Dioranne Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 Prawdopodobnie za 2-3 lata w moim domu zawita szczeniak rasy pinczer miniaturowy. Już teraz chcę być przygotowana, gdyby ten "jeden jedyny" miał pojawić się w domu wcześniej. Aktualnie na rynku jest tak duży wybór karm, że w głowie mam jeden, wielki mętlik. Jedni mówią, że RC jest dobry, inni, że to sama chemia itp. Chcę, żeby mój szczeniak wyrósł na zdrowego, silnego przedstawiciela rasy. Oczywiście zdaję sobie sprawy, że dobra karma nie sprawi iż szczyl będzie super zdrowy bez np. wizyt u weta. Jednak karma przyczynia się w dość dużym stopniu do stanu zdrowia pupila. Dlatego pytam się tu szczególnie właścicieli ras miniaturowych, do 5kg. Jakie według Was karmy są najlepsze dla szczyla pina? Dodam, że planuję z nim uprawiać agility, o ile znajdziemy do tego odpowiednie miejsce. :razz: Z góry dziękuję za pomoc. ;) Pozdrawiam Ania Quote
vege* Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 Według mnie najlepiej zapytać hodowcy przy odbieraniu pieska co dostawał w hodowli i taką samą na początku karmić tez pieska u siebie ;-) Quote
Dioranne Posted December 16, 2012 Author Posted December 16, 2012 A czy hodowcy dają próbkę karmy razem z wyprawką, czy trzeba kupić samemu? <czysta ciekawość> Quote
gryf80 Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 jeśłi kupisz z rodowodem wyprawkę dostaniesz,to czym żywic jest tak obszernier napisane że -tak mi się wydaje-nie ma co się powtarzać Quote
Dioranne Posted December 16, 2012 Author Posted December 16, 2012 Tak planuję kupić pieska z rodowodem. Bardzo dziękuję za udzielone rady! Na 100% mi się przydadzą! Quote
Recommended Posts