Ewelina & Hera Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Słyszałam,że tak jakoś w październiku organizowane są zawody bikejoringu w Sobótce i w związku z tym mam pare pytań. 1.Czy muszę być w jakimś klubie?Jak tak to co muszę zrobić,aby do niego naleźeć(raczej do klubu sfora). 2.Czy pies biorący udział w zawodach musi mieć skończone 12 mies.?Jak musi to czy będą takie zawody w kwietniu czy w marcu gdzies w okolicach Wrocławia? 3.Czy pałąk z przodu roweu jest obowiązkowy? 4.Czy suczki z cieczką mogą brać udział w zawodach? Quote
Ewelina & Hera Posted April 5, 2007 Author Posted April 5, 2007 Evela1994 napisał(a):Słyszałam,że tak jakoś w październiku organizowane są zawody bikejoringu w Sobótce i w związku z tym mam pare pytań. 1.Czy muszę być w jakimś klubie?Jak tak to co muszę zrobić,aby do niego naleźeć(raczej do klubu sfora). 2.Czy pies biorący udział w zawodach musi mieć skończone 12 mies.?Jak musi to czy będą takie zawody w kwietniu czy w marcu gdzies w okolicach Wrocławia? 3.Czy pałąk z przodu roweu jest obowiązkowy? 4.Czy suczki z cieczką mogą brać udział w zawodach? Ponawiam pytanie,bo czekam już pare dni i nikt mi nie odpowiada Quote
Monika_Lucky Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 hay odpowiem ci numerami 1.nie nie musisz należeć do klubu 2.Tak musi mieć ukończony rok. 3.OBOWIĄZKOWO 4.................... Quote
Ewelina & Hera Posted April 12, 2007 Author Posted April 12, 2007 Dziękuje Ci za odpowiedzi;) Mam inną nazwę ponieważ na tamte kopnto nie mogę się zalogować.:cool3: A co do punktu 4 ktoś wie? Quote
ahr Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Ewelin@ napisał(a):Dziękuje Ci za odpowiedzi;) Mam inną nazwę ponieważ na tamte kopnto nie mogę się zalogować.:cool3: A co do punktu 4 ktoś wie? Cieczka nie jest przeszkodą w starcie na zawodach .Jest tylko problemem dla startującego Quote
Ewelina & Hera Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 A wiadomo czy we wrześniu,październiku będą jakieś zawody bikejoringowe w Sobótce,Wrocławiu,Srodzie Śl.,Jakuszycach,Dechatlonie itp. chodzi żeby było blisko Weocławia startowała bym z psem koleżanki. Quote
ahr Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 [quote name='Ewelin@']A wiadomo czy we wrześniu,październiku będą jakieś zawody bikejoringowe w Sobótce,Wrocławiu,Srodzie Śl.,Jakuszycach,Dechatlonie itp. chodzi żeby było blisko Weocławia startowała bym z psem koleżanki. Narazie nic o tym nie słychać .Musisz śledzić kalendarz na www.mushing.pl Quote
Ewelina & Hera Posted April 14, 2007 Author Posted April 14, 2007 [quote name='ahr']Narazie nic o tym nie słychać .Musisz śledzić kalendarz na www.mushing.pl Ok,dzięki. Quote
Ewelina & Hera Posted April 16, 2007 Author Posted April 16, 2007 A czy jest tu ktoś kto brał udział w zawodach w Sobótce? Quote
ahr Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Ewelin@ napisał(a):A czy jest tu ktoś kto brał udział w zawodach w Sobótce? TAK dwa razy .Bardzo udane zawody .Ale w poprzednim sezonie juz ich nie było .W tym sezonie nie słyszałem by miały być .Musiała byś się kontaktować z kimś ze SFORY.W chwili obecnej zawody nablizsze Wrocławia ,to chyba Lubieszów w listopadzie . Quote
Ewelina & Hera Posted April 16, 2007 Author Posted April 16, 2007 A jeśli chodzi o ten Lubieszów to w Lubelskim czy w Opolskim?Masz jakieś bliższe informacje? Pozdrawiam,Ewelina. Quote
ahr Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 [quote name='Ewelin@']A jeśli chodzi o ten Lubieszów to w Lubelskim czy w Opolskim?Masz jakieś bliższe informacje? Pozdrawiam,Ewelina. Oczywiście opolskie .Lubelskie raczej blisko Wrocławia nie jest .Szczegółowe informacje ,jezeli juz ich nie ma (raczej nie) ,ukarzą się napewno w jesieni na www.mushing.pl lub stronie organizatora www.czemi.webd.pl . Quote
Ewelina & Hera Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 Ok,będę co jakiś czs zaglądała w te stronki.A wiesz może mniej więcej jak daleko(w km)jest położone to miasteczko? Quote
ahr Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Ewelin@ napisał(a):Ok,będę co jakiś czs zaglądała w te stronki.A wiesz może mniej więcej jak daleko(w km)jest położone to miasteczko? Spokojnie ! Informacje szczegółowe nie ukarzą się raczej wcześniej niz po wakacjach .Jezeli chodzi o odległość to musisz popatrzeć do atlasu samochodowego albo na mapę bo to nie są moje strony . Quote
Ewelina & Hera Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 Serdeczne dzięki za odpowiedź:). Quote
Alusia Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Wydaje mi się,że trasa w sobótce jest najłatwiejkszą są małe pagórki,niskie podjazdy.Czy mam rację??? Quote
Manu Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 W Sobótce łatwa trasa...?:-o :lol: Wybacz, ale tam, jak się postarasz, to sobie i psom krzywde możesz nawet zrobić... No, a niejeden sprzęt juz tam krzywdy doznał :roll: Bez urazy dla organizatorów, którzy są wspaniali :) i zawody miały fajny klimat, to jednak trasa jest niebezpieczna, szczególnie jesienią. Quote
ahr Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Szarek_Alice napisał(a):Wydaje mi się,że trasa w sobótce jest najłatwiejkszą są małe pagórki,niskie podjazdy.Czy mam rację??? Zle ci się wydaje jest jedna duza góra z duzymi kamieniami .Pół trasy w górę a drugie pół w dół .Połamano na niej kilka wózków . Quote
ahr Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Manu napisał(a):W Sobótce łatwa trasa...?:-o :lol: Wybacz, ale tam, jak się postarasz, to sobie i psom krzywde możesz nawet zrobić... No, a niejeden sprzęt juz tam krzywdy doznał :roll: Bez urazy dla organizatorów, którzy są wspaniali :) i zawody miały fajny klimat, to jednak trasa jest niebezpieczna, szczególnie jesienią. Psy i maszer mogą sobie zrobić krzywde na kazdej trasie gdzie są drzewa i biegają zwierzęta czyli w lesie ,to jest taki sport .Trasa napewno jest dosc trudna i wymaga od maszerów doswiadczenia i panowania nad zaprzęgiem .,ale nie jest specjalnie niebezpieczna dla psów -kamienie które tam są są okrągłe wyslizgane przez tysiące pątników którzy na sobótke chodzą od tysiąca lat. Szczególnie odwrócenie kierunku trasy w drugim roku spowodowało ze trasa stała się dobra .Natomiast rozpowszechniana przez parę osób wieść ze trasa jest niebezpieczna spowodowało ze tych zawodów juz nie ma.A szkoda . Quote
husky-regan Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 ahr napisał(a):Natomiast rozpowszechniana przez parę osób wieść ze trasa jest niebezpieczna spowodowało ze tych zawodów juz nie ma.A szkoda . Święte słowa Andrzeju ... :razz: Quote
Recommended Posts