Osiolek Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 [quote name='Malibu']Napewno kazda wpłacona kwota bardzo sie przyda. Przed sunia długa droga w leczeniu. Cegiełki,jeżeli beda, wystawia je tylko i wyłacznie Emir. Już sie taki oszust trafił który zbierał na Ariegp&Pikusia. Jeżeli sa wystawiane , Emir o tym informuje na swojej stronie. Leczenie Abry bedzie napewno bardzo kosztowne - Emir nigdy nie pyta o koszty tylko o badania i zabiegi ktore trzeba zrobic. Tuz po Wielkiejnocy wystawimy (emir) aukcje Abry - cegielki na jej leczenie. Kazda cegielka jest na wage zlota Abra i tak bedzie leczona, bez wzgledu na dochod z aukcji - ale nie jest to pierwszy ani ostatni pies ktory w tak tragicznych warunkach trafil do fundacji. Sprzedaz cegielek umozliwia ratowanie kolejnych psow, jest wsparciem dla kolejnych nieszczesnikow. Musimy wesprzec fundacje, zeby przy kolejnym alarmie mogla zareagowac rownie preznie. Stad ogromna prosba do wszystkich, ktorzy chca ratowac te najbardziej udreczone psy - wesprzyjcie fundacje choc jedna cegielka. Rozeslijcie do znajomych. Ta cegielka, to inwestycja dla kolejnych psow...... Aukcji jeszcze nie ma - staramy sie zebrac material, przebieg wydarzen, Olga (ona jest mistrzem emirowych aukcji) wystawi ja tus po Swietach, wtedy wkleimy na tym watku link do niej. Jestem pelna podziwu dla wspanialej organizacji i preznosci przeprowadzonej akcji - Emir z jednej strony, z drugiej - niemniej waznej - tych wszystkich ktorzy w konkretny sposob przyczynili sie do tego, ze sunia mogla znalezc sie tak szybko pod opieka weterynarzy. Jestescie fantastyczni!!!!! Quote
GoniaP Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Czy ktoś rozmawiał z Emir? Wieści miały być po 20... Abra, jesteśmy z Tobą! Quote
t_kasiek Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 może nie mogła napisać...musimy czekać cierpliwie .... a czy ktos zagladal na strone fundacji - moze tam cos jest ?? Quote
violka49 Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 nie ma nic poza tym co jest w ostatnim poście Emir...trzeba czekać cierpliwie , na pewno mają ręce pełne pracy Quote
Hund Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 CZekam cierpliwie... Abra trzymaj się dzielnie!! Quote
emir Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 wczoraj o 20.00 nie mogłam rozmawiać z lekarzem ( byli zajęci - i ja to szanuję, bo oni przede wszystkim muszą ratować a dopiero potem odpowiadać na pytania) INFO z dziś - Swiateczne: Abra wstała :laola: i była na spacerze; karmiłam ją z ręki kurczakiem z ryżęm a potem sama jadła z miski NA STOJĄCO! cewnik jej odłączono, aby sprawdzić czy nastapi samodzielne opróżnianie pęcherza ( jesli nie cewnik zostanie wieczorem podłączony ponownie). Z powodu zmian zwyrodnienowych kręgosłupa Abra odczuwa silny ból przy podnoszeniu się i przy kładzeniu oraz siedaniu; dostaje silne środki przeciwbólowe, antybiotyki, leki p/zapalne i kroplówki z preparatami wzmacniającymi - wszystko po to by można bylo przeprowadzic badanie w sedacji; migotanie przedsionków nie powtórzyło się; wszystkie badania - po świętach EMIR Quote
_bubu_ Posted April 8, 2007 Author Posted April 8, 2007 cudowne wiadomości! wiedziałam Abra , że się nie poddasz ! :multi: Quote
Jola_K Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 _bubu_ napisał(a):cudowne wiadomości! wiedziałam Abra , że się nie poddasz ! :multi: Super! I tak trzymac! Quote
halbina Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 [quote name='emir']wczoraj o 20.00 nie mogłam rozmawiać z lekarzem ( byli zajęci - i ja to szanuję, bo oni przede wszystkim muszą ratować a dopiero potem odpowiadać na pytania) INFO z dziś - Swiateczne: Abra wstała :laola: i była na spacerze; karmiłam ją z ręki kurczakiem z ryżęm a potem sama jadła z miski NA STOJĄCO! cewnik jej odłączono, aby sprawdzić czy nastapi samodzielne opróżnianie pęcherza ( jesli nie cewnik zostanie wieczorem podłączony ponownie). Z powodu zmian zwyrodnienowych kręgosłupa Abra odczuwa silny ból przy podnoszeniu się i przy kładzeniu oraz siedaniu; dostaje silne środki przeciwbólowe, antybiotyki, leki p/zapalne i kroplówki z preparatami wzmacniającymi - wszystko po to by można bylo przeprowadzic badanie w sedacji; migotanie przedsionków nie powtórzyło się; wszystkie badania - po świętach EMIR Dzięki, Emir, za kolejny cud! I czekamy na następne! :multi: Quote
Hund Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Kochana Abra :) bardzo się cieszę że jest lepiej. Piesku nie daj się :) Emir dzięki że czuwasz!! o ironio byłam dzisiaj w Moszczanicy, przejazdem obok szkoły ( nie wiem czy koło tej gdzie znaleziono Abrę) i w pobliżu jest dom a w ogrodzie...bernardyn...pomyślałm zaraz o Abrze. Trzeba uderzyć do tego domu może ktoś kto tam mieszka zna osoby mieszkające w pobliżu które też mają bernardyna. Może uda się znaleźć właściciela. Chyba że to właśnie był dom Abry... Quote
t_kasiek Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 :multi::multi::multi::multi::multi: super....3mam kciuki, zeby teraz bylo juz tylko lepiej :) Quote
jovanna Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Pozwole sobie wkleic link do bazarku na rzecz Abry na forum e-beagle. I wy mozecie tam policytowac ;) http://www.e-beagle.pl/forum/viewtopic.php?t=2450 Quote
allcia Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Cudowne wiadomosci w ten Cudowny dzien Ambra- ma nadzieje na zycie i musi byc dobrze-jestesmy caly czas z Toba "Malenka" Hund-moze popytaj najpierw sasiadow obok tego domu gdzie znajduje sie Bernardyn-bo jesli to byly dom Abry -nie sadze zeby sie przyznali do tego ze tak wycienczyli i potraktowali sunie... Moze zapytaj sasiadow czy to ich pierwszy Bernardyn?-jakis delikatny wywiad- a listonosz to super pomysl bo jest obiektywny i zapewne nie w jego interesie bedzie zatajenie jakichkolwiek info na temat psow... trzymam kciuki za powodzenie w sledztwie i dobre tropy. Oby sie udalo- dosyc juz tej przemocy! Quote
violka49 Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 cudne wiadomości :multi: :multi: myślę, że migotanie to był już objaw *początku końca* Abry ale dzięki Waszym wielkim sercom i natychmiastowej pomocy na szczęście ten koniec nie nastał i Maleństwo dostało kolejną szansę.Chylę czoła przed Wami dziewczyny i przed Panią Krysią :modla: i założe się , ze za jakiś czas Abra będzie spędzała każdą kolejną chwilę swojego zycia w ten oto sposób :Dog_run: Quote
Jola_K Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 [quote name='Emir']cewnik jej odłączono, aby sprawdzić czy nastapi samodzielne opróżnianie pęcherza ( jesli nie cewnik zostanie wieczorem podłączony ponownie). jak sie ma Abra? mam nadzieje, ze nie bylo juz koniecznosci zakladania cewnika.. :shake: pozdrawiam Quote
emir Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Info z godz.11.30: Abra ma ponownie założony cewnik, gdyż samodzielnie nie opróżnia pęcherza( prawdopodobnie na skutek ucisku guzów, które ma); migotanie przedsionków utrzymuje sie na pozimie kontrolowanym i nie wymaga w tej chwili ingerencji lekarza; pod wpływem leków p/bólowych Abra łatwiej wstaje; na spacery - na krótko - jest wyprowadzana; jutro lekarze przystapia do kolejnych badań diagnostycznych EMIR Quote
Jola_K Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Emir, dzieki za informacje o suni ABRA, walcz kochana! myslimy o tobie cieplo Quote
Dea Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Ledwo chodzi na lekach przeciwbólowych, to jak ją musiało boleć jak się tak błąkała, nawet nie wiadomo ile czasu zanim ją zobaczono:-( Abra mam nadzieję, że czeka cię jeszcze parę lat wspaniałego dobrego życia, wśród życzliwych ludzi. Myślimy o Tobie piesku! Quote
Hund Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Byłam dzisiaj w schronisku z bubu i gigi przekazałam pani kierownik wiadomości o Abrze. Jest bardzo zadowolona że piesek jest pod właściwą opieką. Spokojnych Świąt dla wszystkich przesyłam z Żywca. Quote
t_kasiek Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 ja mam pytanie odnosnie tego bazarka, do ktorego jest link - jak mozna inaczej co licytowac :?: bo nie jestem tam na tym forum zalogowana a tez chcialabym pomoc :( czy jest cos na allegro ?? dobrze, ze Abra jest po tak dobra opieka, boja sie myslec, co by bylo gdyby nie przewieziono jej do Warszawy....3mam za nia kciuki Quote
Recommended Posts