Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słysząc jakieś dziwne poszczekiwanie wyszłam na podwórze zobaczyc co się dzieje.............a tu Przecinek z Rublem wykonują jakieś dziwne podskoki w trawie.........okazało się, że usiłują złapać żabę:lol:

Aby odwrócić ich uwagę musiałam pokazać im kota-zostawili żabę w spokoju, a ta miała szansę ucieć:evil_lol:

Posted

KamilaS napisał(a):
Wczoraj miała miejsce sytuacja-moja mama przeszła samą siebie:shake:
Jak zwykle woła mnie około 3 razy na obiad słysząc za każdym razem: "już idę!!!"
Schodzę na dół po 15 minutach. Ona siedzi przy stole a obok niej Przecinek.
W jego misce pełen zestaw obiadowy: ziemniaczki polane sosem z kawałkiem pieczeni!:crazyeye:
Mówi, że jak jeszcze raz się spóźnię to będę mogła co najwyżej miske po nim wylizać:mad:

Czuje, że u nas w domu z dnia na dzień zmienia się hierarchia domowników:mad:

Przecinek chyba był zadowolony z takiego obrotu sprawy?!:diabloti:

Posted

Właśnie wróciliśmy od weta.
Dostał leki na zwiększenie mazi stawowej i coś tam jeszcze.
W kązdym razie przez tydzień mamy mu robic cwiczenia rehabilitacyjne...także w wannie:cool3:

Posted

Łoj oj oj...a Przecinek pewnie nadal w wannie nie chce się kąpać?!

Przecineczku, woda jest bardzo dobra...wzmacnia mięśnie, ćwiczy stawy bez przeciążania...bądz grzeczny i posłuszny bo dużo biegania jeszcze przed Tobą:p

Posted

Wydaje mi się, że kąpiel, którą u mnie odbył była jego pierwszą i nie wiedział z czym to dokładnie się je...

Mój poprzedni pies omijał łazienkę szerokim łukiem, a Przecinek mimo, że podczas pierwszej kąpieli wyśpiewywał wszelakie arie operowe to teraz sam wchodzi do łazienki i stoi koło wanny. Mam więc powody by mniemać, iż kąpiel mu się spodobała...
Zobaczymy pierwszy raz spróbuje jutro-dziś niestety ostatni dzień przygotowań do egzaminu

Posted

No no, Przecinek trafił chyba do jakeigoś SPA. Masaże, kąpiele, spanie w łóżeczku, obiad przy stole... :loveu::loveu::loveu:

Kamilko czy on dadal szuka domu? :siara:

Posted

Zablokowałam dzis luki pod bramą i Przecienk został na cały dzień z Rublem na dworze. Co prawda wył jakby go zażynali, aż się ludzie w stronę naszego domu patrzyli. Boję się, że jutro będę mieć kogoś z TOZ'u na głowie:evil_lol:
Zobaczymy jak będzie jutro...też zostanie sam.

Posted

Nie chce zapeszac, ale chyba zaczynamy osiagac upragniony efekt.
Dzis jak wychodzilam to Przecinek wył tylko około 5 minut pod brama.
A teraz moja mama pojechala.......i...........w ogole nie szalal!

Posted

Mam trzy tygodnie, żeby go nauczyc...potem większość czasu będą spędzać na dworze...sami. Mama pracuje codziennie do 16stej.
Aurelka bedzie dbac o to zeby im nie zabraklo jedzenia czy wody.

Za tydzien mozemy juz smigac na szczepienia. Pojedziemy od razu z Rublem, bo Rublowi też się kończy ważność 8 czerwca.

Posted

Dziś znalazłam w kącie zakamuflowaną i pogryzioną jedną z moich toreb podróżnych:angryy: :mad:
Żal mi trochę, bo to ta "koncertówka":-( Trudno...dobrze, że mam zapas.

Rubel za to to kolekcjoner butów. Rano zawsze na trawniku przed domem stoi rządek bucików a przy nich siedzi Rubel:lol:

Posted

ciotka natalia ma zepsuty samochód i cięzką dupę,dzisiaj mało nie wyzionęła ducha szukając Azy :) sie nachodziła :) jestem dumna z Rubla,bo każda pasja-w tym kolekcjonowanie butów - dobrze świadczy o psie ;)

Posted

Z chłopców taki mały duecik się robi:razz:, nawet wspólne pasje mają. Tylko pewnie zdobyczami niechętnie się ze sobą nadal dzielą:lol:

Już sobie wyobrażam pogryzioną torbę:-(( i słodkie minki łobuziaków:siara::siara:

Posted

Spokoju to chyba nigdy nie będzie....

Dziś w nocy Rubel wymknął się przy zamykaniu bramy.Było to ok 1 w nocy.
Rano wychodzę na podwórze, a tam leży zaduszony królik.

Boże myślę sobie on go będzie zaraz jadł!!! Ja nie sprzątnę, matka też nie chce.
Wołam sąsiada. Sąsiad przychodzi i mówi, ze sklepie slyszal, ze rubel wtedy co tak uciekal to ludziom króliki dusił.
Boszzzzz co za ludzie na tej wsi. Zamiast przyjsc i mi powiedziec, zebym cos z tym zrobila albo oddala pieniadze za te króliki to gadaja po sklepach i snuja plany zemsty. Takimi wlasnie prawami rzadzi sie polska wies.
Do cywilizowanych sposobow zalatwiania sporow to im daleko.

Teraz sie boje zeby im czegos z trutka nie podrzucili albo nie wiem...:placz: :placz: :placz:
Boże po nocach chyba spac nie bede....

Mam nadzieje, ze go nikt z tym krolikiem nie widzial:placz: :placz:

Normalnie sie załamałam. Az strach sie bac co tym ludziom przyjdzie do glowy.
Z kolei jak pojde do sklepu i zapytam komu on te króliki zagryzał to sie tym samym przyznal do nocnego wypadu rubla na kroliki.
Zalamka

Posted

Ci ludzie są niepoważni:angryy:
Jak można tak za plecami snuć opowieści? Pózniej nie dziwne, że zwierzęta ze śrutami biegają!

Chyba jednak lepiej z tymi tłukami zagrać w otwarte karty, bo mordercę z niego zrobią. Może sąsiad podpyta najpierw po cichu komu podusił. Jak nie, to cała wioska zaraz przybiegnie po odszkodowania...