Ulaa Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Do oddania mlody piesek tricolor, znajda - błąkał się po osiedlu i zmarznięty przykleił się do mojego kolegi. Kolega o 1 w nocy (kilka dni temu) do mnie zadzwonił "Ula co mam zrobić bo to chyba raswy bigiel i mi się przytula do nogi i cały się trzęsie". Rozwiesiliśmy ogłoszenia, nikt się nie zgłosił. Żadni psiarze ani nawet "biglowcy" go nie poznają. Nie ma tatuażu. Grzeczny jak na bigla: raczej nie niszczy, nie wyje (trcohę piszczy). Przyjazny do psów, lgnie do dzieci (ale uwaga, nie nadaje się na zabawkę, gdyż jest bardzo niedelikatny: gryzie i drapie). Warunkiem jest kastracja, nie oddam go do fabryki. Jest problem, bo nie mamy gdzie go przechowac do jutra. To młody pies ktory chce się bawić i dręczy Abrę, ktora po operacji oraz kulawą Sonię. Potrzebny dom stały lub tymczas gdzies blisko. proszę o kontakt tel. 510 846 660 gg 2926968 pozdrawiam Ula Quote
akucha Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 W dziale "Przygarnę psa" ktoś szuka beagla. Eeee, basseta szukają... No nic, w górę!!! Quote
Ulaa Posted April 3, 2007 Author Posted April 3, 2007 A fakt, ze zmęczenia zapomniałam. Piesek znaleziony w Chrzanowie, jest już na tymczasie w Krakowie u znajomej. U mnie nie mógł już dłużej zostać, a akurat jechałam z Sonią do weta i Karolina zgodziła się go przyjąć... Wyszła nam na spotkanie ze swoim bernusiem Freudem. Małe ADHD od razu prezypadło dużemu do gustu. Poczekamy na właściciela jeszcze z 3 dni, potem kastracja i adopcja. Mam dużo smsów i wiadomości z ogłoszenia na dogo. W związku z tym mam wiadomośc do ludzi, którzy nia znają rasy: NIE CHCECIE TEGO PSA. Może Wam się wydaje, ale tak nie jest. Beagle są co prawda śliczne jak pluszaczki, ale to BARDZO TRUDNE PSY MYŚLIWSKIE (nie kanapowe!!!!). Wymagają naprawdę doświadczonego opiekuna i wielu godzin ruchu dziennie. Ten egzemplarz nie nadają się do dzieci, choć je lubi, ale niestety skacze i drapie, gryzie ręce. Nie wytrzyma 8 h sam w bloku: skacze po parapetach i stołach wszystko ściąga, może coś zniszczyć. Był aniołkiem, bo czuł respekt przed moimi psami, które go "ustrawiły". Gdy nie było ich w pobliżu, wyszło szydło z worka... Poza tym piesek przechodzi przez ogrodzenia z siatki, wylazł nam z kojca. Nadaje się natomiast świetnie do gromady psów, koty także nie budzą jego szczególnego zainteresowania. Quote
Ulaa Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 Zdaje się, że nasz bigluś nie jest aż takim potworem :cool3: (choć aniołkiem też nie :evil_lol: ). Dzisiaj Karolinka, u której jest teraz obiecała że napisze conieco o poczynianiach psiaka, także ja siedzę cicho. Adopcja nadal aktualna! Quote
Sara_mia_speranza Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Moja znajoma baardzo ale to baaardzo chetnie przygarnie beaglusia. Aha...ona jest spod wawy...czy znalazłby się ktoś kto podrzucił by psiaczka?? Prosze zamieścice fotki, abym mogła jej go jej pokazać. Pozdrawiam Quote
ceFreud Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Witam, tak jak pisała Ulkaa psiak jest u mnie. O dziwo nie jest ADHD;) Piesek nauczył się już,że jedzenie na stole jest nasze i psia morda nie jest tam potrzebna.Na spacerach spuszczony ze smyczy przychodzi do nogi. Wie tez,że po umytej podłodze się nie łazi:multi: W domu nie sika,przestał gwałcic domowników-ogólnie jest spoko.jedyne co jest nie fajne to jego miłosc do spania na łóżku i skakanie po drzwiach gdy zostaje sam. Quote
Sara_mia_speranza Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 ceFreud czy beagluś jest u ciebie na stałe? czy może nadal poszukuje domku ? Prosze o info i jeśli można foteczke dla zainteresowanej Pani ;) Quote
basia0607 Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Moim Znajomym zginął beagel .Chociaz mieszkają na Pomorzu ,szukają go po calej Polsce.Ich pies nazywal sie Bigus i ma charakterystyczny znak ,trzecią powiekę.Znajomy jest lek.Weterynarii .Psa ukradziono z pod gabinetu weterynaryjnego !Szukają go wszedzie i bardzo za nim tesknią. Quote
ceFreud Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 witam, zdjecia psiaka do oglądniecia na forum szwajcarskim i e-beagle.jeś szukają niech spojrzą na zdjęcia.Poza tym pies nie ma ani chipa ani tatuazu wiec wątpię,zeby to był ten. http://www.szwajcary.com/viewtopic.php?t=570 Quote
jovanna Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Dziewczyny pomozcie, kolezanka nie moze trzymac tego beagla w nieskonczonosc. Moze ktos z dogomaniakow da tymczas pieskowi inaczej trafi do schronu. :( A tam w krakowskim schronie ponoc sa dwa beagle :(.... o 2 za duzo ech...POMOZCIE!!!! Quote
Karilka Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Beagle szuka domku... Cudowny chłopczyk! Konieczna kastracja Ulaa...wiesz o tym;) Quote
kamila222 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 piesek dalej szuka domku?? bo mam domek dla bealge :p Quote
madzia828 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 piesek znalazł domek przeczytałam ta informację na forum beagle www.e-beagle.pl i trzeba wejść na forum. Ale podobno są jeszcze 2 beagielki w schronisku w Krakowie. najlepiej z tego forum się dowiadywać co z pieskami:p Quote
kamila222 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 tylko ze ja tam nie widze ogloszen :( gdzie to jest?? Quote
Ulaa Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 Rany, ale aferka się rozpętała. Ludzie nigdy nie przestaną mnie zadziwiać... W każdym razie dzięki Karolinie CeFreud bigielek na nowy dom. A w międzyczasie odnalazł się stary (i to jest niedaleko mnie!!) , który jednak zrezygnował z odzyskania psinki. Tak czy siak, nieaktualne. Można przenieść do nowych domów. Quote
Recommended Posts