Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 931
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Abra ktoś musi Cię znać!! Może znajdzie się osoba , która coś powie na jej temat, ale możliwe że ktoś ją wywalił z samochodu. Tam dookoła są lasy. Ślązacy mają domy letniskowe i często w ten sposób się pozbywają psów.

Posted

Malenka trzymaj sie i zdrowiej nam, niech sw. Franciszek wyprosi Ci zycie i my prosimy rowniez-powracaj do zdrowia.
Wszystkim dwunoznym i czworonoznym przyjacielom - zdrowych radosnych Swiat Wielkiejnocy i wielu lask od Zmartwychwstalego.

Posted

To duzy pies ,poszlabym popytac dzieciaki w szkole,weterynarzy ,soltysów
Przeciez są akcje na wsiach szczepienia przeciw wsciekliżnie.,znają psy. Myśle ,ze taka kanalia nie zadala sobie by trudu psa odwozic daleko. Ja osobiście wzielabym zdjecia Abry i poszła do gazety lokalnej z prośba o pomoc w ustaleniu wlasciciela ! Przeciez bernardyny nie są rasą bardzo popularną.. Tylko nie możecie dzialac w pojedynke.Moze podlączcie sie do jakiegos Stowarzyszenia na Waszym terenie ?

Posted

Jeśli wyrazicie ochotę możecie działać w imieniu Fundacji EMIR - stosowne upoważnienia dostarczę po spełnieniu kryteriów formalnych
Emir

Posted

jestem w szoku - jeśli mogłabym wpłacić choć parę złotych....tylko proszę o numer konta !!

aha - i proszę o podanie mi adresu fundacji EMIR - chciałabym tam tez zaglądać :(

Posted

medar - dziękuje za stronę....Boże - nie mogłam nawet oglądnąć do końca tych zdjęć.....jak sobie pomyślę, że Adka jest pewnie niewiele młodsza od Abry ;(

co u Ciebie dziewczynko....czekamy !! z niecierpliwość

Posted

Noc minęła spokojnie; stan Abry jest poważny ale stabilny; ciągle jest podłączona do kroplówki i ma załozony cewnik; nie je sama - jest żywiona pozajelitowo - dziś próba podana jej karmy Royal Canin Intestinal - zobaczymy czy będzie jadła;
Abra nie wstaje;
następne info ok 20.00
EMIR

Posted

[quote name='Hund']

Zgodę wyrażam tylko proszę o wytyczne i podpowiedź od czego zacząć bio nigdy się czymś takim nie zajmowałam.
Przyślij proszę, na adres fundacji krótkie pisemko z podaniem swoich danych osobowych ( nr dow. i pesel też) oraz tel. kontaktowego; napisz dlaczego chcesz zostać wolontariuszką i jakie działania podejmowałaś na rzecz zwierzą; potem ustalimy resztę; przyslij też swoje zdjęcie i 10 zł na legitymacje; to samo dot. innych osób mających zamiar pracować na rzecz bezdomych zwierząt na terenie Suwałk - pozdrawiam
EMIR

Posted

Zacznijcie od wolontariatu.To juz jakies światelko nadziei.Z pomocą Emir możecie zrobic dużo dobrego na Waszym terenie
Mówiąc o Stowarzyszeniu ,miałam na myśli Stowarzyszenie działajace na rzecz praw zwierząt. Takie zalozylismy na naszym terenie i dziewczyny z Suwlk są w trakcie zakładania.

Posted

Ja właściwie nie mam słów, ale tego s..... to za jaja powiesić i tak zostawić niech zdycha w męczarniach:angryy: :angryy: :angryy: Wiem, święta, czas przebaczania, ale tacy nie są tego warci. Chciałabym, żeby znalazł się właściciel, żeby dostał zasłużoną karę, chociaż ustawa jest nadal za łagodna dla takich, sądy też! Jeżeli on ją rozmnażał to może jest gdzieś w okolicy hodowla? Może by w związku kynologicznym popytać?

Posted

racja...przecież no nie jest maleńki byle jaki kundelek - to ogromny pies i na 100% w takim stanie nie mógł przyjść z daleka...a listonosz to świetny pomysł oni znają wszystkich mieszkańców i nie wierze aby taki pies nie rzucił im sie w oczy ( chyba, ze była trzymana w jakiejś komórce czy piwnicy:angryy: )