Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Panna Marple']Nie pytaj jak śpią ludzie, którzy śpią ze swoimi psami...Ja codziennie wstaję pokręcona jak paragraf...trzy psy w łóżku...[/QUOTE]
u mnie podobnie-ale jak futra pójda spać pierwsze trzeba negocjowac choć skrawek łóżka dla siebie (o podusi można zapomnieć) A w łóżku futra 2 :)

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Żeby uniknąć powyższych sytuacji, ja zamykam sypialnię i otwieram dopiero, gdy się kładę spać ;) Jednak przy - w porywach - 6 psiakach miejsca nawet na chiński paragraf zostaje niewiele ;) :)

Posted

W nocy psiaki z Nami nie śpią :) mogą spać w łóżku przy popołudniowej drzemce ale jak gasimy światło każdy na swoją poduche
w końcu nie bez powodu mam ich 5... a może i więcej... Do wyboru do koloru :evil_lol:

W niedziele byli u Nas znajomi co widzieli Rinalda zaraz jak do Nas przyjechał i byli w szoku... Jak wypiękniał, przytył i jest
pięknym, masywnym psem :loveu: Cudeńko :loveu:

Posted

[quote name='Hope2']Eh... marzenie...noc bez futer...wyciągnąć się na łóżku...
A Rino-cudny psiak :) tylko gdzie ten domek?... ludziska oczu nie mają i tyle :([/QUOTE]

Hi hi zapomniałam! Jedno moje futro śpi z Nami - najmniejsza Lili... i poruszyć mamusia się nie może...
Bo jak trące to słysze... "Wrrrr......." :evil_lol:

Posted

[quote name='Lili8522']Hi hi zapomniałam! Jedno moje futro śpi z Nami - najmniejsza Lili... i poruszyć mamusia się nie może...
Bo jak trące to słysze... "Wrrrr......." :evil_lol:[/QUOTE]
moje nie warkają-moje podstępem pozbawiają mnie podusi, kołderki-a w skrajnych przypadkach zrzucają z łóżka...ale za to jak się przytulają :)
Lili, zastanawiam się od jakiegoś czasu czy Rinaldo ma sierść podobną do mojego Hadesa-tzn nic sie do niego nie czepia-ani rzepy, ani inne roślinności atakujące z uporem futro Tolka.

Posted

[quote name='Lili8522']
w końcu nie bez powodu mam ich 5... a może i więcej... Do wyboru do koloru :evil_lol: [/QUOTE]

Myślałam, że chodzi o psy i drapałam się w głowę przez minutę, gdzie mi się zgubił jeden pies... a moze i więcej :razz: :lol:

Posted

[quote name='Hope2']moje nie warkają-moje podstępem pozbawiają mnie podusi, kołderki-a w skrajnych przypadkach zrzucają z łóżka...ale za to jak się przytulają :)
Lili, zastanawiam się od jakiegoś czasu czy Rinaldo ma sierść podobną do mojego Hadesa-tzn nic sie do niego nie czepia-ani rzepy, ani inne roślinności atakujące z uporem futro Tolka.[/QUOTE]

Hm, nigdy nie widziałam aby Rinaldo miał coś w sierści wczepione raczej wszystko z niego spada... Ale jak będę miała okazję to spróbuję eksperymentu z rzepami :cool3:

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Myślałam, że chodzi o psy i drapałam się w głowę przez minutę, gdzie mi się zgubił jeden pies... a moze i więcej :razz: :lol:[/QUOTE]

Hi hi hi :cool3: Ciocia Lili ukrywa psy :crazyeye::diabloti:

Posted

[quote name='Nutusia']Ciocia! Przestrogi na dogo nie działają! :([/QUOTE]
A co działa? ja tu w sumie nowa jestem...ale nie podoba mi się wykorzystywanie, oszukiwanie...

Posted

Nutusiu, nie tyle przestrogi, co serducha mamy za dobre... i za bardzo ufamy innym ludziom, którzy "chcą nieść pomoc" zwierzakom... :( Internet zresztą jest siedliskiem anonimowych szumowin, które tylko czyhają na naiwnych ludzi...

Jeśli chciałoby się w 100% zabezpieczyć to chyba trzeba by działać wyłącznie na własną rękę i nikomu nie ufać :(

A płatny DT/hotel jak porządny to nigdy z góry sobie płacić nie będzie chciał :)

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Nutusiu, nie tyle przestrogi, co serducha mamy za dobre... i za bardzo ufamy innym ludziom, którzy "chcą nieść pomoc" zwierzakom... :( Internet zresztą jest siedliskiem anonimowych szumowin, które tylko czyhają na naiwnych ludzi...

Jeśli chciałoby się w 100% zabezpieczyć to chyba trzeba by działać wyłącznie na własną rękę i nikomu nie ufać :(

A płatny DT/hotel jak porządny to nigdy z góry sobie płacić nie będzie chciał :)

O! To, to! :)

Posted

Hope2 - ja już sama nie wiem co działa (chyba właśnie nic). Myślałam, że choć jedna afera zakończy się tak, jak powinna. To znaczy, że złoczyńca, oszust i złodziej poniesie karę. Nic z tego! Pojawiały się kolejne afery, które kończyły się tak samo - wielkim wrzaskiem, pogróżkami czego to nie zrobimy, jak to się "zemścimy", jakie konsekwencje wyciągniemy. I co? I NIC! Aaaaa, i jeszcze jak to na przyszłość będziemy ostrożni, jak psa byle gdzie bez kontroli nie damy. I co? I NIC! I jeszcze to, że ktoś gdzieś płaci kasę i ją traci to w sumie pół biedy, skoro nie sprawdził dokładnie na co, za co i komu. Ale że cierpią kolejne psy - to znieść najtrudniej :(

Posted

Ja to myślę,że dla Zośki i kolejnych tymczasów założe osobne konto-i będę od razu wiedziła ile jest :)
...a jedna ciocia to sie nadziwić nie może,że ciacha, szampon itp pierdołki sama kupuję-ale powiedzcie jak inaczej? Toż moja prywata też ciacha wcina, brudzi się i kąpie...
A przykład pani W-no...sama nie wiem co myśleć-najpierw krzyk...teraz jej podobnym hołdy składane...ehhh

Rinaldo-jak test rzepa??? Buziol w pycholek-cmmmmok

Posted

Dziewczyny, tu ktoś poszukuje psa, Małopoplska/Śląsk. Zaproponujcie Rino, jak dla mnie idealny dla tego domku :)

http://www.dogomania.pl/forum/threads/245473

"Przygarnę psa/sukę najlepiej wykastrowane w typie ON/rottweilera. Jestem właśnie po stracie jednego z moich psów (rottek) i drugi nie radzi sobie z sytuacją, dlatego postanowiłam przygarnąć dla niego towarzysza/kę. W domu znajduje się również kot, jednakże unika psów jak ognia, a ogródek dodatkowo jest podzielony, więc kot i pies nie mają wiele styczności, chyba ze przez szybkę :smile: Jestem osobą dość aktywną (rower, właśnie rozpoczęłam przygodę z bieganiem, wycieczki niedzielne w góry) więc gdyby pies mógł mi towarzyszyć to dobrze, jeśli nie to spokojnie może zostać w domu i wylegiwać się pod drzewem :smile:. Psy mają do dyspozycji duży ogród, własną banię do kompania (mój sam się chłodzi w upalne dni). W domu zawsze ktoś jest - pracuje zdalnie, jedynie zdarzają mi się 1-2 wyjazdy w tygodniu, ale wtedy w domu jest babcia.

Oczywiście zapraszam do siebie na kawkę i poznanie warunków i mojego rottka - jestem z okolic Krakowa."

Posted

[quote name='Hope2']Ja to myślę,że dla Zośki i kolejnych tymczasów założe osobne konto-i będę od razu wiedziła ile jest :)
...a jedna ciocia to sie nadziwić nie może,że ciacha, szampon itp pierdołki sama kupuję-ale powiedzcie jak inaczej? Toż moja prywata też ciacha wcina, brudzi się i kąpie...
A przykład pani W-no...sama nie wiem co myśleć-najpierw krzyk...teraz jej podobnym hołdy składane...ehhh

Rinaldo-jak test rzepa??? Buziol w pycholek-cmmmmok

Rinaldo na rzepa nie wiadomo bo Ciocia Lili ni ma w ogrodzie rzepa :evil_lol: Za to wczoraj Rinlado z biźniakiem wysznupali jakiś gnój ze stawu gonili z nim a później zjedli i ich smród z paszczy powalał... Normalnie komedia... :shake:

[quote name='ewunian']Dziewczyny, tu ktoś poszukuje psa, Małopoplska/Śląsk. Zaproponujcie Rino, jak dla mnie idealny dla tego domku :)

http://www.dogomania.pl/forum/threads/245473

"Przygarnę psa/sukę najlepiej wykastrowane w typie ON/rottweilera. Jestem właśnie po stracie jednego z moich psów (rottek) i drugi nie radzi sobie z sytuacją, dlatego postanowiłam przygarnąć dla niego towarzysza/kę. W domu znajduje się również kot, jednakże unika psów jak ognia, a ogródek dodatkowo jest podzielony, więc kot i pies nie mają wiele styczności, chyba ze przez szybkę :smile: Jestem osobą dość aktywną (rower, właśnie rozpoczęłam przygodę z bieganiem, wycieczki niedzielne w góry) więc gdyby pies mógł mi towarzyszyć to dobrze, jeśli nie to spokojnie może zostać w domu i wylegiwać się pod drzewem :smile:. Psy mają do dyspozycji duży ogród, własną banię do kompania (mój sam się chłodzi w upalne dni). W domu zawsze ktoś jest - pracuje zdalnie, jedynie zdarzają mi się 1-2 wyjazdy w tygodniu, ale wtedy w domu jest babcia.

Oczywiście zapraszam do siebie na kawkę i poznanie warunków i mojego rottka - jestem z okolic Krakowa."

Dzięki, podeśle Rinalda :)