basia Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Tydzień temu w Cieszynie (woj. śląskie) znaleziono, błąkającego się po autostradzie, alaskan malamuta. Miał na sobie skórzane, brązowe szelki typu guard. Pies ma na moje oko około 5 lat. Jest nieco wychudzony, ma dziwne rany za uszami. Sieść pod szelkami wytarta, co by wskazywało, że już jakiś czas się błąkał. Bardzo spokojny, opanowany, odrazu się do mnie zaczął przytulać i łasić, pokazywał brzuch. Dokładnie go obejrzałam ale nie znalazłam tatuażu. Pies przebywa w domu tymczasowym ale nie może tam długo zostać. Biega po ogrodzonych 40 arach i próbuje uciekać tylko jak ktoś otwiera bramę. Mieszka z suczką mieszańcem ONa, która go początkowo zaatakowała i pies ma rane na głowie. Obecny opiekun nazwał psa Barri. Mogę pomóc w transporcie na terenie woj. śląskiego. Więcej zdjęc dla zainteresowanych adopcja, na e-mail. Quote
Celina12 Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Szukamy DOMKU.....śliczny i jak widać bardzo smutny.... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 No nie nastepny .....do kiedy moze byc w domu tymczasowym? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 2, 2007 Posted April 2, 2007 Basiu czy on ma allegro?Ostatnio jak ten poprzedni był wystawiony , to sporo osób sie zgłaszało.... Quote
basia Posted April 2, 2007 Author Posted April 2, 2007 Nie, nie ma allegro. Chciałam najpierw poszukac wśród swoich. Niestety nikt się psem nie interesuje ;( Quote
madzia828 Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 taki kochany psiak, trzymam kciuki za niego w górę miśku:p Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Jakby co Basiu to mogę go na allegro wystawić.... Quote
Tengusia Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Podnosze mordziaka ... jest naprawde sliczny i mysle ze allegro jak najbardziej pomoglo by w poszukiwaniach domku :) Quote
basia Posted April 5, 2007 Author Posted April 5, 2007 Nie rozumiem dlaczego nikt się nim nie interesuje. Pies jest rewelacyjny. Jest spokojny, towarzyski, nie kłopotliwy. Ma te kilka lat ale to właśnie działać powinno na jego korzyść. Nie jest już głupim smarkaczem, po którym można się wszystkiego spodziewać. Jest statecznym i opanowanym jegomościem, któremu nie w głowie szalone pomysły. Jestem w 100% pewna, że ten kto da mu dom i serce, nie zawiedzie się! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Tak to bardzo dziwne, bo to piekny pies, spokojny i ułozony...... Quote
madzia828 Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 psiak jest naprawdę piękny, a jest on na allegro? hoopaj w górę :laola: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Basiu , musi się udać!:glaszcze: Teraz taki okres przedświąteczny, to ludzie nie maja głowy na branie psiaków...ale już nie długo na pewno sie ktoś znajdzie:kciuki:-musi!!!! Quote
madzia828 Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Basiu propunuję psiaka umieścić na allegro, albo porobić plakaty i porozwieszać gdzieś na mieście w Cieszynie i okolicach. Moja kuzynka studiuje w Cieszynie więc mogłaby na uczelni plakat zawiesić, ja ewentualnie tez bym mogła gdzieś u siebie w lecznicach weterynaryjnych porozwieszać. Co Ty na to?:p Quote
basia Posted April 7, 2007 Author Posted April 7, 2007 Właśnie założyłam mu allegro http://forum.stake-out.org/viewtopic.php?p=26412&sid=b37ea349c56ab689d4309422b9a77041#26412 Niestety DT nieaktualny! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 To co teraz bedzie z malamutem? Trafi do schronu? Quote
basia Posted April 7, 2007 Author Posted April 7, 2007 Ania, mam nadzieję, że tak. madzia, z plakatami to jest tak, że trafiają do całej masy ludzi, ale potem trudno tych ludzi zweryfikować, a jednak malamut to pies nie dla każdego. Zobaczymy co pokaże allegro, zawiadomione mają też być zagraniczne fora oraz hodowcy z Czech, bo może on z tamtąd przywędrował. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Basiu daj znać jak tylko będziesz miała informacje co z psem-czy jest w schronisku!!! Pilnie domek dla ślicznego malamuta!!!!! Quote
Recommended Posts