007:Dzi¶ zabralismy Abre z kliniki do fundacji. Ostatnia analiza krwi tuż przed wypisaniem wykazuje obraz niedokrwisto¶ci spowodowanej skrajnym wyniszczeniam jej organizmu. Dzi¶ też tuż przed wyj¶ciem badała j± dr Garncarz.
Stan suki jest b. powazny a rokowania niepewne. Należy liczyć się z możliwo¶ci± jej zej¶cia w każdej chwili.
Już fakt,że suka zyje do dnia dzisiejszego jest cudem.
Je¶li chodzi o chorobe serca - Abra musi do końca swego życia brać leki nasercowe (Vetmedin - jeden z najdroższych specyfików wet.) oraz inne.
Onkolog stwierdził, że guzy z pochwy s± łagodne (ale nie udało sie wyci±ć wszystkich ze względu na ich umiejscowienie) ; wycięte z jajnika maj± tendencję d zezlosliwienia i czas pokaze czy beda przerzuty.
Stan jej siersci jest tragiczny, choc o wiele lepszy niz w dniu przyjazdu.
Będzie żywiona co 3 godziny Royal canin Convalescence Support, będzie też otrzymywać preparaty wzmacniaj±ce i immunostymulator Scannomune.
Przebywa w szpitaliku ( obecne temperatury przy jej stanie wykluczaja przebywania w boksie) Będzie też sparcerować po ogordzie wczesnym rankiem i wieczorem gdy będzie chlodniej.
Jeste¶my bezsilni - nic więcej dla niej zrobić nie możemy, a to indywiduum, które j± do tego stanu doprowadziło i skazało na cierpienie i nieuchronn± ¶mierć - chodzi bezkarne i wolne!!!
[/FONT]

Posted

emir napisał:
"[FONT=Comic Sans MS]Jesteśmy bezsilni - nic więcej dla niej zrobić nie możemy"[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Arial][SIZE=2]Emir -[/FONT] [FONT=Arial]to co robisz dla tej sunie jest i tak niesamowite. dzieki Tobie, dzieki Wam, ta sunia zyje teraz w spokoju, nie jest glodna, bita, wycienczona. to co teraz spotyka ja ze strony czlowieka to glaskanie, przytulenie, cieple, spokojne slowa. nawet jesli Abra sie podda i nas opusci to wszyscy bedziemy mieli ta swiadomosc ze swoje ostatnie dni przezyje otoczona miloscia i opieka.[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
i za to skladam fundacji Emir wielkie, wielkie podziekowania

Posted

blue.berry masz w zupełności rację - to co dla niej teraz robicie to pewnie dużo więcej niż otrzymała od ludzi w całym swoim życiu.....bo jej stan zdrowia wskazuje, że jej pieskie życie to był tylko ból i cierpienie.....teraz przynajmniej może poczuje się bezpieczna, pozna co to "dobrzy ludzie"

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( Abruniu Trzymaj Sie !!