Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sorry Olga :shake: niedoczytalam ze juz nie mozna zmienic
trudno
ale mysle ze przy nastepnych aukcjach to jest kluczowe slowo-dana rasa-duzo "maniakow"danej rasy przeglada rozne fora=aukcje i inne...
no nic to- trzymamy kciuki i wierzymy ze aukcja i tak szybko sie zakonczy :loveu: sukcesem:multi:
A Abra bedzie nabierac coraz wiecej sil i wracac do zycia

Dobrej nocy Abrusiu:loveu:

• Replies 931
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='GoniaP']Kopiuję ze strony Emira
11.04.2007: Stan ogólny Abry sie poprawia; jest b. zywotna; dobrze je; cały czas jest nawadniana i "stawiana na nogi" pozajelitowo, aby bezpiecznie można było przeprowadzić badania w sedacji; w dalszym ciągu ma cewnik, pęcherz nie opróżnia się prawidłowo; dzis konsultacja położnika.
jaki jest wynik konsultacji położnika?

Abruniu, myslimy o tobie...

Posted

Gagasia napisał(a):
OOOO,to jest moja Czarok.:))))))

Gagasiu, Twoja Czarok to teraz taki pozytywny przykład, że psiakom jak najbardziej warto pomagać i nawet największa "bida" może przeistoczyć się w pięknego, kochanego psa :loveu:

Posted

Dzień dobry Abra :) Twoje zdjęcia bubu nagrała na płytkę dla pani kierownik aby zobaczyła jak jak w Warszawie opiekują się dobrze chorymi pieskami :)

Posted

pytam z ciekawości bo nie orientuje sie ile kosztuje leczenie psiaka w taki szpitaliku - powiedzcie mi na ile wystarczy takie 134 cegiełki ?? czy to jest tylko kropelka w morzu czy troszkę więcej ?? :(

Posted

t_kasiek - duzo kosztuje. z tego co pamietam to leczenie Czarok i Medara (czyli wlasnie takich zaglodzonych pochorowanych bernardynow) kosztowalo w sumie parę tysiecy zlotych. miesiac na klinice to w zaleznosci od leczenia (operacje, zabiegi, lekarstwa itd) to moze byc 1000 pln, a moze byc i 2500. mysle ze w przypadku Abry nie wyjdzie to tanio :(

Posted

Dodam, że oprócz samego zabiegu lub zabiegów i lekarstw (przy takimstanie psa w tysiący na pewno się nie zamknie) zazwyczaj wiąże się to ze specjalną dietą , czasem specjalistyczną karmą, czasem jedzeniem gotowany (w ostatniej rozmowie z emir padło liczba 15 kurcząt dziennie dla rekonwalescentów,a to przecież tylko część zwierząt pod opieką fundacji).

Posted

Ach ANETTA Ja tak sobie wymarzyłam, że jakbym miała jedno życzenie, które się spełni, to poprosiłabym, aby wszyscy ludzie na świecie mieli genetycznie zakodowaną miłość i szacunek do zwierząt (genetycznie, bo żeby następne pokolenia się nie wyłamały;) )

Posted

Abra

Aktualna aukcja na leczenie Abry

13.04.2007: stan Abry jest stabilny ale w dalszym ciągu ciężki; istnieje konieczność jak najszybszej sterylizacji ze względu na guzy, ale jej stan nie pozwala na narkozę. lekarze robią wszystko aby ją wzmocnić; kolejna operacja, która ja czeka to usunięcie guza przy odbycie i drugiego mniejszego obok; jeszcze w dalszym ciągu pęcherz nie opróżnia się całkowicie, chociaż juz jest lepiej ; Abra ma codziennie robione usg pęcherza; dzis będzie kąpana.