Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Też o tym pomyślałam Lili. Może spróbować odstawić zupełnie puchy i dać wyłącznie suche. Dajesz miskę - nie zje - odstawiasz miskę gdzieś na szafkę i w kolejnej porze jedzenia dajesz mu znowu. Jak ma alternatywę, że jak nie zje suchego to dostanie super pachnącą puszkę to wiadomo, że woli pomarudzić ;)

A sucha też potrzebna. Zwłaszcza myśląc przyszłościowo nad nowym domkiem.
Można spróbować polać olejem, albo jogurcikiem, często pomaga :) No ale to pewnie wiesz ;)

Posted

On je coś w stylu: szklanka makaronu + kubek suchej karmy + łyżka stołowa puchy...
Albo dwie łyżki puchy i suche to na śniadanie szczególnie... I tak jestem skąpa :eviltong:

Szkoda mi go głodzić bo nie chce żeby znów stracił na wadze jak musi jeszcze przytyć :roll::-(

Posted

Moja maleńka Duszka też wybrzydza na suchą karmę. Zanęcam twarożkiem, łyżeczką śmietanki albo odrobiną mięska z puszki bądź samego sosiku. Codziennie zwiększam ilość suchej karmy względem zanęcaczy i wczoraj na kolację zjadła samo suche. Dziś na śniadanie znów wybrzydzała, ale zmierzamy ku "normalności" jednak :) Fakt - Duszka waży 3,4 kg, więc od bidy mogłaby szamać najdroższe frykasy, ale... ;)

Posted

Jeśli ma w ogóle apetyt, to dosyć szybko zacznie wcinać suche. Pójdzie po rozum do głowy jak zacznie burczeć w brzuchu :evil_lol: Są oczywiście uparte psy pod tym względem, ale większość zaczyna grzecznie jeść na drugi dzień.

Posted

[quote name='Mattilu']Mogę przesłać 40 zł - przesłać dla Rino, czy jeszcze wspomóc Majeczke?[/QUOTE]

Może wstrzymaj się Cioteczko jeszcze chwilę, bo lada chwila pewnie będziemy miały pewnie nową bidę pod opieką :-(... to może dla niej?

Posted

No co ja tu czytam :crazyeye:

Niedobra ciocia Lili nie gotuje Rinusiowi obiadków :mad: Nieładnie :shake:

Mówiłam, że on je wiadrami gotowane papu :lol: Tak więc cioteczki trzeba kupić mięsko, ryż, marchewkę i wielki garnek, dostarczyć to do Lili i ona już chyba będzie wiedziała co dalej :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

PS
pieniążki doszły, dziękuję

Posted

mój z rana dostaje pół porcji suchego Royala i są dni kiedy nie ma ochoty na suche to dokładam ser biały albo polewam oliwą i raz na tydzień wrzucam surowe żółtko-uwielbia . Po południu pół porcji ryżu z mięsem lub puszką. Do tego drugiego posiłku nie trzeba go namawiać:evil_lol:

Posted (edited)

Oj niedobra ze mnie baba:( Wiem wszystko co u Rino ale już na pisanie nie mam sił...
Za dużo tego na głowie...
Będzie kłopot z karmieniem jak się książę rozbisurmanił na gotowanym:)
Moje psy za nic w świecie nie chcą uznać suchego za posiłek. Dla nich to są chipsy:)

Edited by ewu
Posted

No niestety ja jestem taka zła i okropna, że nie mam już czasu na gotowanie psiaków wyśmienitych posiłków :roll:

Rino dzisiaj rano pięknie zjadł suchą karmę z jogurtem naturalnym :)

Posted

[quote name='Lili8522']No niestety ja jestem taka zła i okropna, że nie mam już czasu na gotowanie psiaków wyśmienitych posiłków :roll:

Rino dzisiaj rano pięknie zjadł suchą karmę z jogurtem naturalnym :)[/QUOTE]
Anioł jesteś:) Ja niestety popełniłam błędy i mam teraz problem...Muszę gotować ale to nie jest dobre wyjście. W przypadku schorzeń i konieczności diety robi się niefajnie...

Posted

Naprawdę niewiele psów zagłodzi się dla idei ;) może mam takie twarde stanowisko, bo wspólna waga towarzystwa to prawie 100kg i weź gotuj codziennie :evil_lol:

Posted

Oj, to ja tu dopiero teraz :crazyeye: ?
No nic, prawie nadrobiłam co mnie ominęło ;)
Niedługo doby na dogo mi zabraknie, albo z roboty mnie wywalą,
ale cóż ja biedniutka poradzę ... ? :evil_lol:
Witam się i pozdrawiam :)

Posted

[quote name='an1a']Naprawdę niewiele psów zagłodzi się dla idei ;) może mam takie twarde stanowisko, bo wspólna waga towarzystwa to prawie 100kg i weź gotuj codziennie :evil_lol:[/QUOTE]
Obłęd:) 100kg psiny:):):)

Posted

[quote name='Gusiaczek']Oj, to ja tu dopiero teraz :crazyeye: ?
Witam się i pozdrawiam :)
Oj roboty to nie braknie:)
Szukamy dt dla szczeniora, 6 tygodniowa sunia, maleńka.
Albo już wywieziona albo lada dzień...:(
Pomoc potrzebna..http://www.dogomania.pl/forum/threads/238469-Siedleckie-maluszki-pilnie-potrzebne-DT-oraz-ogłoszenia!!/page95

Posted

[quote name='Gusiaczek']Oj, to ja tu dopiero teraz :crazyeye: ?
Witam się i pozdrawiam :)[/QUOTE]

Lepiej późno niż wcale :evil_lol: ale wybaczam :loveu:

Pogoda się Nam poprawia i psinki urządzają istne szaleństwo na ogrodzie... a później przychodzą
po brzuchy z błota... :mad:
Myślę, że chłopak się już zadomowił na całego :) Tylko dlaczego tego domu stałego nie widać? :placz:
Od dwóch dni chłopak nie jadł puchy tylko chrupki z jogurtem ale puszki jeszcze mam to może zrobi mu niedzielną ucztę :)

Posted

[quote name='Lili8522']Rinuś zaczyna odczuwać jaka Pańcia jest zła :evil_lol:

No i mamy problem bo Rino nie je suchej karmy... za to uwielbia puszki z animondy z makaronem :mdleje:
Niestety puchy tanie nie są w szczególności że Rino zjada tego trochę :D Staram się mu ograniczać żeby starczyło na dłużej niż dwa posiedzenia... Więc gdyby chciał mu ktoś takie ów puchy sprezentować chętnie przygarniemy :)[/QUOTE]

a ile płacicie za animondę?