Lili8522 Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 [quote name='Mattilu']A gdzie Rino byl oglaszany?[/QUOTE] [quote name='an1a']Chyba już wszędzie... Ale teraz przydałyby się fajne, domowe zdjęcia.[/QUOTE] No właśnie... wszędzie... 50 portali, fb, wyróżnienia za niemałą kasę...ręce opadają... [quote name='mdk8']a ile płacicie za animondę?[/QUOTE] 10 zł za 800g Quote
Gusiaczek Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 [quote name='Lili8522']Lepiej późno niż wcale :evil_lol: ale wybaczam :loveu: Pogoda się Nam poprawia i psinki urządzają istne szaleństwo na ogrodzie... a później przychodzą po brzuchy z błota... :mad: Myślę, że chłopak się już zadomowił na całego :) Tylko dlaczego tego domu stałego nie widać? :placz: Od dwóch dni chłopak nie jadł puchy tylko chrupki z jogurtem ale puszki jeszcze mam to może zrobi mu niedzielną ucztę :)[/QUOTE] Niedziela już jutro :multi: Brzuchy w błocie - norma ;) Miłego powolniaka :) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 Odwiedzam Rinusia :) Też popieram, że jakąś super sesję trzeba by zrobić ;) Quote
mdk8 Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 [quote name='Lili8522']No właśnie... wszędzie... 50 portali, fb, wyróżnienia za niemałą kasę...ręce opadają... 10 zł za 800g[/QUOTE] w krakvecie jest po 7,90 -ja u nich kupuję dla swojego psiaka- od 100,- przesyłka gratis Quote
Lili8522 Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Odwiedzam Rinusia :) Też popieram, że jakąś super sesję trzeba by zrobić ;)[/QUOTE] Nie ma fajnego chętnego fotografa jak na razie ;) Ale też jestem za :lol: [quote name='mdk8']w krakvecie jest po 7,90 -ja u nich kupuję dla swojego psiaka- od 100,- przesyłka gratis[/QUOTE] W krakvecie nigdy w życiu nic już nie zamówię są niesolidni i beznadziejni Quote
Lili8522 Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 [quote name='Gusiaczek']Niedziela już jutro :multi: Brzuchy w błocie - norma ;) Miłego powolniaka :)[/QUOTE] Teraz już nie tylko brzuchy :evil_lol: Quote
Mattilu Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 no to moze jednak te moje 40zl dla Rino sie przyda. Wyslac? Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 [quote name='Lili8522'] W krakvecie nigdy w życiu nic już nie zamówię są niesolidni i beznadziejni[/QUOTE] Popieram, dużo można znaleźć w sieci na temat tej firmy... Na dzień dzisiejszy dużo jest lepszych firm z jedzonkiem dla zwierzaków :) Quote
Gusiaczek Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Popieram, dużo można znaleźć w sieci na temat tej firmy... Na dzień dzisiejszy dużo jest lepszych firm z jedzonkiem dla zwierzaków :)[/QUOTE] W "e-psie" od dawna robię zakupy (na Allegro). Ovo lubi karmę "Saba", która ma 52% mięsa i jest naprawdę tania - 22.00 zł 5 kg. Wetka powiedziała żeby absolutnie karmy nie zmieniać, bo widać po suni, że to był trafiony wybór. I tu podziękowania dla Ellig, która dokonała tego wyboru :) Poza tym mają jest ogromny wybór gryzaków wszelakich. Naprawdę polecam. Dobre ceny, realizacja zamówień błyskawiczna Quote
mdk8 Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Popieram, dużo można znaleźć w sieci na temat tej firmy... Na dzień dzisiejszy dużo jest lepszych firm z jedzonkiem dla zwierzaków :)[/QUOTE] ja akurat nie mam z nimi problemów Quote
Mattilu Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [quote name='Mattilu']no to moze jednak te moje 40zl dla Rino sie przyda. Wyslac?[/QUOTE] Poprosze o odpowiedz. Jesli teraz niepotrzebne, to przesle innym potrzebowskim. Quote
Lili8522 Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 [quote name='Mattilu']Poprosze o odpowiedz. Jesli teraz niepotrzebne, to przesle innym potrzebowskim.[/QUOTE] Rinuś na razie jest zabezpieczony :) Będziemy krzyczeć jak będziemy potrzebować i dziękujemy za pamięć o Nas :) W weekend Rino złapał kleszcza (już kleszcze?!)... na szczęście nie zdążył mu się wbić, już zabezpieczony od tego dziadostwa :) Chłopak ma się dobrze, nie wybrzydza przy jedzeniu, całe popołudnie spędza w ogrodzie razem z resztą gromady oby ta pogoda trwała jak najdłużej :) Za to przy zabawie na dworze się trochę zapomina bo jak goni i dogoni mojego Basterka to strasznie go szarpie za sierść i skórę że ten aż piszczy... :roll: Koniecznie muszę go tego oduczyć chodź ciężko mu w zabawie zareagować na moje karcenie.... :roll: Quote
Nutusia Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 A to mało delikatesowy wielkopies! Kleszcze moja droga Lili na ten przykład w naszym Kampinosie to są już od połowy lutego - prawdziwa nasza zmora. Już teraz z psami na zewnątrz nie wychodzę, bo strach - co drugi zarażony babeszją, a wbijają się pomimo zabezpieczenia :( Quote
an1a Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 A nie reaguje jak Baster piszczy i nie odpuszcza? Może próbuj z odwołaniem go jak jesteś z nimi w ogrodzie i widzisz, że się nakręca, może być też na lince, ew. jeśli Baster przybiegnie po nagrodę, to on pewnie szybko załapie. U nas psiaki się dotarły z zabawą dopiero po jakimś czasie, bo Rumba miała typowo pitbullowe zabawy, a Nero na to był zbyt delikatny :evil_lol: Kleszcze są cały rok, jeśli ich nie wymrozi zimą... [B]"Aktywność kleszczy rozpoczyna się w marcu lub kwietniu, kiedy gleba osiąga temperaturę 5-7°C i kończy się, gdy średnia temperatura powietrza obniży się do powyższych, co ma miejsce w październiku lub listopadzie." "Jaja oraz wygłodniałe larwy giną w temperaturach niższych niż -7°C." [/B]No i możemy mieć kleszcze większość roku :shake: Nasze psiaki noszą Preventic, jak jest ciepło, dodatkowo Certifect, ale to nie odstrasza, tylko zabija wbite. W zeszłym roku najwięcej mieliśmy w ogrodzie... Z lasu nic nie przyniosły. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Kleszcze? :mdleje: I zacznie się niekończąca się zmora... Przyprowadź do domu jakiegoś labradora - one mają taki brutalny styl zabawy, to coś w sam raz dla Rino :p Cieszę się, że jest coraz lepiej :loveu: Quote
Lili8522 Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Co do kleszczy to nie wiedziałam że są cały rok :crazyeye: a my pod lasem mieszkamy więc przeraża mnie to trochę... Jak Rino złapie Bastera ten się przewraca (nie wiem czemu ale ma taką metode) wtedy Rino puszcza i Baster ucieka znowu a Rino za nim i to taka niekończąca się historia... A jak wołam Bastera to on się dekoncentruje biegnie wolniej i Rino go szybciej dopada :shake::mad: Tak normalnie to reaguje na wołanie ale jak jest 'zabawa' to koniec... Quote
an1a Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Zabawa Basterem :diabloti: może krzyknij na niego, później nagradzaj. Udało mi się tak oduczyć 45kg Nera tarzania się w szczeniakach... Nasze psy mają obroże cały rok, cholera wie kiedy tym potworom zacznie dokuczać głód. Quote
Recommended Posts