ktiger Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 M&S napisał(a):Przyszłam z rana do panny :) to ja zajrzę wieczorkiem ;) Quote
ktiger Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 chciałabym zobaczyć jak się dzikuska wpycha między ludziki aby pooglądać telewizję... Quote
M&S Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 ktiger napisał(a):chciałabym zobaczyć jak się dzikuska wpycha między ludziki aby pooglądać telewizję... Ja też :) Zajrzę później. Quote
ktiger Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 W czasie oczekiwania na wieści "co słychać u Nivy" zapraszamy na bazarek u Pasterzy :) Quote
ktiger Posted February 9, 2013 Author Posted February 9, 2013 Prosimy o trzymanie kciuków za zdrówko panienki. Dzisiaj Camara napisała: Niva jest już po badaniach kardiologicznych. Wyniki badań nie są pocieszające. Niva ma niewydolność krążenia. Na razie tyle wiadomości, więcej po otrzymaniu opisu badań. Quote
ktiger Posted February 10, 2013 Author Posted February 10, 2013 Dzisiejsze wieści z DT u Babu: Cosmi sie wydaje ze Niva poczula wasza troske, bo na dzisiejszym spacerze cala odmieniona psoty i zabawy w bieganie miedzy Pako a Wulkanem az zal bylo jej zabraniac bo jak takiej istocie wytlumaczyc wte blagajace slepia ze niewolno. Ale spoko bylismy twardzi chyba Quote
ktiger Posted February 11, 2013 Author Posted February 11, 2013 trzymam kciuki za zdrówko dzikuski :) Quote
KasiaT Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Jaka piękna łysa z krówkowym spojrzeniem.Mam nadzieję,że perypetie zdrowotne nie odstraszą potencjalnych właścicieli,bo dziewczynka ma tyle miłości w oczach..... Quote
KasiaT Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Piękna Nivo hopsnę Ciebie wysoko,może ktoś odpowiedni zauważy Twój blask Quote
M&S Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 KasiaT napisał(a):Piękna Nivo hopsnę Ciebie wysoko,może ktoś odpowiedni zauważy Twój blask I ja też :) Quote
M&S Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 KasiaT napisał(a):Zaglądam wieczorem Ja też :):) Quote
ktiger Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 Dzisiaj Camara napisała: Tak jak wspominałam Niva jest poważnie chora. Szczegółowe badania potwierdziły przewlekłą i mocno zaawansowaną niewydolność krążeniowo-wydechową oraz znaczne (prawie dwukrotne) powiększenie mięśnia sercowego. Wszyscy zdajemy sobie sprawę, że jest to choroba nieuleczalna, podawane leki mogą jedynie spowolnić proces chorobowy i poprawić komfort życia Nivy. Niva już na zawsze będzie na lekach. Ma przepisany VETMEDIN oraz leki wspomagające FUROSEMID i ERDOMED. No i oszczędny tryb życia. I jeszcze coś, co nas zaskoczyło - Niva jest młodym psem! (bo do tej pory wydawało się nam, że to pies w wieku ponadśrednim) Jakie są rokowania? Na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Wiemy, że znalezienie spokojnego domu, odpowiedzialnych opiekunów rygorystycznie przestrzegających zaleceń na pewno dałoby Nivie czas by nacieszyć się życiem. Bo to jak żyła przed zabraniem jej do nas życiem trudno nazwać... to też obrazuje jak silne z niej suczysko, skoro dała sobie radę i wciąż... jest! Quote
Recommended Posts