Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tydzień temu w Cieszynie (woj. śląskie) znaleziono, błąkającego się po autostradzie, alaskan malamuta. Miał na sobie skórzane, brązowe szelki typu guard. Pies ma na moje oko około 5 lat. Jest nieco wychudzony, ma dziwne rany za uszami. Sieść pod szelkami wytarta, co by wskazywało, że już jakiś czas się błąkał. Bardzo spokojny, opanowany, odrazu się do mnie zaczął przytulać i łasić, pokazywał brzuch. Dokładnie go obejrzałam ale nie znalazłam tatuażu.
Pies przebywa w domu tymczasowym ale nie może tam długo zostać. Biega po ogrodzonych 40 arach i próbuje uciekać tylko jak ktoś otwiera bramę. Mieszka z suczką mieszańcem ONa, która go początkowo zaatakowała i pies ma rane na głowie. Obecny opiekun nazwał psa Barri.

Mogę pomóc w transporcie na terenie woj. śląskiego.

Więcej zdjęc dla zainteresowanych adopcja, na e-mail.

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie rozumiem dlaczego nikt się nim nie interesuje. Pies jest rewelacyjny. Jest spokojny, towarzyski, nie kłopotliwy. Ma te kilka lat ale to właśnie działać powinno na jego korzyść. Nie jest już głupim smarkaczem, po którym można się wszystkiego spodziewać. Jest statecznym i opanowanym jegomościem, któremu nie w głowie szalone pomysły.
Jestem w 100% pewna, że ten kto da mu dom i serce, nie zawiedzie się!

Posted

Basiu propunuję psiaka umieścić na allegro, albo porobić plakaty i porozwieszać gdzieś na mieście w Cieszynie i okolicach. Moja kuzynka studiuje w Cieszynie więc mogłaby na uczelni plakat zawiesić, ja ewentualnie tez bym mogła gdzieś u siebie w lecznicach weterynaryjnych porozwieszać. Co Ty na to?:p

Posted

Ania, mam nadzieję, że tak.

madzia, z plakatami to jest tak, że trafiają do całej masy ludzi, ale potem trudno tych ludzi zweryfikować, a jednak malamut to pies nie dla każdego.
Zobaczymy co pokaże allegro, zawiadomione mają też być zagraniczne fora oraz hodowcy z Czech, bo może on z tamtąd przywędrował.