Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od stróżowania to jest... alarm. A pies jest od kochania, merdania i przytulania :)
Ale jeśli ktoś nie wie, to raczej beztrosko za ogrodzenie nie wejdzie :razz: Moi sąsiedzi mają takiego psa. Wygląda jak leonberger - wielka kupa kudłów. Każdego by na śmierć... zalizał, ale jeszcze nikt obcy nawet się nie dotknął do ogrodzenia :evil_lol: A niektórzy, nawet zapewnieni, że pies łagodny, też mieli opory przed wejściem, nawet w towarzystwie gospodarzy ;)

Posted

Nutusia napisał(a):
Od stróżowania to jest... alarm. A pies jest od kochania, merdania i przytulania :)
Ale jeśli ktoś nie wie, to raczej beztrosko za ogrodzenie nie wejdzie :razz: Moi sąsiedzi mają takiego psa. Wygląda jak leonberger - wielka kupa kudłów. Każdego by na śmierć... zalizał, ale jeszcze nikt obcy nawet się nie dotknął do ogrodzenia :evil_lol: A niektórzy, nawet zapewnieni, że pies łagodny, też mieli opory przed wejściem, nawet w towarzystwie gospodarzy ;)

Hi hi bo duży pies wzbudza respekt :razz: i nikt nie musi wiedzieć że to do rany przyłóż przytulanka :cool3:

A u Nas jest problem kleszczowy... prawie codziennie zabijam nie wbite jeszcze klesze na sierści... na dodatek
wczoraj znalazłam rozgryzionego kleszcza na dywanie :crazyeye: nie wiem który to taki mądry....

Może jakieś obróżki dodatkowo by odstraszały do dziadostwo?

Posted

No właśnie - duży wzbudza respekt, a moje tymczaska Duszka - 3 kg żywej wagi GRYZIE gości po kostkach ;)

Kleszcze to straszne paskudztwo. U nas też miliardy :( Uważaj, żeby Tobie się jakiś nie wbił, bo wtedy antybiotykoterapia przez 21 dni...

Posted

Obroże nie odstraszają :shake: pewnie jakieś zapachowe środki byłyby nie do zniesienia dla psów.
Trzeba je przeglądać regularnie, dobrze jak się nie wbijają. My przynosimy te potwory na sobie... W weekend ze 3 przyniosłam z ogrodu.

Posted

Lili, zwłaszcza przy Waszym domku ich będzie od groma, bo wszędzie zielono - a po długiej zimie to teraz wylazły jak nienormalne :(
Najlepiej łączyć środki - np. kropelki plus obroża, ale wiem, że obroże mają sens dopiero od ok.50zł wzwyż, ta tanizna nic nie daje...

Posted

Nareszcie mogę napisać posta!:multi: Już drugi raz mi się tam dzieje, że nie mogę pisać postów ani wiadomości prywatnych... :shake:

Staram się przeglądać i siebie i psy z nimi to gorsza sprawa bo biegają między iglakami i tak mogą być
kleszcze dziady schowane :shake:

Dzisiaj Rino coś zrobił rano mojemu Bastiemu a ten darł się w niebogłosy jakby go zarzynali i nie chciał się dać dotknąć :-(
Ale jak już go dopadłam i obmacałam na szczęście wszystko dobrze i znów są kumplami :) ale wystraszył mnie nie na żarty :crazyeye:

Bardzo żałuję że nie mogę Wam pokazać jak moja mała traktuje Rina :evil_lol: Niestety mój aparat nagrywa za duże filmy
i ani ich nie mogę przesłać komuś ani zgrać na youtuba nie wiem o co chodzi... :shake:

Są jacyś chętni żeby nauczyć Rinusia chodzić na smyczy i aby nie wariował na widok psów za siatką?
(nie lada wyczyn :evil_lol:)

Posted

Lili jak dysponujesz pendrivem to możesz przekazać mi przy najbliższej okazji razem z filmikami - można je bardzo łatwo przekonwertować na mniejszy rozmiar, no tylko trzeba wiedzieć, jak to zrobić ;)

A kantarek kupiłaś? ;]

Posted

u mnie też wielki jest od ozdoby ogrodu a ta mała popierdułka to alarm i to ona aby was użarła jak nic

a duzy by szczekał leciał biegiem pod drzwi aby go uratowac od obcego ////

Posted

Nutusia napisał(a):
Rinek, poszedłbyś rządzić we własnej chacie, co? Bo się u Cioci Lili lekki tłok zrobił ;)

Przeraża mnie ta cisza w jego adopcji... :shake: :-(