kimiji Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Witam wszystkich u Nadyi :) Nadya miała kiedyś dom, w którym była obdarowywana miłością, ciepłem. Zawsze mogła podejść do człowieka żeby się przytulić albo pobawić. Przez 5 lat swojego życia, nie miała żadnych zmartwień. Jedynym i największym była tęsknota za człowiekiem, kiedy opuszczał nawet na chwilę dom... I za tę tęsknotę została skazana na schronisko :( Nadya jest sunią średniej wielkości, została oddana przez właściciela do schroniska, bo NIE POTRAFI sama zostawać w domu, objawia się to niszczeniem przedmiotów. Do ludzi nastawiona jest przyjaźnie, ale boi się nieco mężczyzn. Psich kolegów i koleżanek trochę się obawia, jednak nie wykazuje żadnej agresji. Na smyczy chodzi bardzo ładnie, ale jeśli spali nieco nadmiar energii. Jest przyzwyczajona do szelek. Powinna trafić do domu, w którym ciągle ktoś jest. Jest psem typowo kanapowym, woli położyć się i patrzeć na opiekuna oczekując pieszczot. Przy wychodzeniu z boksu trzeba okazać jej cierpliwość, gdyż ma opory przed wyjściem; jest troszkę nieufna na początku. Dopiero po dwudziestu minutach spaceru zaczęła zwracać uwagę na opiekuna, wcześniej wolałą poznać otoczenie. Ładnie reaguje na wszelakie korekty, nie ponawia skorygowanych zachowań. Kiedy jest mocno zestresowana szczeka, żeby pokazać opiekunowi, że coś jej się nie podoba. Ma krótką i łatwą w pielęgnacji sierść oraz duże stojące uszy, które dodają jej uroku :) Więcej zdjęć: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Nadya1062125Lat10112012R?noredirect=1 Kontakt: kimiji.kd@gmail.com 504-895-404 Quote
kimiji Posted December 11, 2012 Author Posted December 11, 2012 Hmmm, cz Nadyjka może prosić o banerek? ;) Quote
maciaszek Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Nadya powędrowała na katowicki wątek i stronę fundacyjną. Ma też nowy opis na schroniskowej stronie. Quote
kimiji Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 [quote name='maciaszek']Nadya powędrowała na katowicki wątek i stronę fundacyjną. Ma też nowy opis na schroniskowej stronie.[/QUOTE] Dziękuję ^^ Quote
Hmmm Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='kimiji']Hmmm, cz Nadyjka może prosić o banerek? ;) pewnie, że może :) a stanie mi ładnie na dwóch łapkach? ;) wieczorem powinien jakiś się stworzyć tylko jakbyś tak mogła podrzucić tekst bo natchnienia w pobliżu 0 :eviltong: Quote
kimiji Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 [quote name='Hmmm']pewnie, że może :) a stanie mi ładnie na dwóch łapkach? ;) wieczorem powinien jakiś się stworzyć tylko jakbyś tak mogła podrzucić tekst bo natchnienia w pobliżu 0 :eviltong:[/QUOTE] Hah u mnie natchnienia nigdy nie ma xD Może coś w tym stylu: "Skazana na schronisko... Powód? Tęsknota" Wiem, słabo u mnie z kreatywnością xD Jak Cię zobaczy, to powiem jej żeby ładnie Ci podziękowała, ale na stanie na dwóch łapach nie licz :eviltong: Quote
Hmmm Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Kamila sory ale nic innego dzisiaj nie wymyślę :roll: Quote
kimiji Posted December 13, 2012 Author Posted December 13, 2012 I tak lepszy tekst niż moje wypociny :D Dziękuję za banerki, są cudne ^^ Quote
Romina_74 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 jestem i ja u pięknej suni. podoba mi się bardzo - wygląda tak dostojnie i ma piękne umaszczenie. Quote
Istar19 Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 trochę zdjęć Nadji mam z dzisiaj. powiem wam że to super sunia, ale na smyczy to chodzić nie potrafi - nie ciągnie za bardzo, ale wciąż zmienia kierunki, wchodzi pod nogi, obija się o opiekuna i innych, którzy idą obok. Trzeba się nieźle namęczyć by po prostu się o nią nie potknąć ...bo potrafi w jednej chwili obejść człowieka dookoła zanim ten zareaguje i nagle stanąć przed nim - a smycz owinięta jest wokół nóg już... po za tym jest bardzo rozmowna i lubi wciskać się na kolana ;) a jak słyszy szczekające za płotem psy to się do nich wyrywa i dziwne dźwięki z siebie wydaje - ni to pisk ni szczek. a jak kogoś nie polubi (np nie lubi Libry z wzajemnością) to potrafi odwarknąć i to zdrowo ;) ale jest grzeczna i siad ma opanowany słodki pychol a tu gada sobie Quote
Istar19 Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 i ciągle gada a poza tym to wielki żarłok ;) od każdego chce parówki zbierać Quote
saphira18 Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 zapisuję, warto zmienić zdjęcie na stronie schroniska - bo wydaje się na nim dużo dużo większa niż jest;) Quote
maciaszek Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 Zmienię, nie ma problemu. Tylko podpowiedzcie na które :). Quote
kimiji Posted December 24, 2012 Author Posted December 24, 2012 Mam nadzieję, że przejmiesz Nadię na stałe Istar, w twoich rękach na pewno szybko znajdzie dom ;) ----------- A co do zdjęć, to może któreś z tych trzech? Quote
ewes Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Nadya na wszystkich zdjęciach wygląda na większą niż jest w rzeczywistości... jakiś dar ma chyba do tego :p Quote
kimiji Posted December 25, 2012 Author Posted December 25, 2012 No rzeczywiście ^^ To może zdjęcie koło nóg? Wtedy nie będzie się wydawała taka duża... :) Quote
maciaszek Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Może rzeczywiście koło nóg byłoby najlepsze :)? Quote
kimiji Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 Nadyjka prawdopodobnie będzie miała stałego opiekuna :) Biedna długo siedziała w boksie, inne psy wychodziły, a ona dalej siedziała - należy jej się stały opiekun ;) W sobotę zmieżyłam i jeszcze raz zważyłam suńkę, ktoś oszacował ją na 50 cm, a kruszyna ma zaledwie 43 cm. I najgorsze, Nadya mocno schudła, na samym początku stycznia ważyła ponad 14 kg, teraz waży już tylko 11,4 kg :( martwi mnie taki szybki spadek wagi :( Quote
Recommended Posts