Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A może ktoś wybiera się na szkolenie na Kępie Potockiej. Ja odbyłam tam dwa szkolenia i jestem happy.

Na wiosnę wybieram się znowu z drugim psem.

Ktoś jeszcze?

Posted

Jeszcze w zeszłym roku na wiosennym kursie najważniejszym instruktorem był nieodżałowany pan Kazimierz Bloch. Człowiek, który przez ponad trzydzieści pięć lat był wyższym wykładowcą w policyjnej szkole psów w Sułkowicach. Niestety nie ma Go już wśród nas. Był doskonały i prowadził szkolenie ze swoim uczniem p. Zenkiem Zgorzelskim.

P. Zgorzelski był kiedyś kierownikiem sekcji szkolenia w ZK. Teraz nie jest związany z ZK. Natomiast ma licencję nadaną przez ten organ no i można powiedzieć, że jest godnym następcą pana Kazimierza.

Wraz z p. Zenkiem szkoli p. Robert - jego z kolei uczeń. Młody, ale posiada licencję pozoranta, z pasją i mimo wieku doświadczeniem.

Bardzo ich zachwalam, bo jestem zadowolona ze szkolenia i ich profesjonalizmu. Można dużo od nich dowiedzieć się i nauczyć.

Posted

Witam,

byłem jesienia, p. Zenek i Robert są świetni, teraz podobno prowadzą zajęcia w soboty i niedziele jak jest ładna pogoda, a od konca marca regularne szkolenia.

planuje uczęszczać teraz jak bedzie w miarę sensowna pogoda oraz od wiosny do lata ale nie cyklicznie (szkoda mi wiosennej pogody a i dla psa w maju i czerwcu moze być zagorąco, jesienią natomiast regularne szkolenie PT2 lub PO. Pewnie sie spotkamy.

pozdrawiam

Posted

Bravaś, pewnie spotkaliśmy się jesienią, ja przychodziłam z dwoma leonbergerami, starszą sunią Leną i małym wtedy jeszcze Irydkiem. Z Leną ćwiczyłam w zaawansowanej grupie i kilka razy z małym na PT1.

Twój potwór to dog, który gonił Platona?

Na wiosnę idę na PT1 z Irydkiem, potrzebuje tego gamoń jeden. Lena będzie odpoczywała.

Ceny pewnie nie zmieniły się. Zresztą będę niedługo dzwoniła do Zenka, to się dowiem.

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Posted

Termin rozpoczęcia szkolenia zbliża się wielkimi krokami. Naprawdę nikt nie ma blisko na Żoliborz? Albo daleko, ale chce tam (tak jak ja)?

• 2 weeks later...
Posted

Olcia, chyba ściągnęłam Cię myślami. Przed chwilą (nie zaglądając na ten topik) wysłałam Ci na priva pytanie, czy wybierasz się na Kępę.

Zaczyna się 27 marca o godz. 9.00.

Spotkamy się?

Posted
Czym one sie roznia, czy tylko miejscem?
Na pewno wieloma rzeczami, ale głównie wielkością operacji. Szkolenie związkowe składa się z wielu grup, z których każda prowadzona jest przez innego instruktora. Możesz sobie wybrać tego, który Ci najbardziej odpowiada.

Tym razem była planowana oddzielna grupa dla małych psów - bo jednak małe psy uczy się inaczej niż duże - ale nie wiem, jaka była na ten temat ostateczna decyzja. Zeszłym razem była grupa klikerowa, dla zwolenników tej metody szkolenia. Nie jestem pewna, czy będzie również tym razem.

Posted

Aga, te szkolenia różnią się również tym, że szkolą tam inni treserzy. Są oczywiście szkolenia odbywające się bliżej centrum.

Ja natomiast jeżdżę na Kępę z Ursynowa. Niby mam bliżej inne szkoły tresury, ale jestem zadowolona z tresury na Kępie. To już będzie "moje" trzecie szkolenie.

Dokładnie to szkolenie odbywa się między stadniną koni a nowo budowanym centrum sportowym. Nie sposób nie znaleźć.

Pozdrawiam.

• 6 months later...
Posted

witam,bardzo bym prosila na prvia namiary na to szkolenie,bo mam utrapienie ze swoja 7-miesieczna dozyca,a szkoly zachwalane na forum sa dla mnie za daleko niestety.

Z gory bardzo dziekuje.

Posted
Z wieloletniego doswiadczenia wiem, że Zenek jast The Best !!!!!!! :D

Szkoliłaś u niego? Super jest, nie? Ja też tam szkoliłam, już trzy razy.

Posted

Szkoliłam u niego swojego Sznaucera Olbrzyma niestety juz go nie ma wsród nas. To było jakieś 12 lat temu jak zaczynalismy szkolenie. Wtedy Zenek pracował dla ZwK. Skończylismy wszystkie stopnie i jeździliśy na zawody psów obrończych. Naprawde było super. Moją akitę wyszkoliłam juz sama. Egzamin zdała eksternistycznie w ZwK. Po miesiącu szkolenia zdała egzamin na dobry. Psy które chodziły na szkolenie 3 miesiące dostawały podobne oceny. A do Zenka muszę się wybrać ale wciąż brakuje mi czasu.