Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kejciu napisał(a):
Ula a wyslalaś mi coś?skoro nie wstawiłam to nic nie otrzymalam :( - jak dostanę to wstawię :):):)

Ja mam kiepskie zdjecia,moge wyslac mmm-sem,bo z nowego telefonu nie moge wyslac na maila.Nie wiem czemu.

Posted

zachary napisał(a):
Niooo, troszkę go widać...:loveu:

Ja innych zdjec nie mam:-(Nie robilam,bo Neptun mial sesje zdjeciowa:multi:a zdjecia miala dostac kejciu.Nie wiem co sie stalo:placz:

Posted (edited)

W związku z brakiem miejsca w poście drugim - wklejam wg. najstarszych wyniki badań Neptuna oraz wypisy od wetów:

Edited by kejciu
Posted

W dniu dzisiejszym Pani Jola odbyła telefoniczną konsultację z Wetem - ponieważ kupy nadal mają rzadką konsystencję lekarz zadecydował
o przyjmowaniu przez Neptuna:
2*dziennie keoeon 25000
encorton 7 dni co drugi dzien potem odstawiamy - i obserwujemy jak kupa wygląda - po odstawieniu encortonu czy będzie luźna czy normalna

flora baktryjna przewodu pokarmowego - probiotyk 2 razy dziennie po 1 szt
esseliv forte 2 dziennie po jednej tabletce
Chłopak rozrabia i jest pełny energii :) może po tej karmie energetycznej :)

Posted

Wielkie dzięki! Cóż za smutne spojrzenie na ostatnim zdjęciu...Dobrze,że pełen energii i rozrabia, pomimo problemów z układem pokarmowym. Zaraz coś mu przeleję na te lekarstwa.

Posted

zachary napisał(a):
Wielkie dzięki! Cóż za smutne spojrzenie na ostatnim zdjęciu...Dobrze,że pełen energii i rozrabia, pomimo problemów z układem pokarmowym. Zaraz coś mu przeleję na te lekarstwa.

Bardzo dziekujemy:loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Najnowsze wieści i recenzja z rozmowy z p. Jolą w dniu dzisiejszym na temat Neptuna :)
Neptun niestety przeszedł przeziębienie - wychodząc na dwór łapie japką śnieg i przeziębił gardziołko - konieczna była wizyta u weta.
Zostały przepisane leki:
* Keflex 37,88zł
* witamina C 9,36zł
* Rutinacea 15,30zł
* limex forte - flora bakteryjna 23,60zł
* multiwitamina 12zł
* stoperan 7,40zł
suma za lekarstwa wyniosła: 105,54zł
W związku z tym iż jego organizm i tak jest w chwili obecnej jeszcze podatny na wszelkie infekcje - biorąc pod uwagę historię choroby jaką przebył
i z jakiej się podnosi - musimy go wzmocnić witaminami w tym jeszcze zimowym okresie.
Nadal przyjmuje również Kreon
Poniżej wypis od weterynarza:

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Wiem z rozmowy z Jolą,że Neptun wcina śnieg i się przeziębił. Dostaje stoperan, czyli luźne koopy nie ustąpiły.... Niedobrze, bo to znaczy,że coś mu jeszcze dolega i Jola będzie go dalej diagnozować.

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Pokazuję Neptuna - z informacji jakie są na FB ZNAJDKI - Neptunek szuka domku.
Nie mam żadnych informacji o jego stanie zdrowia ponieważ czas a właściwie jego brak oraz brak informacji o nim nie pozwala mi już na bieżąco prowadzić jego wątku - jeśli na FB ZNAJDKI pojawią się jakiekolwiek wieści - postaram się przekleić - i wstawić jakieś nowe fotki bo Neptunek nabrał wagi i wyprzystojniał :)

• 4 weeks later...
Posted

Kopiuję treśc postu jaki napisała Paros na wątku Fundacji Znajdki :

Dn.11.06.2013r
Dzisiaj Neptun miał robioną gastroskopię, jego żołądek jest w koszmarnym stanie – cały środek wypełnia rozlany guz.:shake: Wycinki zostały wysłane na histopatologię, czekamy na wyniki. Wetka podejrzewa nowotwór….
Neptun jest bardzo chory. :-(
Neptun trafił do przytuliska wychudzony, z problemami układu pokarmowego. To była sama skóra i kości, ważył tylko 9 kg. Wielokrotne badania nie wskazały przyczyny jego dolegliwości. Neptun dostaje Kreon 25000 i obecnie je specjalną weterynaryjną karmę ID Low Fat. Stopniowo przybiera na wadze, na wiosnę ważył 19 kg a dziś waży 25 kg.
Kreon jest bardzo drogi i karma weterynaryjna też sporo kosztuje. W przytulisku jest kilka starszych psiaków (Gapcia, Urwis, Vega), które również muszą jeść karmę weterynaryjną.
Znajdkom brakuje funduszy na leczenie i karmę dla podopiecznych - liczy się każda złotówka. Jeżeli ktoś mógłby wspomóc Neptunka i znajdkowe zwierzaki będziemy bardzo wdzięczni.
:modla::modla::modla:

Posted (edited)

jak tylko jakikolwiek wpis pojawi się na wątku Fundacji Znajdki bądź facebook - przekleję informacje

z FB

[FONT=lucida grande]>>Aktualizacja, 5 lipca 2013<<[/FONT]
[FONT=lucida grande]Neptun miał robioną gastroskopię, która wykazała stan zapalny. Wyniki histopatologii nie potwierdziły obecności komórek rakowych w pobranym wycinku tkanki. Niestety nie wyklucza to ich obecności w głębszych tkankach żołądka.[/FONT]
[FONT=lucida grande]Na razie Neptunek przyjmuje całą gamę leków, m.in. Metronidazol, Alugastrin, i Kreon. Cały czas otrzymuje także preparatu wspomagające prace układu pokarmowego. Czekamy...[/FONT]

Edited by kejciu