Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój też kombinuje. Marzy mu się buldog francuski albo angielski i za nic nie idzie mu wytłumaczyć, że to będzie dla nas katorga żyć z takim psem kaleką. Kiedyś też zakochany był w staffikach, ale stwierdził, podobnie jak ja, że woli jak psy jednak trochę więcej leniuchują :evil_lol:
Dobrze przynajmniej, że oboje kochamy molosy :)

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='Vectra']to chyba nie czytałaś mojej strony :evil_lol:[/QUOTE]

A nie czytałam :diabloti:
Zostawiam sobie na koniec, ja sobie galerię czytam i mi to wystarczy, żeby sobie wybić z głowy nie tylko stafiora ale i TTB :evil_lol:
Ogólnie rzecz biorąc, kolejny psiur i tak się pojawi pewnie pod koniec roku, ewentualnie w przyszłym także mam czas urobić chłopa jeszcze ( biedny nie wie co go czeka :evil_lol:)

No on molosy też lubi, ale wie jak to jest z 2 takimi, które miesiecznie wpierdzielą krowę z kopytami, plus przerobilismy już gruczoły 3 powieki, dysplazję...
Także on chce teraz coś bardziej kompaktowego, a on dośc aktywny gośc jest- bieda regularnie, i ogólnie chciałby psa z motorkiem w zadku. I stąd tez mu ten stafior po łbie chodzi :roll:

Edited by asiak_kasia
dopisek
Posted

[quote name='asiak_kasia']A nie czytałam :diabloti:
Zostawiam sobie na koniec, ja sobie galerię czytam i mi to wystarczy, żeby sobie wybić z głowy nie tylko stafiora ale i TTB :evil_lol:
Ogólnie rzecz biorąc, kolejny psiur i tak się pojawi pewnie pod koniec roku, ewentualnie w przyszłym także mam czas urobić chłopa jeszcze ( biedny nie wie co go czeka :evil_lol:)

No on molosy też lubi, ale wie jak to jest z 2 takimi, które miesiecznie wpierdzielą krowę z kopytami, plus przerobilismy już gruczoły 3 powieki, dysplazję...
Także on chce teraz coś bardziej kompaktowego, a on dośc aktywny gośc jest- bieda regularnie, i ogólnie chciałby psa z motorkiem w zadku. I stąd tez mu ten stafior po łbie chodzi :roll:
:evil_lol: :evil_lol::evil_lol:
A myślalam że coś więksiejszego się pojawi ;)

Jakie masz te ćwiczenia na wyciszenie psa bo mnie ten temat bardzo interesuje?

Posted

Ależ nie za ma co ;) Trzymam kciuki za dalsze postępy dziołszki :)

Ja to jestem raczej owczarkowa dziewczyna, ale jak widzę jakieś ładne alano to zaczynam mieć głupie myśli... :siara: Ale za chwilę mi przechodzi, więc luz :evil_lol:

Posted

Twój przynajmniej dał Ci naprawdę zielone światło ;) bo mój niby mi też dał, ale w przyszłości.... no i dla niego ma być nie za duży i przede wszystkim nie kłaczyć tak jak Brutus :diabloti: więc też padło w pierwszej kolejności na staffika :evil_lol:

Posted

Jakieś ładne alano, mówicie:hmmmm:.No nie wiem... W ogóle to nie wiem, jak można woleć staffika. Ja oprócz jednego alano posiadam w domu rybki i dwa ogony, są co prawda syna, ale co tam. Od kiedy są to Diego jest w trybie polowania non stop, mąż ciągle ma nadzieję, że mu się uda:diabloti:. Tak więc pozdrawiamy :hand:

Posted

[quote name='Kaaasia']:evil_lol: :evil_lol::evil_lol:
A myślalam że coś więksiejszego się pojawi ;)

Jakie masz te ćwiczenia na wyciszenie psa bo mnie ten temat bardzo interesuje?

No to teraz napisze na dogo coś strasznego i w ogole jak można się do tego przyznać:diabloti:, a mianowicie, że to pańcia zawaliła sprawę i zrobiłą dużo błedów
Z tym wyciszeniem to ja dałam ciała. Nikt do tej pory mi nie zwrócił uwagi ( ja z resztą też nie potrafiłam zauwazyć), że suka potrafi się podjarac w ciagu sekundy. Dosłownie. I często ten moment gdzie nalezy psa "sprowadzić" na niższy level ekscytacji mi umykał i efekcie miałam juz psa podjaranego( a trwało to około 2-3 sek od tego "startu" do poziomu max.)
Druga kwestia, suczydło było uczone "uspokojenia się" metoda przeczekania. W sensie wybuch ekscytacji--korekta--komenda siad--nagroda za "uspokojenie się".
Tyle tylko, że Pola siedziała( wizualnie spokojnie) ale z jak to okreslił szkoleniowiec " gotującym się mózgiem". I tu znowu mój bład, że tego nie zauwazyłam. I nagradzałam de facto ekscytację.
Trzecia kwestia to zabawy typu doggie-zen (zwał jak zwał :roll:) ale polegają na tym, żeby psu pokazać coś super-mega-ekstra-fajowego, co bardzo, ale to bardzo chce dostać, i jak piesek juz jest mega nakrecony, schować powód tegoż nakrecenia, jak pies odpuści wtedy mu dać to czego chciał.
No i plus crate-games.
Także w gruncie rzeczy zadne cuda na kiju, ale o tyle fajne, że ktoś mi wytknął błedy, których ja nie widzialam. A efekty mam juz po tygodniu, wiec to ewidentnie nie była wina psa ;)

[quote name='evel']Ależ nie za ma co ;) Trzymam kciuki za dalsze postępy dziołszki :)

Ja to jestem raczej owczarkowa dziewczyna, ale jak widzę jakieś ładne alano to zaczynam mieć głupie myśli... :siara: Ale za chwilę mi przechodzi, więc luz :evil_lol:

No ja swego czasu(na początku swojej psiej fiksacji) też miałam chrapkę na belga, malinkę najlepiej :loveu: i do tej pory sobie powzdycham, ale jakoś moja miłość do owczarków zmalała, na korzysc CC, DA, Alano(:loveu:) i rotków. Jeszcze się nie poddaje, wiec kto wie... :diabloti:

[quote name='Rinuś']Twój przynajmniej dał Ci naprawdę zielone światło ;) bo mój niby mi też dał, ale w przyszłości.... no i dla niego ma być nie za duży i przede wszystkim nie kłaczyć tak jak Brutus :diabloti: więc też padło w pierwszej kolejności na staffika :evil_lol:

Temat kłaków, to już w ogole insza inszość. Pogodził się z tym, że po prostu kłaki są. Trudno. Piach, gałązki i inne suweniry też się zdarzają i on pokornie znosi te cierpienia. Ale ja tam jestem kawał zołzy i nie ma innego wyboru :diabloti:
A tak serio, on ma swoje motory i dwa garaże zawalone jakimiś srubkami, przekładniami i cholera wie czym, a ja mam psy. I jakoś się dogadujemy. A jak się nie dogadujemy to spi z psami na dole :evil_lol:

[quote name='Mapi']Jakieś ładne alano, mówicie:hmmmm:.No nie wiem... W ogóle to nie wiem, jak można woleć staffika. Ja oprócz jednego alano posiadam w domu rybki i dwa ogony, są co prawda syna, ale co tam. Od kiedy są to Diego jest w trybie polowania non stop, mąż ciągle ma nadzieję, że mu się uda:diabloti:. Tak więc pozdrawiamy :hand:

No alano, to jeden z moich top 5 :cool3: A Diego nie dośc, że mam sentyment do imienia, to jeszcze wygląda tak, że dostaję ślinotoku przy kompie :oops:
I charakter, i wyglad, no i to, że nie jest z FCI (i jak dla mnie mogło by tak zostać) same plusy :diabloti:
A tak poza tym to witamy serdecznie i się o galeryjkę Diegusia dopraszamy :razz:

Posted

[quote name='asiak_kasia']

Temat kłaków, to już w ogole insza inszość. Pogodził się z tym, że po prostu kłaki są. Trudno. Piach, gałązki i inne suweniry też się zdarzają i on pokornie znosi te cierpienia. Ale ja tam jestem kawał zołzy i nie ma innego wyboru :diabloti:
A tak serio, on ma swoje motory i dwa garaże zawalone jakimiś srubkami, przekładniami i cholera wie czym, a ja mam psy. I jakoś się dogadujemy. A jak się nie dogadujemy to spi z psami na dole :evil_lol:

haha no to już w ogóle genialne :evil_lol: nie dogadujecie się przez psy to za karę idzie z nimi spać na doł haha :evil_lol: boskie rozwiązanie :diabloti:
Paweł nie ma nic takiego , no oprócz wszechobecnych wszędzie jego majtek ,skarpetek i koszulek :diabloti:

Posted

[quote name='asiak_kasia']A witamy, witamy ;)

A co do fotek koników( bo pewnie to Cię też interesuje :diabloti:), bedą jak tylko znajdę kasiorę na aparat ;)[/QUOTE]
hahahaha czytasz mi w myślach :evil_lol:
a nie masz żadnych staryych?? :eviltong:

Fajna sforka, dla mnie taka idealna xd Koty, psy, świniaki (i do tego hipcie :loveu: ) i konie :loveu:
U mnie tylko kuni brakuje :evil_lol:

Posted

Wszystki fajne fotki poszły się ekhem...kochać, razem z dyskiem. No i niestety, nie pochwalę się kopytnymi na razie :roll:

Ha! nie ma sprawy, moje konisie uwielbiają byc w centrum uwagi :diabloti: A mamy prawie cała gamę kolorystyczną- jest Kara, Kasztanowata, Siwa i Tarantka :razz:

Posted

Piszę tutaj coby offtopu nie robić w wątku o chamstwie ;)

To bierz urlop i wpadaj na dłużej :diabloti:
Papiery Instruktora mam, także chętnie pouczę kogoś ;-)
A kobyłkę jedną mam taką w sam raz dla początkujących :cool3:

Umiem jeździć do kłusu, a potem jak zaczynam galopować to mnie wysadza z siodła :evil_lol: Mam problemy z dosiadem. Myślę, że to jeszcze zależy jak koń nosi, bo ostatnio jak wyleciałam z siodła to na klaczy z mega twardymi chodami. A pamiętam jak miałam 14 lat to jeździłam doskonale, cwałowałam po lesie i w ogóle. Potem jak wsiadłam na konia po 7 latach to czułam się jak manekin ;) No i teraz to pewnie by mnie na pół złamało :evil_lol:

Strasznie ci zazdroszczę tego wszystkiego, zawsze chciałam mieć konia, ale nic o nich nie wiem tak na prawdę (tyle co z obozów jeździeckich w dzieciństwie ;) ) i bym się nie zdecydowała na posiadanie własnego, nawet jakbym miała warunki.

Posted

[quote name='Amber']Piszę tutaj coby offtopu nie robić w wątku o chamstwie ;)

Umiem jeździć do kłusu, a potem jak zaczynam galopować to mnie wysadza z siodła :evil_lol: Mam problemy z dosiadem. Myślę, że to jeszcze zależy jak koń nosi, bo ostatnio jak wyleciałam z siodła to na klaczy z mega twardymi chodami. A pamiętam jak miałam 14 lat to jeździłam doskonale, cwałowałam po lesie i w ogóle. Potem jak wsiadłam na konia po 7 latach to czułam się jak manekin ;) No i teraz to pewnie by mnie na pół złamało :evil_lol:

Strasznie ci zazdroszczę tego wszystkiego, zawsze chciałam mieć konia, ale nic o nich nie wiem tak na prawdę (tyle co z obozów jeździeckich w dzieciństwie ;) ) i bym się nie zdecydowała na posiadanie własnego, nawet jakbym miała warunki.[/QUOTE]

Kara bardzo wdzięcznie współpracuje. Miękko nosi i siedzi się na niej jak w fotelu. Mojego chłopa nauczyłam jeżdzić własnie dzięki niej. Sporo wybacza, no i naprawde łatwo się z nią dogadać. Także myślę, że bez większego problemu byście się dogadały.

A co do wsiadania po przerwie-jak ja po wypadku posadziłam dupsko w siodle, to potem 2 dni płakałam, nad mięśniami, o których istnieniu nie wiedziałam ;) Także spoko-kwestia wdrożenia :diabloti:

Mapi, zapraszamy, chętnych rąk do pomocy przy koniach nigdy zbyt wiele.

W ogole może od razu z grubej rury i zlocik dogomaniaków? Jakoś latem :cool3:?
Miejsca do spania jest dość, moj TZ gości lubi, psy nam nie przeszkadzają, można nawet TZ wziąć to mój będzie miał zajęcie :evil_lol:

Czekunia- Jak wyżej rąk do pomocy nigdy zbyt wiele ;)

A ja wam powiem szczerze, że kurde, kocham to co robię, ale są momenty, że bym spakowała walizki i spierdzieliła byle jak najdalej, bo jednak to ciężka orka jest mimo wszystko :roll:
Dzięki Bogu za TZta, bo to dzięki niemu sobie mogę na takie fanaberie pozwolić. Chociaz warto wspomnieć, że on zwieząt w ogole nie lubi :evil_lol:

Posted

[quote name='asiak_kasia']
W ogole może od razu z grubej rury i zlocik dogomaniaków? Jakoś latem :cool3:?
Miejsca do spania jest dość, moj TZ gości lubi, psy nam nie przeszkadzają, można nawet TZ wziąć to mój będzie miał zajęcie :evil_lol:[/QUOTE]
NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO:ylsuper:

Posted

Jakbyś mieszkała bliżej mnie to bym codziennie wpadała i przerzucała gnój, byle by go tylko przerzucać ;) Strasznie lubię stajenne klimaty :)

Psy ci pewnie nie przeszkadzają do momentu jak się nie żrą. Bo mój chce zjeść wszystkie pieski (samce) jak leci :diabloti:

Posted

[quote name='Naklejka']Kunie też bym chętnie zobaczyła, kiedyś jeździłam, a teraz nie mam gdzie, a do tego to dość droga przyjemność... :-([/QUOTE]

Sośnica ul.Królewskiej Tamy (tam gdzie autostrade zrobili) masz kilka koni :P Chyba sie na nich jeździ:evil_lol:

Posted

[quote name='Aleks89']Amber-kagańce na ryj chłopakom i niech się "bawią":diabloti:[/QUOTE]
No Jari to ma kaganiec prawie wrośnięty w czaszkę już, bo on i do obcych ludzi też potrafi być milutki :diabloti: