Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podnoszę.

Byłam u Maciusia. Pobrano mu krew. Prześwietlenie będzie mieć robione jak będzie mieć ucinane jajca. Bo jak go uśpią to od razu fotke kości cykną.
W izolatce siedzi. Tam przynajmniej cieplutko. Katarku mniej. Nóżki jakby się mniej trzęsły. Ale trawy dużo jadł.
Później dam fotki Macieja.

Posted

Byłam dziś w schronisku ale niestety z Maciejem na dwór nie wyszłam.

Z tego co wiem to Maciej ma się dobrze. Z rana zostaje wypuszczany z izolatki i sobie biega po schronisku.

Mam nadzieję, że na dniach wyprowadzę chłopaka na spacerek.

Posted

Maciej znów trafił do kojca. Ale juz przynajmniej jest spokojniejszy bo w izolatce gryzl kraty i straszliwie plakal.

Wyniki krwi nic nie wykazały. Są w normie. Więc dobra wiadomość.

Jutro Maciej będzie kastrowany i przy okazji będzie zrobione rtg.

Posted

Maciej jest już wykastrowany. Wszystko przebiegło prawidłowo. Miał robione RTG, z którego nic nie wyszło. Tzn wszystko prawidłowo. To już nie wiem skąd te nóżki się trzęsły. Dziś jak dam rade to podjadę do niego.
Będzie mieć robione badanie na cukier bo ostatnio miał podwyższony. No a to napuchnięcie na pupie to jest przepuklina. Weterynarz powiedział, że tego narazie nie będzie się ruszać. Nie można mu tylko podawać żadnych kości i innych twardych rzeczy do jedzenia.
Dziś jak się wyrobię to podjadę a jak nie to w piątek już raczej na 99% pojadę wymiziać chopaka.

Posted

Cukier w normie. Tak więc z badań nic nie wynika bo wszystko w normie.
Byłam wczoraj w schronie ale tylko chłopaka pogłaskałam. Katar jednak nadal ma ale to chyba już wina tego, że na dworze w boksie jest.
Podnoszę Macieja.