Jump to content
Dogomania

Akita Inu-nowy typ - jakie polecacie hodowle?

Recommended Posts

Posted

Witam.
Zdecydowałam się na zakup Akity Inu w nowym japońskim typie.
Jakie polecacie hodowle? Zależy mi przede wszystkim na trzech cechach: łagodnym charakterze, puchatej sierści i uszach do boku :smile:
Interesuje mnie biała suczka, do max. 4 tys. zł.
Za wszelkie rady i opinie z góry dziękuję.

Pozdrawiam serdecznie.

Posted (edited)

Nowy Typ :) ... Czy ktos moze mi powiedziec ktore hodowle sprzedaja Akity Nowego Typu? i rowniez od jakiego czasu istnieja na rynku oraz czy cena nowego typu rozni sie od starego... Prosil bym rowniez o informacje jak dokladnie rozroznic stary typ od nowego ... bo na bazie tych 3 rzeczy to wg mnie ciezko .... Pozdrawiam i czekam na wiesci od was :)

Edited by fotolaf
Posted

Nowy Typ :) ... Czy ktos moze mi powiedziec ktore hodowle sprzedaja Akity Nowego Typu? i rowniez od jakiego czasu istnieja na rynku oraz czy cena nowego typu rozni sie od starego... Prosil bym rowniez o informacje jak dokladnie rozroznic stary typ od nowego ... bo na bazie tych 3 rzeczy to wg mnie ciezko .... Pozdrawiam i czekam na wiesci od was :)

Posted

szoszako napisał(a):
Witam.
Zdecydowałam się na zakup Akity Inu w nowym japońskim typie.
Jakie polecacie hodowle? Zależy mi przede wszystkim na trzech cechach: łagodnym charakterze, puchatej sierści i uszach do boku :smile:
Interesuje mnie biała suczka, do max. 4 tys. zł.
Za wszelkie rady i opinie z góry dziękuję.

Pozdrawiam serdecznie.

Chyba chodzi o japonczyka w nowym typie bo wg mojej skromnej wiedzy Akita Inu to japonczyk a tak jak szoszako napisala Nowy Japonski Typ :)

• 4 weeks later...
Posted

Z tego co wiem nie zmieniano wzorca rasy od paru lat.
Jaki nowy TYP? wstawcie zdjęcia bez naciągania ringówką.
Aczkolwiek te akitki są przecudowne.
Apropo RYOKO to na stronie gdzie zlinkowalno z Fuen No Oka uszy ma normalne a nie przesadnie zkontowane;-)

popatrz na te 4 akitki poniżej..;-)

Posted

[quote name='Bartosz Gałka']Z tego co wiem nie zmieniano wzorca rasy od paru lat.
Jaki nowy TYP? wstawcie zdjęcia bez naciągania ringówką.
Aczkolwiek te akitki są przecudowne.
Apropo RYOKO to na stronie gdzie zlinkowalno z Fuen No Oka uszy ma normalne a nie przesadnie zkontowane;-)

popatrz na te 4 akitki poniżej..;-)[/QUOTE]

Bartuś.....:mad:wszystkie Twoje uszy są naciągnięte ringówką,a fotoshop to fajna zabawka:evil_lol:

Posted

yy RYOKO ma normalne uszy, KAKUJITSU (jak dla mnie) ma bardziej pochyłe oraz biała suczka po tych rodzicach NATSUMI GO można porównac z NENE GO zdj z profilu:lol:

Posted

Pakao, Natsumi już się wylegiwała na moim łóżku gdy o niej wspomniałeś :)
Wspaniała suczka. Jesteśmy zachwyceni szczególnie jej charakterem.

Jeśli chodzi o nowy i stary typ, Pan z hodowli Namitori stwierdził, że ma jedną suczkę pół na pół w nowym i starym typie Nami-Go Mataginu PL.
A reszta to nowy typ w którym Pan się zakochał. Możliwe, że ten nowy typ wszedł już dobrych parę lat temu i już nie jest taki nowy, ale nadal niektórzy hodowcy tak go nazywają.
W każdym razie dziękuję, że w końcu (choć co prawda jak już wzięłam psiaka) ktoś zaczął polecać konkretne suczki i reproduktorów :)
Pozdrawiam

• 4 months later...
Posted

Jako, by nie zakladac nowego tematu... Mam pytanie :) moja znajoma planuje zakup Akity Japonskiej... (Nie wczesniej niz we wrzesniu) Prawdopodobnie suki. W domu jest juz 3 letni maltanczyk (chlopak) oraz 10-letnia kotka. Piesek mialby do dyspozycji dom z ogrodem. Akita raczej nie na wystawy, ale nie jest to wykluczone, poza tym na pewno bedzie szkolenie z posluszenstwa. No i moje pytanie sie nasuwa, jaką hodowle polecacie ?