Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja bym sie cieszyla gdyby przyszli do mnie: "Proszę Pani, Pani pies zagryzł nam króliki,proszę nam oddać tyle i tyle kasy". Problem w tym, ze Ci ludzie w ten sposob spraw nie zalatwiaja.
Boje sie ze podrzuca mu cos z trutka.

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moja wszystko-wiedzaca sasiadka Aurelka powiedziala mojej mamie, ze ona wie od kogo ten królik, ale ze Ci ludzie nie wiedza czyj to pies...

Boze nie moge patrzec na mieso...zjadłam dziś tylko wafelka..cały czas widze tego królika

Posted

chyba trzeba się ostro wziąc za Rubla, wymierzyłaś mu jakąś karę? on musi wiedzieć ,że zrobił źle, czy można ukrócić jakoś jego wojaże? przecież za chwilę skończy jak Twój poprzedni pies,trzeba zapobiec temu :-( chyba pomysłowość Rubla nie jest większa od Twojej? Kamilo trzymam kciuki!

Posted

Wszystko jest zablokowane. Nowe siatki, zamki. Nie ma mozliwości, żeby wyszedł.
Ale są sytuacje, ze sie go nie zauwazy jak np ktos wychodzi przez furtke. On tylko czeka zeby sobie po wsi polatac. W maju zdarzylo sie tylko raz,ze wyszedł. A jak wyjdzie to pozostaje mi czekac az łaskawie wroci, bo on sie kompletnie nie slucha nie reaguje jak wołam jak krzycze.

Posted

Przecinek to jest jeszcze młodziaszek, więc jest bardziej podatny na przekupstwo, smakołyki..idzie go nauczyć niektórych zachowań.

Natomiast Rubel jest już psem starszym. Jego czas kiedy można było go czegoś nauczył minął.Spędził ten okres w zamknięciu.
Pozostaje zachowywać ostrożność. Mam nadzieje, że takich sytuacji już nie będzie. W tym miesiącu tylko raz sie wymknął i to w nocy.
On nie jest złym psem. To jest kochane zwierzę:loveu:

Ludzie na wsi już tacy są....3 lata temu zginął mój najukochańszy kot. Potrąciło go auto. Moi wspaniałomyślni sąsiedzi zamiast podrzucić mi zwołoki pod bramę wrzucili mi kota do puszki na śmieci. Znalazłam go wyrzucając worek z odpadami. To była zima. Mój ojciec nieźle musiał się natrudzić, żeby ją wyciągnąć z tej puszki i pochować w ziemi. Futerko przymarzło do dna...

Kilka dni temu przyszła sąsiadka i mówi, że jej suczka znowu jest w ciązy.
Pytam się jej dlaczego nie wysterylizuje psa? Bedzie miala spokoj na zawsze. A ona na to "No jeszcze czego-bede wydawac ponad 100 zł na psa!".
Ja jestem zdania, że największa nieświadomość jest właśnie na wsi!
Ludziom zwisa ile razy ich suka bedzie szczenna. Urodza sie to pojda i utopia w rzece ale zakopia zywcem...
Ja uchodze w okolicy za niezbyt normalna....zwłaszcza od momentu kiedy rozeszło się ile wydałam na operacje Przecinka:lol:

Posted

Niezbyt często się tutaj odzywam, ale śledzę losy przecinka od początku, no jak dla mnie to on już ma swoje miejsce na ziemi...:loveu:
Niestety z tą mentalnością ludzi na wsi Kamila 100% rację:-( I to się nie da przetłumaczyć, pies według nich to rzecz użytkowa:placz: My mamy u mnie w Ustroniu takie lokalne stowarzyszenie dla zwierząt, i większość naszych składek idzie na sterylizację suczek od takich właśnie ludzi z okolicznych wsi, bo jak się im to zapłaci, to proszę bardzo, oni bardzo chętnie, ech:angryy:

Posted

ja niestety wiem to z własnego doświadczenia jacy są ludzie na wsi,moja babci to własnie opisywany prze Ciebie typ człowieka,ja tu się dwoje i troje by pomagac a ta "cholera" ... :mad: serio pacnęłaby własna babcię ,żeby się opamiętała :/ i to sa tacy ludzie ,który ida w zaparte az mnie szlag trafia:(
a Przecinek jest słodki,a nie mówię ze Rubel jest zły,po prostu nie miał go kto wychować,trochę chłopak szaleje, dobrze ze tych suk nie zapładnia to byłby dopiero wstyd:oops:

Posted

hehehe no własnie Rubel już hopać nie musi:-)
dziś podsłuchałam rozmowę mamy z kimś tam(oczywiście zupełnie przypadkiem:diabloti: )
I się chwaliła jakie to ma piękne psy:cool3:

Z dobrych wieści: Przecinek podpiera się na zoperowanej łapce!!!

Posted

no świetnie,widac Przecinek wszystko przetrzyma,ma duzo sił i chce mu się żyć,bo ma wspaniałą opiekę, ale gdzie ten stały domek?na allegro ma 1 obserwatora i około 180 wyświetleń

Posted

Do mnie nikt nie dzwonił...

Cieszę się strasznie, że zaczyna obciążać łapkę, a nie z obserwatora-równo pisałyśmy post.
Oczywiście fajnie, że ktoś go obserwuje, ale nikt do mnie nie dzwonił:shake:

Posted

Ostatnio zrobiłam mamie test:-)
Weszłam do domu i powiedziałam, że zgłosił sie ktos kto chce zabrac Przecinka.............no i mama.............niebardzo była tym zachwycona....mina jej zrzedła:-))))))

A dziś Przecinek pojedzie ze mna na koncert-musi zacząć się aklimatyzować:evil_lol:

Posted

Super zobaczyć po takim czasie Przecinka:multi::multi::multi::loveu:

A ja z Dogo się dowiedziałam, że mam foteczki na mailu...tak to jest gdy zawsze w wolnej chwili wchodzi się tutaj, a nie na pocztę:diabloti:

Wogóle, to Rubel z Przecinkiem wyglądają jak syn i ojciec...nawet umaszczenie mają bardzo podobne:evil_lol: