Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

u nas wszystko dobrze! Dziękujemy! Brutus jest pełnoprawnym członkiem rodziny - rodzice moi i Patryka go uwielbiają - na zdjęciu Brutus u teściów. Od razu podbił kanapę :) Zna wszystkich naszych przyjaciół, chociaż jak nas odwiedzają, to Brutus ma instynkt obronny i zanim przyjaciele wejdą dalej to muszą go przekupić smakołykiem przy drzwiach - takie myto pies pobiera przy drzwiach :) Na spacerach jak jesteśmy daleko od ulicy, a najlepiej w środku parku puszczamy Brutusa ze smyczy i ćwiczymy zostawanie i przychodzenie na komendę. Nie zawsze Brutusowi wszystko ładnie wychodzi, chociaż mięsny paseczek w dłoni zawsze pomaga mu w koncentracji. Pies jest zdrów jak rydz, weterynarza ogląda tylko na szczepieniach i odrobaczeniach. Jest z nami już ponad rok, z każdym miesiącem pies staje się coraz bardziej towarzyski. Ostatnimi czasy wychodzi z niego prawdziwy pieszczoch, a nawet próbuje się troszczyć o swoich ludzi. Jakiś czas temu byłam chora na coś grypopodobnego i gorączkowałam, pewnego dnia leżałam pod kocem z gorączką i było mi strasznie zimno, aż tu nagle Brutus bez pytania wskakuje do mnie na kanapę i układa się obok żeby mnie ogrzać - tak sobie leżeliśmy razem, aż w końcu usnęłam :) Strasznie jest kochany nasz psiak - jesteśmy zakochani!

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Ależ mnie tu dawni nie było! Fotki postaram się wysłac dzisiaj. Ziomuś został przemianowany na Orzeszka i z radoscia donoszę, że ma się bardzo dobrze. A najfajniejsze wieści sa takie, że bardzo dobrze dogadują się z Brutusem - nie warczą na siebie bawią sie razem, biegają po ogódku i pięknie się witają jak się zobaczą :) Stary kaukaz teściów zaraz po Bożym Narodzeniu odszedł za tęczowy most, Ziomus vel Orzeszek bardzo im wtedy pomógł się pozbierać. Jest bardzo radosny i przymilny, do każdego się łasi - wielka zółta futrzasta kula miłości! Czasami jak mnie dopadnie to Brutus bywa zazdrosny, ale mały warknięciem szybko Orzeszka ustawia. W końcu Brutus to powazny facet, a Orzeszek to jeszcze troche taki dzieciak - widac różnice osobowści kiedy się na nich patrzy. Postarm sie o ich wspólne zdjęcia - tesciowie chyba robili im wspólne fotki. Brutusowi przyjaźń z Orzeszkiem wychodzi na dobre - od kiedy Orzeszek jest w rodzinie Brutus tez się robi wiekszym pieszczochem.

Posted

Psy widują się zazwyczaj w weekend (wiadomo - niedzielne obiadki u teściów hihihi). Mamy plany żeby zabrać je na jakąś wspólną wycieczkę, ale musimy poczekać aż te mrozy przejdą. Brutus jest ostrym zawodnikiem i tarza się w śniegu bez względu na temperatuę, ale od niedzieli chodzi na spacery w ubranku bo zaczął się nam mocno trząść na spacerze. Mój mąż stwierdził, że wygląda prawie jak York w swoim niebieskim kubraczku. Muszę mu jakieś zdjęcia zrobić:)

Posted

ciepluszek napisał(a):
Psy widują się zazwyczaj w weekend (wiadomo - niedzielne obiadki u teściów hihihi). Mamy plany żeby zabrać je na jakąś wspólną wycieczkę, ale musimy poczekać aż te mrozy przejdą. Brutus jest ostrym zawodnikiem i tarza się w śniegu bez względu na temperatuę, ale od niedzieli chodzi na spacery w ubranku bo zaczął się nam mocno trząść na spacerze. Mój mąż stwierdził, że wygląda prawie jak York w swoim niebieskim kubraczku. Muszę mu jakieś zdjęcia zrobić:)

koniecznie:) duży ten Wasz York:D