Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Cywil to pies który przyjechał do mnie ze schroniska w Radysach. Poprzednio miałam dwie sunie z tamtego schroniska i wolontariuszka wiedząc o moim zainteresowaniu owczarkami przysłała mi zdjęcia Cywila.Od razu mnie zauroczył, patrząc swymi ufnymi oczami ze zdjęcia. A na żywo jest jeszcze fajniejszy. Cywil po przyjeździe miał niewielkie problemy z brzuchem (biegunka).
Poszło kolejne odrobaczanie, probiotyki. Potem antybiotyk. Niby sytuacja sie uspokoiła, ale po tygodniu wróciła z biegunka tym razem z krwią :(. Wczoraj skończyliśmy kolejny antybiotyk, bierze probiotyki, ma apetyt, szaleje.
Oczywiście szuka domu, tego jednego jedynego, na cale życie.
Póki co wklejam link do wydarzenia na fb i jego fb album, potem wkleję parę fotek.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.281204451991362.56418.100003054272043&type=1

i wydarzenie Cywila
http://www.facebook.com/events/134707083347363/.

Dzięki uprzejmości Kasi z FB Cywilek dostał karme hills dla psów z wrażliwym brzuszkiem. Dziękujemy :).

Edited by beka
Posted

Cywilek ma sie coraz lepiej. Z brzuszkiem dobrze, ale te jego qupale nie sa takie jakie moim zdaniem powinny być u zupełnie zdrowego psa. Gdyby była taka możliwość to prosiłabym o zakup takiej karmy
http://www.swiatkarm.pl/p,canidae-lamb--rice-formula-1588kg--1588kg-gratis,18147.html

teraz jest promocja i do każdego worka dodają drugi w gratisie - do świat.

Przed nami jeszcze kastracja, ale pomyśle o tym po świetach bo bede musiała go jakoś umieścić w domu po zabiegu (niestety na co dzień jest w kojcu), a przy 9psach to nie jest łatwe...

Posted (edited)

[quote name='beka']Cywilek ma sie coraz lepiej. Z brzuszkiem dobrze, ale te jego qupale nie sa takie jakie moim zdaniem powinny być u zupełnie zdrowego psa. Gdyby była taka możliwość to prosiłabym o zakup takiej karmy
http://www.swiatkarm.pl/p,canidae-lamb--rice-formula-1588kg--1588kg-gratis,18147.html

teraz jest promocja i do każdego worka dodają drugi w gratisie - do świat.

Przed nami jeszcze kastracja, ale pomyśle o tym po świetach bo bede musiała go jakoś umieścić w domu po zabiegu (niestety na co dzień jest w kojcu), a przy 9psach to nie jest łatwe...

Znalazłam wreszcie i tu wątek Cywila :)
Beko, a pisałaś do tej dziewczyny, o której Ci wspominałam ?
Przeklejam post, który zamieściła na wątku SKARPETY

[quote name='Linda99']Prosze o wiadomosc jezeli beda potrzebne pieniazki na leczenie Cywila.Co jeszcze potrzebuje oprocz odpowiedniej karmy? czy moze jesc tez mokra karme?

Edited by DONnka
Posted

Nie jeszcze jej nie kupowałam ale zamówie dla niego. Dziś znów miał brzydka kupę :(.

Cywilek musi być jeszcze wykastrowany, ale przez te brzuszkowe problemy cięzko termin ustalić..

• 5 weeks later...
Posted (edited)

Witam,
Cywil obecnie przebywa u mnie w domu w Sulejowie woj. łódzkie - miałam login diabełek ale jakoś nie mogłam się na nim zalogować więc założyłam inny. Chłopak jest u mnie już tydzień , mieszka z sunia, kotem i nami Czyli mną i moim mężem i córeczka Martą. Cywil juz wydobrzał , z brzuszkiem nie ma problemów, został zaczipowany i dziś będzie kastrowany, badania wykonane są bardzo dobre więc pan weterynarz powziął decyzję o cieciu chłopaka. Z Beaką ustaliłyśmy że Cywilek jest u nas na razie na DT z możliwością DS a wszystko zależy od mojego męża i aklimatyzacji się chłopaka.
Cywil na początku miał lęk separacyjny , dziś pierwszy raz pozostał sam w domu i już nie płakał i nie szczekał. a dopiero minął tydzień. Jest psem bardzo jeszcze młodym oceniany na około 1,5 roku góra dwa lata. To taki duży misiowaty dzieciak :)
Odezwały się w nim zapędy samcze i zaczął molestować sunie i kotkę oraz pozostałych domowników. ( a przyczyna była taka ze sasiadki sunia miała końcówkę cieczki) poza tym jest karny i posuszny - jak sobie po zabiegu odpocznie zaczynamy z nim pracować.
http://www.dogomania.pl/forum/album.php?albumid=3529

Edited by Kasia-Sulejów
Posted (edited)

Kochani wczoraj wet mi powiedział ze Cywil powinien jeść taka karmę, jakby ktoś mógł pomóc to była bym wdzięczna. Chłopak ma wrażliwy układ pokarmowy ta karma nie jest na całe życie ale do podleczenia psiaka, kuracja powinna trwać ok 3 miesiące. Obecnie podaje mu troszkę tańszą również specjalistyczna ale podobno ta jest znacznie lepsza i szybciej chłopakowi układ pokarmowy się znormalizuje i będzie zdrowy.
Oto karma jakiej potrzebujemy : - 12 szt. (12 dni) po 400 g. koszt 149 zł ( Eukanuba Intestinal Formula puszka)

Jest to karma dodatkowa, która leczy układ trawienny.
Jak by ktoś mógł pomóc to będę wdzięczna.

Obecnie mu łącze karmę z taką puszką jest trochę tańsza ale nie daje takich rezultatów leczniczych jak tak weterynaryjna :(

Edited by Diabełek
  • 4 weeks later...
Posted

[quote name='beka']Cywil wrócił do mnie. Szuka nowego odpowiedzialnego domu.[/QUOTE]

Ojej ! Co się takiego stało, że ten piękny i miły pies wrócił ? Miał mieć DT z możliwością DS,
a nie ma nic... dlaczego się "nie sprawdził" ?

• 1 year later...
Posted

Cywil został adoptowny w ubiegłym roku, w lipcu. Mieszka niedaleko, byliśmy w odwiedzinach kilka tyg temu. Nazywa sie Loe, zmeżniał, zrobił sie fajny zrównoważony pies. Ma kochającą rodzinę, prawdziwych zwierzolubów

Posted

[quote name='beka']Cywil został adoptowny w ubiegłym roku, w lipcu. Mieszka niedaleko, byliśmy w odwiedzinach kilka tyg temu. Nazywa sie Loe, zmeżniał, zrobił sie fajny zrównoważony pies. Ma kochającą rodzinę, prawdziwych zwierzolubów[/QUOTE]
super wiadomosc, dziekuje:lol: