Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To nie chodzi tylko o czekanie na odpowiednich ludzi ale i o to, że ja mam bardzo mało czasu na internet w ostatnim czasie i wymiana maili trwa dość długo. Jest to jednak też test cierpliwości dla potęcjalnego chętnego ;)

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie losem naszego YUKONA, bo tak go nazwałam.
Nie chcąc zapeszać napiszę tylko, że jak nic się nie stanie, we czwartek piesek pojedzie do swego nowego miejsca na ziemi. Proszę Was o trzymanie kciuków za niego w poniedziałek, bo będzie kastrowany i później by wszystko potoczyło się zgodnie z planami ;)

Posted

Basiu, ja tez :kciuki: :kciuki: :kciuki: mocno?
Juz pewnie po zabiegu, jak poszło?

BTW Coz będe miała w pamięci.
Ale na razie mamy w B-stoku
kolejnego niechcianego huszczaka:p
Niefrasobliwość ludzka, bardzo delikatnie mówiac,
nie ma granic:angryy: :angryy: :angryy:

Posted

Ufff... Nareszcie mogę Wam wszystko napisać.
Malamut Yukon, jak go nazwałam, jest obecnie w drodze do domu. Będzie mieszkał w Poznaniu a jego towarzyszem będzie labrador biszkoptowy Cosby :p Ludzie, którzy postanowili dać Yukonowi dom byli nim zachwyceni a on od razu zaczął się do nich łasić jak kot. Cosby był odrobinę zazdrosny i nieco rozkojażony ale sądzę, że już niebawem zrozumie jak dobrze mieć towarzysza.
Yukon w poniedziałek miał zabieg kastracji i aż do dzisiaj był pod czujnym okiem weterynarzy w lecznicy, bo schronisko niestety nie ma warunków do trzymania psów po zabiegach chirurgicznych. Rany na głowie już nie widać, tylko wycięta sierść wskazuje, że coś się stało. Swoją drogą sierść już odrasta i nawet blizny nie widać ;)
Mam nadzieję, że po drodze wszystko będzie dobrze a potem w domu również, że Yukon szybko odzyska dawny wygląd, bo humor dopisywać już mu zaczął. To niesamowite jak psy wyczuwają, że zaczynają nowe życie.

Dzięki wszystkim za trzymanie kciuków i za dobre fluidy. Przydały się, bo byłam tak nerwowa, że dwie noce nieprzespałam, za to dziś czuję się jakbym jakieś święto obchodziła :lol: Jeszcze raz dzięki :multi: :multi: :multi: